reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dzień dobry :)
Ja powoli się ogarniam. Dziś czeka mnie sprzątanie całego mieszkania razem z przeglądem ubrań i zabawek córki więc trochę pracy będę miala. Od wtorku będę pilnować córki koleżanki (samotna matka, tatuś nie pomaga, ona w pracy a dziecko nie dostało się na dyżur do przedszkola) więc będę miała pod opieką dwie pięciolatki do końca tygodnia :D mam nadzieję, że jakoś to przeżyje ;)

m3sx3e3k25iia4nv.png
Dasz radę, bedziemy Cie wspierać duchowo :) a kolezanka na pewno będzie Ci bardzo wdzieczna i takie rzeczy potem dzialaja w dwie strony :) mialysmy ten sam dzien ciazy, pamiętasz? Czujesz juz ruchy?:)

reklama
Hej dziewczyny! :)
Ja znowu po przerwie, tym razem internetu nie mielismy jakis czas..wszystko u Was w porządku? Dzieciaczki zdrowo fikaja?:)
Robicie juz pomalu wyprawki i bobasowe zakupy?:) Pochwalcie sie, co fajnego udalo sie Wam dorwac, szczegolnie na promocjach:) Nam dzisiaj ma przyjsc wózek, taki 3 w 1 - Britax B-agile 4 plus z gondolka transportowa i fotelikiem Save Sleeper, wiec pierwszy wiekszy zakup za nami, mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni :)

Dziwny ten fotelik, szczerze powiem. Ja chyba bym się nie odważyła. Chociaż ADAC nie najgorszy. Problemem może być fakt, że jest do 10 kg, a u dziecka siadającego to już w ogóle odpadnie

Zaciekawiłaś mnie nazwą teo fotelika, mi nie znaną więc dlatego musiałam sprawdzić co to jest :)

Cześć dziewczyny. Przez weekend trochę nadrobiliśmy zaległości koleżeńsko rodzinne i jak to zwykle bywa wypoczynku za dużo nie było heh. Dzisiaj na szczęście mam na 14 do pracy więc mogłam pospać. Dzisiaj jest tak przygnębiający dzień, że odkąd wstałam to nic mi się nie chce. Brzuszek rośnie, ale nie wiem czemu ciągle nie mogę dodać zdjęcia. Każde jest za duże. Pozdrawiamy i miłego dnia życzymy :)

Dziwny ten fotelik, szczerze powiem. Ja chyba bym się nie odważyła. Chociaż ADAC nie najgorszy. Problemem może być fakt, że jest do 10 kg, a u dziecka siadającego to już w ogóle odpadnie

Zaciekawiłaś mnie nazwą teo fotelika, mi nie znaną więc dlatego musiałam sprawdzić co to jest :)
No on ma w ADACu bardzo dobry wynik,bo 5:) i mysle, ze gora starczy tak do 5 mies, ale wydaje mi sie bardzo wygodna taka mozliwosc, zeby dzidzisia w gondolce przeniesc odrazu do auta bez budzenia i czytalam, ze w pierwszych miesiacach ta pozycja lezaca jest wlasnie zalecana, potem przeniesiemy sie od 6 mies na fotelik z zestawu, ktory jest do 13 kg, a potem to juz wezmuemy Cybexa do 36 mies :) Ogolnie wyczailam okazje, bo w sklepie caly zestaw wychodzi ok 2,5 tys zl,a ja znalazlam na olx za tysiaka, a wszystko na gwarancji, bo wozek zakupiony w styczniu, fotelik uzyty 2 razy, tez z dobrymi testami, wiec mysle ze na ten okres przejsciowy miedzy gondolka a nowym fotelikiem bedzie ok:) uff ale sie rozpisalam :p a Ty juz wozek masz? :)

Dasz radę, bedziemy Cie wspierać duchowo :) a kolezanka na pewno będzie Ci bardzo wdzieczna i takie rzeczy potem dzialaja w dwie strony :) mialysmy ten sam dzien ciazy, pamiętasz? Czujesz juz ruchy?:)
Tak od kilku dni coraz lepiej. Narazie takie "glaskanie od srodka" nie są to jeszcze takie typowe kopniaki [emoji4] a Ty czujesz juz?
A jeśli chodzi o opiekę nad dziewczynami to znam tą małą od urodzenia, poznałam się z koleżanką tutaj na lutowkach 2012 i tak kontakt mamy cały czas [emoji4] zresztą mam jeszcze jedną koleżankę z lutowek. Dzieci chodziły razem.do żłobka, jeździmy razem na wakacje i inne wyjazdy więc babyboom łączy :D
A Tu cała trójka dziewczynek z lutowek2012 na urodzinach rok po roku :D
1500887180-aaaaaa.jpeg

A Tu mamusie i córki [emoji4]
1500887202-aaaaaa.jpeg
(dostałam od nich zgodę więc wstawiam zdjęcia, zresztą i tak je na fb mam [emoji4])

m3sx3e3k25iia4nv.png

Dziewczyny pomóżcie no ja sama już niewiem co i jak . Chcemy z mężem zrobić remont sypialni ;) i chcemy pomalować ściany i tu jest problem bo nieiwem jaki kolor żeby dla maleństwa był dobry . Bo córka będzie z nami w pokoju . Myślałam żeby jakoś oddzielić jej kącik np jakieś pasy czy tapeta tam gdzie będzie małej łóżeczko . Ale brak pomysłów . Macie jakieś inspiracje jak to zrobić ? Jaki kolor ?

