reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Trzeba go docisnąć mocniej do brzucha, tak czasem dość mocno muszę docisnąć żeby slyszec tętno, możesz sprawdzić na klatce piersiowej albo na szyi ja sprawdzałam i słyszałam i tu i tu... Ja na moim detektorze słyszę szum...
sprawdzałam na swoim sercu słyszać ale dość cicho u Ciebie tez tak jest ?? słychać ten szum i gdzieś tam to serce jakby w oddali

reklama
Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.

Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:

Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-06-13 Eklerkaa USG genetyczne, równy 14t
2017-06-13 Izabela90 wizyta kontrolna i usg
2017-06-13 DigitalGirl wizyta kontrolna 16t2d
2017-06-13 allime wizyta kontrolna i usg
2017-06-14 Karolcia1992 wizyta kontrolna i usg
2017-06-14 blair_90 badanie prenatalne+test PAPPA
2017-06-14 doublemummy wizyta kontrolna i usg
2017-06-14 Lenka0103 USG genetyczne 13t1d
2017-06-14 reniuszek wizyta kontrolna i usg
2017-06-16 bebebe badanie genetyczne
2017-06-16 tusiaczzek1988 wizyta kontrolna i usg
2017-06-17 maja1987 wizyta kontrolna i usg
2017-06-19 daruuunia3 wizyta kontrolna i usg
2017-06-19 pieszczoszka1988 wizyta kontrolna usg
2017-06-19 Lake882 wizyta kontrolna usg
2017-06-20 maggie91 wizyta kontrolna i usg
2017-06-20 Lenka0103 wizyta kontrolna
2017-06-20 Millo wizyta kontrolna i usg
2017-06-20 Oska 305 Usg kontrolne
154
2017-06-21 Małgoś86
wizyta u gin prowadzącego ciążę i usg
2017-06-21 Lake882 usg prenatalne
2017-06-22 allime wizyta kontrolna
2017-06-26 Eraja wizyta kontrolna i usg
2017-06-26 Zinc wizyta kontrolna bez usg
2017-06-27 gie_er wizyta kontrolna
2017-06-30 misianka wizyta kontrolna
2017-07-04 Angella210 badania prenatalne
2017-07-05 JaneHeart wizyta kontrolna 19 tydzień
2017-07-05 Mikado93 wizyta kontrolna
2017-07-14 panda88 Wizyta kontrolna I usg 18 tyg
2017-07-18 Karolcia1992 USG połówkowe
2017-07-18 Zinc USG połówkowe
2017-07-31 Eraja USG połówkowe
2017-08-10 Mikado93 USG połówkowe
2017-06-30 Angella210 Wizyta kontrolna i usg

sprawdzałam na swoim sercu słyszać ale dość cicho u Ciebie tez tak jest ?? słychać ten szum i gdzieś tam to serce jakby w oddali
Ja też słyszę szum,a tętno dziecka znajduje tylko na najgłośniejszym ustawieniu. Jak raz szukałam z żelem do USG to miałam dość mi strasznie zakłócał odbiór. Na zwykłej oliwce kosmetycznej mój pracuje dużo lepiej.

Dzień dobry wszystkim.[emoji3] po wczorajszej wizycie która miałam na 20 padlam nie wiadomo kiedy. Z dzidzią wszystko ok. Rośnie jak na drożdżach [emoji3] ma już 8 cm , serducho bije jak szalone. Przezierność i wszystkie parametry w normie. Strasznie szalała w brzucho więc ciężko było zrobić zdjęcie. Kolejna wizyta za miesiąc [emoji3]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, dokładnie. Tego dzidzia co jest po lewej słyszę bez problemu musze lekko docisnąć, z tym dzidziem po prawej mam problem zawsze gdzieś tak się obróci że nie dość że mocno muszę docisnąć ten dopler to jeszcze tętno słyszę z oddali i słychać ten szum..., Tak samo jest z moim sercem na klatce piersiowej na szyi trochę lepiej słychać.

@gie_er tak, to też moje klimaty książkowe :) ostatnio przeczytałam "Jeden z nas", świetne studium przypadku Breivika (choć teraz zmienił nazwisko ;)). "Syreny...", które zamówiłam to historie polskich morderstw na Wyspach, tych najglosniejszych z ostatniej dekady.

U mnie dziś znów pochmurno, ale przynajmniej rzesko. Wczoraj było tak duszno, że cały dzień bolała mnie głowa. Dziś na obiad serwuje chińszczyznę z sosem słodko-kwaśnym mmmmm :)
Jeszcze tydzień do wizyty, jeśli nie poznam na niej płci to chyba się popłaczę :p
Dobrej energii na cały dzień Dziewczyny i powodzenia na wizytach :*

@pieszczoszka1988 lepiej wyszłabyś jakbyś poszła na ip i tak już swoje scenariusze piszesz a malucha niepotrzebłnie stresujesz i w domu pewnie ciężko z Tobą wytrzymać. Jedź będziesz spokojniejsza a potem weźmiesz detektor i będziesz uczyła się wyszukiwać bo będziesz pewna że jest. Mówię Ci zrób tak będzie najlepiej.

Cieszę się ,że Wasze wizyty wczoraj przebiegły pozytywnie strasznie mnie to cieszy.

Dziś również trzymam kciukasy za Wasze szczęśliwe wizyty.

A może masz słabą baterię? Kupowałas nowa? Co jeszcze mogę Ci doradzić przypomnij sobie ostatnie USG miałaś przez brzuszek czy dopochwowo? Jak przez brzuszek to przypomnij sobie gdzie lekarz przykładał urządzenie? To też może Cię naprowadzić. Ja w szpitalu jak robili mi dwa razy USG przez brzuszek to potem tak w domu tym doplerem próbowałam.

Hejka:*

Ankuś haha chcialabym zobaczyc Jego mine jak wchodzicie do tego Lidla po te pyzy:D
Pieszczoszka jak sie tak mocno denerwujesz to jedz na IP posciemniac i tyle bo sie wykonczysz..
Super ze wizyty wczorajsze wszystkie dobre:*Dzisiaj na pewno tez takie beda:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry :-)
Kciuki trzymam za wizytujące!
Pieszczoszka nie stresuj się kobieto bo się wykonczysz! Jedź na ip jak masz jakieś czarne myśli.
Ja siedzę w diagnostyce i czekam w kolejce na pobranie krwi.
Miłego dnia
P.s. jestem taka głodna ze zaraz padnę!

Do góry