reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Uffff, nadrobiłam. Dużo się działo. Ja weekend miałam zabiegany. Miałam 40-ste urodziny mojej najlepszej koleżanki z pracy (btw. mojej dyrektorki :)), później poprawiny urodzin, a wczoraj cały dzień byłam na grzybach. Jestem wymęczona, ale bardzo usatysfakcjonowana weekendem :) dziś albo jutro wyjeżdżam do Mamy do Białegostoku (muszę dać radę 5h pociągiem...), a M. dojeżdża w piątek, bo w sobotę mamy weselicho :)
Wczoraj przyszło nam łóżeczko, mamy już skręcone, materac kokos-gryka. Zostało kupić prześcieradła i jeszcze jakieś kocyki, ochraniacz. Kupujecie pościel i cienka poduszkę? Czy na początek rozek i kocyk wystarczy? Położna mi tez mówiła, żeby mieć taki klin trójkątny pod materac, w razie gdyby małej po karmieniu się nie odbiło, to warto kłaść na boczek z tym klinem. Hm?

Co do zaistniałej sytuacji, dodam tylko od siebie, że szkoda że dziewczyny odeszły, bo miały dużo wiedzy praktycznej, która wydawało mi się chętnie się dzieliły. No ale trudno, życzę Wam szczęśliwego rozwiązania :)
@M@gda Ciebie podziwiam i dziękuję że mimo wszystko, mimo trudnych chwil, dalej ogarniasz to forum i jesteś z nami. Też kupiłam wózek Adamex Barletta, kolor szaro-szary :D nie pamiętam jaki to dokładnie rodzaj designu. Czekam aż przyjdzie do sklepu :)

Witam wszystkie nowe osoby, cieszę się że dolaczacie, z tego forum można się naprawdę dużo dowiedzieć, ułożyć sobie w głowie wiedzę, podpytac :)
Jeśli chodzi o spiworki i kombinezony, ja już wcześniej wklejalam zdjęcia, że trochę ich mam. Tylko czarna magia jest ubieranie Maluszka pod taki spiwor do wózka....

Miłego dnia kochane :)

Zabiegane weekendy masz, dobrze, że satysfakcjonujące. Jesli masz siłę to pobawisz się trochę na weselu :) A przynajmniej zaprezentujesz śliczny brzuszek.

Dla takiego maleńkiego dziecka nie jestem przekonana do poduszek - ktoś ma jakieś argumenty za i przeciw poduszkom?? I kiedy zacząć je stosować?? O klinie trójkątnym nie słyszałam, ale o układaniu na boczku tak, jakbyś taki trójkątny rożek kupiła - pokaż nam :)

reklama
Zinc podziwiam, że się sama za to zabrałaś!!! Serio, szczególnie za projektowanie :)
Ale i ekipę ciężko zleźć na cito. Udało się ją znaleźć??
Projekt to w sumie sama przyjemność, a tym bardziej że jest to bliskie mojemu wykształceniu i zainteresowaniom, szkoda tylko że pod presją czasu :) z ekipą jest ciężko, bo już mieliśmy wybraną ale nie dogadaliśmy się na etapie umowy i teraz szukamy od nowa. Casting trwa nadal! :) już powoli godzę się z tym że pewnie nie zdążymy z tym remontem i przeprowadzką... Ech...

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam z rana,
Ja juz na nogach, zaraz biorę się za śniadanie.
Wczoraj pojechałyśmy do tego aquaparku i było fajnie, mimo, ze nie korzystałem z żadnych slizgawek:). Mimo, ze mieliśmy bilety całodzienne to 3h wystarczyły nam spokojnie.
Na koniec dnia poklocilam się z mama, powoli mam tego dość. Szkoda pisać.
Co do kombinezonu, na początek z Frankiem miałam misia z h&m i jeden zwykły zimowy, oba w rozmiarze 62 i śpiwór w wozku, to spokojnie starczyło i wcale kombinezony nie były za duże. Zawsze pod nie nakladalam sweter i spodenki cieplejsze. Frankowi nie było ani zimno, ani nie był przegrzany. Teraz będę podobnie ubierać i oczywiście jakiś pajac czy coś podobnego, jak to mówią maluszka ubieram jedna warte więcej nóż siebie, śpiwór najwyżej rozpinalam.
Co do klina to można kupić, ale jak podlozysz ręcznik pod materac to tez wystarczy. Ja nie kupowalam i tez nic nie robiłem, choć w liście wyprawkowej miałam w dodatkowych rzeczach wpisane, teraz mam ta dostawę z funkcja podniesienia ale czy będę korzystać, nie wiem.
Dziewczyny mam nadzieje, ze nie myślicie, ze się wymadrzam. Ja po prostu przez to wszystko przechodziła 1,5 roku temu wiec w miarę na świeżo wszystko pamiętam:)
Maja potrzebujemy kogoś kto ogarnia te tematy :) Większość z nam zostanie mamami po raz pierwszy więc, prosimy "wymądrzaj" się częściej :)

Aquapark... bardzo lubię, ale już nie ma moja ciążę niestety, raczej lekarz by mi pozwolił. A jak synek się bawił?? Chyba większość atrakcji jeszcze nie dla niego :)

Dziewczyny co do ciągnięcia skóry i swędzenia...miałam dwa dni, że chciało mi się płkać bo swędziało mnie wszystko. Ginekolog postraszyła cholestazą. Na szczęście wyniki badań dobre. Smarowałam się oliwką rano i wieczorem...i to chyba byl błąd. Jak tylko odrzuciła oliwkę od razu lepiej. Dodatkowo myję się teraz oilatum bayby żeby mocniej nawilżyc. Ciągnięcie skóry to pewnie normalne ale czasami warto przypatrzyc sie preparatom, które teoretycznie mają pomóc[emoji4] bo ja się niepotrzebnie stresowałam.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja smaruję różnymi preparatami - zależy gdzie obecnie pomieszkuję - z mężem w remoncie, czy u mamy :) Ale ogólnie nie zaobserwowałam, żeby któryś mi szkodził. W moim przypadku, ciągnienie skóry nie jest takie straszne jak opisujesz, u mnie się porostu troszkę rozciąga :)

A jak w twoim przypadku?? Przeszło? Zelżało??

Czesc. Odespalam spalam nocke u tesciow nie ma yo jak wlasny dom spalam w nocy jak zabita nawet zapomnialam o siku i tylko raz bylam szok. Nadrobilam was ja mam poki co jeden taki 56 kombinezonik potem najwyzej dokupie jak zobacze jaki maly duzy bedzie wtedy najwyzej ogarne moze jeszcze od bratowej dostane bo ma wiekszy ale zobaczymy.
Powodzenia dzis na wizytach ☺
Ja dziś tour po lumpkach robię z ciocią - ona zna najlepsze więc może w jakiś kombinezonik się jeszcze zaopatrzę :)

Jeszcze chciałam od siebie dodać w kwestii kombinezonów ze zdecydowanie wygodniej wkładać się malucha jak są dwa rozpinane zamki, albo jeden dookola(spiworek), niż takie co mają tylko zamek na jedna nóżkę. Podobnie jak niektóre pajacyki zapinane tylko z tylu- moim zdaniem niewygodne.
Milego wizytowania dla wizytujących i miłego dnia dla wszystkich [emoji846]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja w ogóle unikam rzeczy zapinanych w tyłu - wydaje mi się, że to musi być niewygodne dla dziecka...

Ja mam zamiar do roczku bez poduszki ewentualnie taka szmaciana bo poczytałm sporo i nie powinno sie poduszki dziecku tak małemu dawać.

reklama
Do góry