reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@Rossiczka też myślę nad koszem i sama nie wiem :/ po moim siostrzeńcu to mam takie dośwuadczenie, że nawet łóżeczko się nie przydało, bo potrzebował non stop uwagi i zasypiał tylko przy cycku. Więc nie chce wydawać podwójnie i z niczego nie skorzystać, bo jest też taka szansa.
Ale myślałam nad bujaczkiem-kołyską 3w1 z tiny love. Myślicie, że załatwi sprawę przenośnego spania?
1499254639-aaaaaa.jpeg

yuudhqvkh0cpri5e.png

reklama
Pieszczoszka ja pierdziele co za wstretne babsko!Az mnie zatkało!taki tekst!ja pierdziele!!a lekarz super ze wyszedl i zareagowal!!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

@JaneHeart mi się podoba to 3w1 co wrzuciłaś [emoji6] ale pewnie materacyk jest tam dość wątpliwej jakości, a wymiary chyba też dość nietypowe.. Podoba mi się to głównie pod względem "turystycznym", żeby nie zawsze zabierać ze sobą wózek, a żeby dziecko też "w gościach" mogło spokojnie spać [emoji6].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się dziś z wami
Życzę udanych wizyt i wyjazdów
Ja jakoś dziś nie do życia jestem jak by się dało to bym cały dzień przespała a co do choroby przeszło bez wizyty u lekarza tylko cos mnie dziś mdłości dopadły
A co do spania to cierpię na bez senność a jak już usnę to śpię 4-5 godzin i koniec spania u was tez tak jest ???
Ja wam powiem że co do mojej wypłaty to nie narzekam bo więcej dostaję niż jak pracowałam tylko że mi nie ZUS wypłaca tylko pracodawca a na L4 jestem już przed tym jak się dowiedziałam że jestem w ciąży bo w pracy miałam wypadek paleta na mnie poleciała z całą zawartością.

A u mnie jaja są bo łóżeczko leży w piwnicy a mój mąż nie wie gdzie są śruby aby je skręcić mam nadzieje że dokupię gdzieś śruby bo nie mam zamiaru kupować nowego łóżeczka.
Mi tez marzy się łóżko bo teraz śpimy na narożniku ale i tak by nie było jak na razie gdzie wstawić łóżka bo mamy tylko dwa pokoje ale po woli myślimy o zamianie mieszkania na większe albo nad domem co ja bym wolała dom i nie powiem bo już wcześniej chciałam dom to nie bo kto będzie przy tym robić i w takim sposobem wylądowałam w bloku.

@Rossiczka też myślę nad koszem i sama nie wiem :/ po moim siostrzeńcu to mam takie dośwuadczenie, że nawet łóżeczko się nie przydało, bo potrzebował non stop uwagi i zasypiał tylko przy cycku. Więc nie chce wydawać podwójnie i z niczego nie skorzystać, bo jest też taka szansa.
Ale myślałam nad bujaczkiem-kołyską 3w1 z tiny love. Myślicie, że załatwi sprawę przenośnego spania?
1499254639-aaaaaa.jpeg

yuudhqvkh0cpri5e.png
Znajoma to miała przy obu dzieciach i była zadowolona

@gie_er ja zawsze sama sprawdzam na stronie intercity ceny. Mój tata teraz do mnie jedzie z Gda w dwie strony za 116 złotych.

@CarlaR no my tez mamy samochody powiedzmy luksusowe. Jednak między moim mnijeszym i niższym, a mojego T kolubryną jest giga różnica. Ponieważ to suv to tam się od razu inaczej siedzi, jest inna pozycja. Sa tez wszystkie fotele regulowane, bo jest na to miejsce. Więc o to mi w skrócie chodziło :D a ja przecież malutka przy 178 cm nie jestem :p

@Karolcia90 ja tak jak pisałam Basie znam i ją uwielbiam. Tak samo jak nie miałabym oporów chodzić do Nitkowskiego. A co antykoncepcji, to mój obecny lekarz tez uważa że albo wkładka (ale to tylko u kobiet po porodzie) albo hormonalna, reszta to jedynie zmniejszenie ryzyka. chociaż rozumiem, że nie każdy chce plastry czy pigułki. Edit. Co do Nitkowskiego to chyba bym jednak nie chodziła, skoro nie przepisuje antykoncepcji ze względu na światopogląd. Chyba trochę się pozmieniało :p
To my też mamy jeden mniejszy i w sumie jezdzi mi się nim lepiej niz tym wiekszym (też suw tj Wasz) bo ten jest bardziej sztywny i twardy znowu. Aj, kobicie w ciąży ciezko dogodzic heheh :)

Masz 178 cm wzrostu? JEJJ tak jakos myslalam ze jestes malutka :) ja mam 174 wiec też do knypeczkow nie należę;)

Ostatnia edycja:
Trochę pomarudzę :D Naprawdę nie wiem co z tym koszem mojżesza i łożeczkiem.
Na początku maluszka będzie spała z nami w sypialni, Tobiaszek od początku spal w łóżeczku, jednak łóżeczko to spory mebel, więc zaczęłam się zastanawiać czy na początek nie będzie lepszy kosz mojżesza obok naszego łóżka. Czy jednak kosz mojżesz to jest dodatek do łóżeczka a nie zastępstwo... I tak siedzę i myślę nad tym. Jakie jest Wasze zdanie ?

Bo nie wiem czy przemeblowania większego nie będę musiała zrobić :D

Ja na początek mam kosz mojżesza ( zawsze mogę w ciągu dnia przenieść go do pokoju synka) , potem dopiero łóżeczko - myślę tak gdzieś po 2miesiącach ale to zależy od dzidzi :)

Ja na początek mam kosz mojżesza ( zawsze mogę w ciągu dnia przenieść go do pokoju synka) , potem dopiero łóżeczko - myślę tak gdzieś po 2miesiącach ale to zależy od dzidzi :)
My mamy łóżeczko po starszym Synku no i będzie wózek w którym będzie się Maluszek przemieszczal ze mną po domu.

reklama
To my też mamy jeden mniejszy i w sumie jezdzi mi się nim lepiej niz tym wiekszym (też sow tj Wasz) bo ten jest bardziej sztywny i twardy znowu. Aj, kobicie w ciąży ciezko dogodzic heheh :)

Masz 178 cm wzrostu? JEJJ tak jakos myslalam ze jestes malutka :) ja mam 174 wiec też do knypeczkow nie należę;)
Też myślałam że Rossiczka jest malutka ^^ A tym czasem wyższa ode mnie, hihihihi :)

Do góry