reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny u mnie nici z zakupów były,kupiłam tylko nowa deskę do prasowanai :p,przeziębienie mnie łapie i się fatalnie czuje :/ spałam w dzień trochę,mam nadzieje,ze trochę pospie w nocy tez. Miłej nocki. A ten kombinezonik M@gda śliczny gdzie taki można kupić,proszę jakiś namiar:)
Dobranoc
Co do przeziebienia to pokecam wybrac sie do lekarza zeby polecil ci co jest bezpieczne w ciazy u ciebie w kraju no i czosnek. Nie.zycze ci anginy, w ktora przeobrazilo sie noje przeziebienie.

A kombinezonik znalazlam na fb.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1505071719-aaaaaa.jpeg

Tam po wewnetrznej stronie nóżek sa suwaczki, ktore mozna rozsunac i zasunac na spiworek.

Łojej ale prześliczności! [emoji4] [emoji7]

Witajcie dziewczyny, nie było mnie kilka dni, będę nadrabiać lekturę, mam nadzieję że u Was wszystko dobrze :) utknęłam w poszukiwaniach ekipy remontowej, spotkaniach z robotnikami i w projektowaniu naszego mieszkania.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Uffff, nadrobiłam. Dużo się działo. Ja weekend miałam zabiegany. Miałam 40-ste urodziny mojej najlepszej koleżanki z pracy (btw. mojej dyrektorki :)), później poprawiny urodzin, a wczoraj cały dzień byłam na grzybach. Jestem wymęczona, ale bardzo usatysfakcjonowana weekendem :) dziś albo jutro wyjeżdżam do Mamy do Białegostoku (muszę dać radę 5h pociągiem...), a M. dojeżdża w piątek, bo w sobotę mamy weselicho :)
Wczoraj przyszło nam łóżeczko, mamy już skręcone, materac kokos-gryka. Zostało kupić prześcieradła i jeszcze jakieś kocyki, ochraniacz. Kupujecie pościel i cienka poduszkę? Czy na początek rozek i kocyk wystarczy? Położna mi tez mówiła, żeby mieć taki klin trójkątny pod materac, w razie gdyby małej po karmieniu się nie odbiło, to warto kłaść na boczek z tym klinem. Hm?

Co do zaistniałej sytuacji, dodam tylko od siebie, że szkoda że dziewczyny odeszły, bo miały dużo wiedzy praktycznej, która wydawało mi się chętnie się dzieliły. No ale trudno, życzę Wam szczęśliwego rozwiązania :)
@M@gda Ciebie podziwiam i dziękuję że mimo wszystko, mimo trudnych chwil, dalej ogarniasz to forum i jesteś z nami. Też kupiłam wózek Adamex Barletta, kolor szaro-szary :D nie pamiętam jaki to dokładnie rodzaj designu. Czekam aż przyjdzie do sklepu :)

Witam wszystkie nowe osoby, cieszę się że dolaczacie, z tego forum można się naprawdę dużo dowiedzieć, ułożyć sobie w głowie wiedzę, podpytac :)
Jeśli chodzi o spiworki i kombinezony, ja już wcześniej wklejalam zdjęcia, że trochę ich mam. Tylko czarna magia jest ubieranie Maluszka pod taki spiwor do wózka....

Miłego dnia kochane :)

Nie doczytalam o skorze. Ciagnie ale smaruje brzuch i mam nadzieje, ze nie porobia sie rozstepy :)
Ale skora ciagnie mnie tak falami, znaczy raz ciagnie mocniej raz jakby mniej.

Dziewczyny co do ciągnięcia skóry i swędzenia...miałam dwa dni, że chciało mi się płkać bo swędziało mnie wszystko. Ginekolog postraszyła cholestazą. Na szczęście wyniki badań dobre. Smarowałam się oliwką rano i wieczorem...i to chyba byl błąd. Jak tylko odrzuciła oliwkę od razu lepiej. Dodatkowo myję się teraz oilatum bayby żeby mocniej nawilżyc. Ciągnięcie skóry to pewnie normalne ale czasami warto przypatrzyc sie preparatom, które teoretycznie mają pomóc[emoji4] bo ja się niepotrzebnie stresowałam.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc. Odespalam spalam nocke u tesciow nie ma yo jak wlasny dom spalam w nocy jak zabita nawet zapomnialam o siku i tylko raz bylam szok. Nadrobilam was ja mam poki co jeden taki 56 kombinezonik potem najwyzej dokupie jak zobacze jaki maly duzy bedzie wtedy najwyzej ogarne moze jeszcze od bratowej dostane bo ma wiekszy ale zobaczymy.
Powodzenia dzis na wizytach ☺