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
Hej,my też,wczoraj pomysly i mierzenie wszystkiego,my nasze dwie córeczki będziemy mieli u nas w sypialni na początek jak Bóg da :) ja myśle właśnie o tapecie na jednej ścianie gdzie będą łóżeczka,co do kolorów nie mam planu konkretnego jeszce,ale coś delikatnego,pastelowego żeby tez nie gryzło się z równoległa ściana,nie wiem tez :oo: pozdrawiam

Cześć dziewczyny. Przez weekend trochę nadrobiliśmy zaległości koleżeńsko rodzinne i jak to zwykle bywa wypoczynku za dużo nie było heh. Dzisiaj na szczęście mam na 14 do pracy więc mogłam pospać. Dzisiaj jest tak przygnębiający dzień, że odkąd wstałam to nic mi się nie chce. Brzuszek rośnie, ale nie wiem czemu ciągle nie mogę dodać zdjęcia. Każde jest za duże. Pozdrawiamy i miłego dnia życzymy :)
Jest taka stronka zmniejszacz zdjec i tam wrzucasz i Ci przerabia raz dwa na takie, ktore bez problemu wrzucisz:)

No on ma w ADACu bardzo dobry wynik,bo 5:) i mysle, ze gora starczy tak do 5 mies, ale wydaje mi sie bardzo wygodna taka mozliwosc, zeby dzidzisia w gondolce przeniesc odrazu do auta bez budzenia i czytalam, ze w pierwszych miesiacach ta pozycja lezaca jest wlasnie zalecana, potem przeniesiemy sie od 6 mies na fotelik z zestawu, ktory jest do 13 kg, a potem to juz wezmuemy Cybexa do 36 mies :) Ogolnie wyczailam okazje, bo w sklepie caly zestaw wychodzi ok 2,5 tys zl,a ja znalazlam na olx za tysiaka, a wszystko na gwarancji, bo wozek zakupiony w styczniu, fotelik uzyty 2 razy, tez z dobrymi testami, wiec mysle ze na ten okres przejsciowy miedzy gondolka a nowym fotelikiem bedzie ok:) uff ale sie rozpisalam :p a Ty juz wozek masz? :)
Ogólną ma 4 , faktycznie bezpieczeństwo 5, natomiast nie wiem z którego roku ten test jest nie znalazłam informacji. Gwarancja to fajna rzecz na wózek, niestety fotelik używany, wszyscy specjaliści odradzają bo nie wiesz czy nie jest powypadkowym. Sama doskonale wiem, ze jak Tobiasz z T w wieku 6 miesięcy miał wypadek, gdzie samochód poszedł do kasacji, to fotelik nie miał żadnego śladu. tutaj jest to ryzyko właśnie, że fotelik może być nawet po stłuczce i już się nie nadaje, bo może zachować się inaczej.
Cybex do 36 kg rozumiem, to też bym ten pomysł akurat odpuściła :D Ja zawsze to powtarzam mam bzika na punkcie fotelików.
A co do planów i dziecka, ja z Tobiaszkiem planowałam używac gondoli conajmniej 6 miesięcy, a używałam 2. Więc życie toczy się po swojemu, a dzieci nasze mają swoje wizje. U mnie taka gondola by si nie sprawdziła, ze wzgledu na to że dziecka w lusterku (specjalnym ) bym nie widziała. A ja dużo sama jeżdzę.

Tak mam wózek po Tobiaszku taki jak na zdjeciu

Załączniki

• BookPlusCompletoModular500SL.jpg
    BookPlusCompletoModular500SL.jpg
    612,9 KB · Wyświetleń: 85
Tak od kilku dni coraz lepiej. Narazie takie "glaskanie od srodka" nie są to jeszcze takie typowe kopniaki [emoji4] a Ty czujesz juz?
A jeśli chodzi o opiekę nad dziewczynami to znam tą małą od urodzenia, poznałam się z koleżanką tutaj na lutowkach 2012 i tak kontakt mamy cały czas [emoji4] zresztą mam jeszcze jedną koleżankę z lutowek. Dzieci chodziły razem.do żłobka, jeździmy razem na wakacje i inne wyjazdy więc babyboom łączy :D
A Tu cała trójka dziewczynek z lutowek2012 na urodzinach rok po roku :D
1500887180-aaaaaa.jpeg

A Tu mamusie i córki [emoji4]
1500887202-aaaaaa.jpeg
(dostałam od nich zgodę więc wstawiam zdjęcia, zresztą i tak je na fb mam [emoji4])

m3sx3e3k25iia4nv.png

O jak cudownie! :) Słodkie dziewczyny i te małe i te duże ;) :*

Dzieciaczek się na 100% rozkopie ^^

reklama
Aha i jeszcze jedno , bo cały czas zapominam @Ankuś @blair_90 sesja noworodkowa Tobiaszka tutaj była robiona Link do: Atelier Anety Fotografia jak jeszcze kilka innych. Niestety ostatnio byłam zawiedziona, po zdjęciach z mini sesji wielkanocnej. Szukam więc kogoś niego. Niby efekt końcowy fajny, ale...
Prześliczne jest te zdjęcie. [emoji3] mąż 12.08 jest chrzestnym i właśnie na prezent chciałam małemu zrobić sesję zdjęciową więc jeżeli znajdziesz coś ciekawego to podrzuć kochana link

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry