reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

U nas byl jarmark hetmański przez weekend i byli różni wystawcy. Były oscypki, oscypki grillowane z żurawina :D jakieś tam ceramiki, ludowe stroje itd :D

p19uflw1nv024jhl.png
Ja oscypka uznaje tylko z Krupówek :D ale kocham i zjadlabym te male mniam albo makarony. Poczekam do sierpnia bo po oscypki napewno pojade :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny
Powodzenia dla wszystkich wizytujacych :)

Oska mam nadzieję że już lepiej się czujesz !!:*
Orchidea u mnie zawsze USG, ale to może dlatego że mam ciążę zagrożona.

Jeśli chodzi o oscypki narobilyscie mi smaka.
U mojej babci zawsze zaopatrzam się prosto z hali, kupuje od bacy.
Poza tym można zwiedzić oryginalna bacowke , zobaczyć jak się robi ser i inne wyroby.
No i banda owczarków podhalańskich wylegujacych się wszędzie . Kocham te klimaty .

Mnie w tej ciąży dziwnie ciśnie żołądek i przepona. Ciężko mi się siedzi dłuższą chwilę. Nie wiem czy to coś poważnego czy normalne, bo z maksiem tak nie miałam....

Ostatnia edycja:
Dla wszystkich wizytujących powodzenia :)Czekam na piękne zdjęcia i super wiadomości :)Co do bólu głowy do ja odkryłam że działają na mnie tam wszystkie odświeżacze i zapachy typu erwik itp.Wszystkie wyłączyłam i głowa przestała boleć.

Dzień dobry [emoji8]
Trzymam kciuki za wizyty [emoji110]
Przez weekend mnie nie było jakoś czasu zabrakło ale już jestem.
@Orchidea1312 Jeśli chodzi o usg to ja mam co 4tyg na wizycie tak samo jak badanie na fotelu.
Ja też na l4 ale wizyty mam co 4 tyg. Lekarz nie wystawia Ci zwolnienia na miesiąc?

m3sx3e3k25iia4nv.png

Dzień Dobry, powodzenia na wizytach

Orchidea mój gin zawsze powtarza że w ciąży najczęściej głowa boli z odwodnienia, A druga częsta przyczyna to nadciśnienie

Co do usg to ja też z tych co na 3 usg w tygodniu by się nie zdecydowały. Jednak dużo bardziej mnie przeraża nie badania pacjentki. Moja wizyta się od tego zaczyna. Określenia jak macica i co z szyjka

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę, że jeżeli jest już taka ilość badań, to nie jest to naszą decyzją, a koniecznością [emoji4]

@M@gda łożysko powoli będzie przejmować funkcję, ale mi np. odstawią dupka najwcześniej w 16 tygodniu i będą obserwować szyjkę czy sobie radzi, poprzednio w 30 tygodniu miałam już rozwarcie, a do tego po porodzie szyjkę mam szytą więc jest ryzyko, że nie ogarnie sama [emoji6]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że jeżeli jest już taka ilość badań, to nie jest to naszą decyzją, a koniecznością [emoji4]

@M@gda łożysko powoli będzie przejmować funkcję, ale mi np. odstawią dupka najwcześniej w 16 tygodniu i będą obserwować szyjkę czy sobie radzi, poprzednio w 30 tygodniu miałam już rozwarcie, a do tego po porodzie szyjkę mam szytą więc jest ryzyko, że nie ogarnie sama [emoji6]

Mój lekarz mówi, że do jeśli nie ma problemow łożysko powinno podjąć w pełni funkcję do końca 12 tc. Ja nie produkowałam w ogóle progesteronu z ciałka żółtego, bo go nie miałam, a i tak kazał odstawiać. Oczywiście w określonych przypadkach progesteron może być podawany nawet do końca ciąży.

Bardzo możliwe że jest to konieczność. Natomiast 3 razy w tygodniu to wychodzi co 2 dni, brzmi to na bardzo często. ciężko mi sobie wyobrazić powód po prostu. Nic więcej :-)

Nie wiem czy wiecie o istnieniu na fb kogoś takiego jak Matka prawnik. W każdym razie Pani chce coś zrobić żeby kobiety w ciąży traktowane były lepiej i od dziś można pobrać z jej fb ulotki, plakaty, oraz "zdjęcia w tle" na fb. Ulotkę można nosić przy sobie w razie kłopotów w rejestracji ewentualnie wydrukować i zapytać w przychodni, czy można zostawić. Wygląda to tak [emoji4]
_20170605_092522.jpg

Załączniki

• _20170605_092522.jpg
    _20170605_092522.jpg
    89,4 KB · Wyświetleń: 393
reklama
Do góry