reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Znajoma zjadła oscypka troszke, całą noc z mężem wymiotowali i się boi. Nie wiedziała, że nie powinna bo zjeść. Myślę, że tylko sie struli ale boi sie, mowilam zeby jechała na badania

p19uflw1nv024jhl.png
Musi jak najszybciej jechać na badania. Oscypki najczęściej są z niepasteryzowanego mleka. Tych nieodpowiednich bakterii może być w tym calkiem sporo. W tym listeria. Z nami to tam kij ale jak maluszek zarazi się listeriozą to może skończyć się naprawdę bardzo źle. Tylko Jej tego nie mów bo zacznie panikować. Niech koniecznie zgłosi się do lekarza.

Czy na prenatalnych lekarz wpisuje coś do karty ciąży?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, co wyście ze mną zrobiły!!! Tak mi się zachciało oscypka, że chyba zadzwonię do Męża, że rezerwujemy nasze miejsce w Poroninie na jakiś weekend, a nie było tego w planach.... :D

Czy na prenatalnych lekarz wpisuje coś do karty ciąży?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie dostałam wpisu. Ale u nas kopię wszystkich notatek i badań mają w systemie. Także nawet neurolog może wejść i poczytać o tym że Fistaszek ma wykształcone piękne dwie półkule ^^

reklama
Ja chodze do dwóch lekarzy i za każdym razem mnie badają zarówno usg jak i dłonią, żeby sprawdzić, czy wsio ok.

Ja jestem po ivf i brałam dużo leków m.in. luteine i dupka, ale mnie lekarz kazał odstawić kończąc 12tc. Przypomnij mi w którym tyg ty jesteś?? Może też odstawisz?? Łożysko powinno przejąć funkcje i produkować progesteron, chyba, że bierzesz progesteron z innej przyczyny.
W 13 tygodniu jestem, no zobaczymy co lekarz dziś powie. Tabletki biorę ponieważ miałam plamienia na początku ciąży.

c55f3e3k8o9ruv7g.png

km5se6ydojac30hy.png

Do góry