Dzien dobry Dziewczyny. Trzymam kciuku za dzisiejsze wizytujace! Ja kolejna noc dobrze przespalam.
Jesli chodzi o te ubrania wierzchnie to jeszcze nic nie zamawialam. Spiwor, kombinezon musze to sobie jakos w glowie poukladac. Mam Corke z sierpnia i jakos tak ciezko mi teraz podjac decyzje jak to bedzie najpraktyczniej.
Z tym klinem to jak jak Maja posze, tez w pewnym momencie podkladalam pod naterac kocyk odpowiednio zlozony ale mysle ze najlepiej ukladac Dziecko na boczki.
Mialo byc tak pogodnie a u nas kropi od rana.

Dziewczyny tu sie przepisywaly kilka razy do roznych lekarzy, wiec nie widze problemu zebys i ty zmienila swojego.

Ja na usg prenatalne chodzę do innego lekarza...a teraz jeszcze zastanawiam się czy nie znienić prowadzącej. Jest bardzo specyficzna i wybuchowa. Koleżanka położna poleca bo wie jak pracuje i twierdzi, ze u nas w miasteczku nie ama lepszego gin. Jednak jak pytam o coś dodatkowego to się denerwuje i szczerze ani rzau nie podala mi długosci szyjki. Nie wiem czy w ogole mierzy. Niby mówi, że szyjka ok ale gdyby nie dodatkowe wizyty nie wiedziałabym jaką ma długość szyjka.

Jeszcze chciałam od siebie dodać w kwestii kombinezonów ze zdecydowanie wygodniej wkładać się malucha jak są dwa rozpinane zamki, albo jeden dookola(spiworek), niż takie co mają tylko zamek na jedna nóżkę. Podobnie jak niektóre pajacyki zapinane tylko z tylu- moim zdaniem niewygodne.
Milego wizytowania dla wizytujących i miłego dnia dla wszystkich [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam z rana,
Ja juz na nogach, zaraz biorę się za śniadanie.
Wczoraj pojechałyśmy do tego aquaparku i było fajnie, mimo, ze nie korzystałem z żadnych slizgawek:). Mimo, ze mieliśmy bilety całodzienne to 3h wystarczyły nam spokojnie.
Na koniec dnia poklocilam się z mama, powoli mam tego dość. Szkoda pisać.
Co do kombinezonu, na początek z Frankiem miałam misia z h&m i jeden zwykły zimowy, oba w rozmiarze 62 i śpiwór w wozku, to spokojnie starczyło i wcale kombinezony nie były za duże. Zawsze pod nie nakladalam sweter i spodenki cieplejsze. Frankowi nie było ani zimno, ani nie był przegrzany. Teraz będę podobnie ubierać i oczywiście jakiś pajac czy coś podobnego, jak to mówią maluszka ubieram jedna warte więcej nóż siebie, śpiwór najwyżej rozpinalam.
Co do klina to można kupić, ale jak podlozysz ręcznik pod materac to tez wystarczy. Ja nie kupowalam i tez nic nie robiłem, choć w liście wyprawkowej miałam w dodatkowych rzeczach wpisane, teraz mam ta dostawę z funkcja podniesienia ale czy będę korzystać, nie wiem.
Dziewczyny mam nadzieje, ze nie myślicie, ze się wymadrzam. Ja po prostu przez to wszystko przechodziła 1,5 roku temu wiec w miarę na świeżo wszystko pamiętam:)
Myślę, że osobom, które spodziewają się pierwszego dziecka przyda sie każda porada[emoji4] Ja wlaśnie jestem w tym gronie więc cieszę się, że dzielisz się swoim doświadczeniem[emoji6]

reklama
Do góry