reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Próbowałam i niestety nic...

p19uflw1nv024jhl.png

Spróbuj dużo wody i 2x magnez z b6 i cynkiem. Mi to ostatnio pomogło plus krótka drzemka.
Pije też Muszynianke ona ma dużo magnezu i wapnia i lepiej się czuje jak wypiłam 2butelki dziennie.

reklama
Tak podejrzewałam. Masz genialne usposobienie do takiej pracy, bo Ciebie po prostu człowiek lubi :-)

Co do morfologii ja robię co wizytę, nawet jak lekarz nie zleci to przychodzę z wynikami. Dla własnego spokoju
W zeszłej ciąży miałam bardzo dużą niedokrwistość, dopiero po 20 od po to morfologia wróciła mi do poziomu w normie, chociaż bez szału
Dziękuje :-))
Masz bardzo dobre rozsądne swiadome i odpowiedzialne podejście :-) bardzo to lubię u Ciebie :-)

Ja ostatnio byłam w sferze w C&A i nie widziałam żadnych ciuchów ciążowych :-(
Podobno dział ciążowy mają tylko w Katowicach najbliżej. Ja zamawiam z internetu z dostawą na sklep bo jak nie pasuje to od razu wypełniam formularz i nie płacę za odesłanie rzeczy, tylko sklep stacjonarny je odsyła :)

Mi muszynianke lekarz odradzil, ze względu na dużą mineralizacje właśnie. Że nerki.może obciążać i prowadzić do kamicy

Spróbuj dużo wody i 2x magnez z b6 i cynkiem. Mi to ostatnio pomogło plus krótka drzemka.
Pije też Muszynianke ona ma dużo magnezu i wapnia i lepiej się czuje jak wypiłam 2butelki dziennie.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

@Rossiczka
Nie widziałam. Muszę uważać.

Jak sobie postanowiłam tak robię....zdrowa dieta dzień pierwszy. Mam nadzieję że wyjdzie to nam na dobre i przestane tyc tam gdzie nie powinnam :-D
DSC_0001_20170529165433606.jpg

Załączniki

• DSC_0001_20170529165433606.jpg
    DSC_0001_20170529165433606.jpg
    55,9 KB · Wyświetleń: 375
@Rossiczka
Nie widziałam. Muszę uważać.

Jak sobie postanowiłam tak robię....zdrowa dieta dzień pierwszy. Mam nadzieję że wyjdzie to nam na dobre i przestane tyc tam gdzie nie powinnam :-DZobacz załącznik 808467
Ależ katujecie ludzi...

Ja dziś chłodnik litewski zrobiłam. Bardzo smaczny, ale jak patrzę na wasze jedzenie to bym sie dosiadła do was z dodatkowym widelcem :D:D

Ależ katujecie ludzi...

Ja dziś chłodnik litewski zrobiłam. Bardzo smaczny, ale jak patrzę na wasze jedzenie to bym sie dosiadła do was z dodatkowym widelcem :D:D
Zapraszam :-D ugotowalam cały gar.
Jutro robię delikatna zupę z botwinki a na drugie planuje jakąś rybkę pieczona z warzywami...

Dziewczyny powiem Wam, że ludzie nie mają za grosz taktu. Rozmawiałam dzisiaj z chrzestnym mojej córki, dowiedział się że straciłam w lutym dzieciątko jakoś w połowie marca, a dziś z nim rozmawiałam przez telefon (mój mąż mu wczoraj o ciąży powiedział) i się mnie pyta czy tym razem mam dobre przeczucia, powiedziałam, że tak że jak na razie wszystko jest dobrze a to już 12 tydzień się zaczyna. Dostałam super pokrzepiająca odpowiedź, no 12 tydzień to przecież wcześnie, poczekaj z cieszeniem się tak do 20...

reklama
Ale juz mam ochotę na kasze gryczana z sosem gulaszowym :D

p19uflw1nv024jhl.png
:-D mi takie typowo polskie smaki odeszły i może to i lepiej bo jest mi łatwiej. Od początku mam fazę na zielone warzywa i ogólnie warzywa. Mięso raczej ble. Choć ten kurczak w kaszy dał radę no i domowe burgery wołowe z gtilla też raz na jakiś czas pokocham :-D

Po ciąży z maksiem wiem jak dobra dieta potrafi działać cuda. Nie chodzi tylko o wagę ale samopoczucie, później wyniki dziecka i powrót do formy po urodzeniu.
Ogólnie polecam dietę w ciąży..
Jak będę miała chwilę to wybiorę się do dietetyka bo jestem kiepska w planowaniu obiadów :-)

Do góry