reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Witam. Dziewczyny widzę, że nie jestem sama jeśli chodzi o kłótnie ż facetami. Współczuję Wam bardzo bo wiem jakie to stresujące u mnie podpbnie. Ja sobie postanowiłam, że jak w pierwszej ciazy mojego męża nie było podczas większośc czasu przy mnie, podczas porodu i pierwszych tygodni to tym razem mu nie odpuszczę i będę go wprowadzać we wszystko i opowiadać. Tak samo ciągne to że sobą na wszystkie wizyty i może się oswoi. Ach i mam nadzieję, że tym razem nie będzie się bal pomagać przy dziecku.
Ja mam od kilku dni problem że skóra na brzuchu. Kremuje i oliwkuje, a pomimo to skóra zaczęła mi schodzić jak po opalaniu. Jakie kosmetyki polecacie. Ja nie używam na razie niczego specjalnego dla ciężarnych
Ja polecam balsam, który się stosuję na atopowe zapalenie skóry u dzieci. Może być emolium albo Mediderm (ja najczęściej mam ten drugi bo jest dużo tańszy). Jako, że można go stosować od pierwszego dnia życia dziecka to wiem, że nie jest szkodliwy a do tego fajnie uzupełnia warstwę lipidową na skórze i dzięki temu nie wysusza się, jest elastyczna i przyjemna w dotyku. I jeszcze jeden plus- nie swędzi.

reklama
Ja już po wizycie płeć dalej nie znana dowiem się 27 lipca albo 28 lipca na wizytach szykuje mi się kolejny uparciuch
A tak wszystko ok oprócz moczu bo znów jakąś infekcje dorwałam i antybiotyki znów ehh
Załamałam się jak weszłam na wagę wciągu miesiąca przybrałam 2kg jakiś koszmar aż się boję końcowej wagi :(
Po woli się zbieram i jadę o 13 do tej roboty

Udanych wizyt [emoji7]

Ja zaczynam się denerwować. Jutro wizyta a ja się martwię czy wszystko dobrze. Ruchów nie czuję ale mam trochę tłuszczyku na brzuchu więc to normalne, że muszę trochę dłużej poczekać. Do tego czuje się coraz lepiej. I zawsze rano brzuch jest mniejszy więc oczywiście panikuje, że coś jest nie tak.
Oby do wizyty bo zwariuje.
Mam też pytanie czy jeśli dzieje się coś złego to czuć to? Chodzi mi o to czy zawsze jest tak, że towarzyszą temu bóle, plamienia itp? Nie wiem pewnie to tylko stres. Już Wam nie marudze idę do sklepu. [emoji45][emoji45]

m3sx3e3k25iia4nv.png
Nie denerwuj się ją jestem w 18 tyg czasem czuję ruchy ale nie codziennie. Lekarka mi powiedziała że do 20tego a nawet 22go można nie czuć.
A z brzuchem to mam tak samo. W ciągu dnia jest nie duży i wszyscy mi mówią że nic nie widać (też dlatego że luźno się ubieram) a to już 5ty miesiąc, a wieczorami to mi się brzuch wielki robi [emoji3]

Jak ja się kłóciłam z mężem to moja teściowa zawsze mówiła "jeszcze będziecie się z tego śmiali... to tak naprawdę są takie nie istotne sprawy..." I powiem Wam.... Miała rację. Później jak emocje opadają to się okazuję, że to naprawdę nie było wartę tyle stresu...
Dzisiaj też na siebie pokrzyczeliśmy z rana bo krucho z kasą i chyba stres zrobił swoje. Ale będę dobrą żoną i jako, że ja muszę teraz jeść obiad o godzinie 13:00 to zawiozę mu też do pracy (tak naprawdę to nie chce mi się potem gotować i podgrzewać drugi raz :D)

Ja już po wizycie płeć dalej nie znana dowiem się 27 lipca albo 28 lipca na wizytach szykuje mi się kolejny uparciuch
A tak wszystko ok oprócz moczu bo znów jakąś infekcje dorwałam i antybiotyki znów ehh
Załamałam się jak weszłam na wagę wciągu miesiąca przybrałam 2kg jakiś koszmar aż się boję końcowej wagi :(
też mam takiego uparciucha... na USG zawiązuje nogi w supeł i nic nie chce pokazać. Kręci się wokół własnej osi, macha rękoma, ale nóg nie rozkracza...

Trzymam w takim razie kciuki za kolejną wizytę. Cieszę się natomiast że dzieciątko zdrowe i szczęśliwe ;) Bierz zatem antybiotyki, żeby nic więcej już się nie wdało i żebys była zdrowiutka :) Wagą się nie martw. Zrzucisz po ciąży ;) Czasem nie mamy na to wpływu. Ja w jednym tygodniu chudnę 0.5 a w drugim przybieram 2. I tak się bujam. A jem codziennie identycznie ;) Nic na to nie poradzimy <tuli>

@Angella210 @misianka udanych wizyt [emoji6]!

@Endywia morza miłości życzę z okazji rocznicy [emoji8].
@gie_er Wy macie rocznicę jutro czy dziś [emoji6]? Bo już zapomniałam [emoji16]. Ale super, że jednak spędzicie ten weekend razem [emoji6]

W końcu wypiłam tylko miętową herbatę [emoji6] i jakoś udało mi się zasnąć o 2. Ale to siemię zalane wrzątkiem do rana nie zrobiło się kisielowate.. Ale zalałam je w całości, powinno być zmielone?

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
My w niedzielę 2 lipca [emoji4] @Endywia to niech chociaż jakiś prezent porządny da za tą nieobecność [emoji39] wszystkiego dobrego na dalsze lata [emoji4]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Manique dzięki, spróbuję zobaczymy czy będzie poprawa.
Misianka ja też jeszcze nie znam plci, usg mam we wtorek ale u mnie ciąża młodziutka więc się nie nastawiam, że się dowiem... No ale ciekawość zwycięża :D

reklama
Eklerka dokladnie:)przyjdzie koza do woza haha:D
Misianka a robilas posiew ze dostalas antybiotyk?Pewnie Dziewczynka u Was skoro tak dlugo nie widac:)a masz jakies marzenia co do plci?

U nas chodzi bardziej o forme klotni bo owszem mozna sie klocic o pierdoly i pozniej sie z tego smiac ale ja mam po prostu dosc jego wybuchów agresji slownej czy czasem w cos walnie ..w drzwi czy cos.Sama jestem wybuchowa ale staram sie to zmienic i odkad jestem w ciazy to panuje nad soba a ten co chwile cos..Nerwus jeden:/

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry