reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dlaczego z powodu L4? Boisz się wychodzić z domu?
To raz boję się o dziecko kiedy kosmowka przoduje i się odkleja. A dwa mam l4 leżące więc nie znam dnia ani godziny kontroli z ZUS a ponoć są przypadki lekarz mnie przestrzegl że od pn-pt do godz 18 mogą się zjawić

reklama
To raz boję się o dziecko kiedy kosmowka przoduje i się odkleja. A dwa mam l4 leżące więc nie znam dnia ani godziny kontroli z ZUS a ponoć są przypadki lekarz mnie przestrzegl że od pn-pt do godz 18 mogą się zjawić
No właśnie ja też się boję kontroli.. Nie zamierzam latać po centrum handlowym ale z psem na 10 minut w ciągu dnia muszę wyjść i mnie to strasznie stresuje.

A jakie masz l4 jak zklasyfikowane? Ja mam A czyli leżące....ponoc jak się ma B to można z psem wyskoczyć i nikt się nie czepia.
No właśnie ja też się boję kontroli.. Nie zamierzam latać po centrum handlowym ale z psem na 10 minut w ciągu dnia muszę wyjść i mnie to strasznie stresuje.

@reniuszek niestety u mnie lody się nie sprawdzają.. Nie mam ochoty, jak sobie pomyślę, że zjadła bym lody to od razu mi przechodzi bo zdaje mi się że są za słodkie [emoji6]. Jedynie kaktusy mogę jeść bez żadnych oporów [emoji6], choć nie znaczy to, że czasem mnie po nich też mdliło [emoji6].

Ja też się nad organizerem zastanawiam [emoji6]. Mąż uważa, że bez sensu skoro mogłabym do zwykłego małego segregatora wsadzić koszulki i tam wszystko trzymać.. A ja się nie potrafię zdecydować [emoji6]. Podejmowanie decyzji to nie jest mój konik w ciąży [emoji23]. Już się boję co to będzie gdy przyjdzie do wyboru wózka czy łóżeczka [emoji6].

Mnie korci zrobienie sobie hybryd, ale zawsze kończy się to rozwarstwaniem paznokci.. Po zdjęciu normalnie mi się końcówki łuszczą.. Próbowałam już u różnych stylistek paznokci, hybrydami różnych firm i zawsze potem jest to samo.. Potem muszę czekać aż wrócą do swojej normalnej twardości. Żałuję bardzo, bo zwykły lakier po 3 dniach wygląda już tragicznie, a jednak podobają mi się ładnie zrobione paznokcie..

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

A jakie masz l4 jak zklasyfikowane? Ja mam A czyli leżące....ponoc jak się ma B to można z psem wyskoczyć i nikt się nie czepia.
Ja mam z 2 czyli mogę chodzić i chodzę wszędzie. Do sklepu, kina, na działkę.

m3sx3e3k25iia4nv.png

Ja tez mam 2 ale kontrolę i tak się zdarzają. A podobno można wyjść mimo wszystko tylko do lekarza, apteki, dentysty, zakupy pierwszej potrzeby i trzeba na wszystko mieć paragon w razie kontroli :D więc ja na tygodniu do 15 staram sie nie szalec z wyjsciami :D

p19uflw1nv024jhl.png
Ja to wątpię z tą kontrola. W poprzedniej ciąży ani razu nie miałam. Mam znajoma w Zusie i mówi, że na ciężarne szkoda im czasu. [emoji4]
W lipcu planuje nad morze jechać a w sierpniu lecieć do UK.
Ale to tylko moje zdanie [emoji4]

m3sx3e3k25iia4nv.png

No właśnie mam z 1 czyli leżące. W środę mam wizytę u ginekologa idę po zwolnienie, zapytam czy nie może być z 2. To chyba nie ma dla mnie znaczenia? Będę leżała i dbała o siebie, ale z psem nie będę bała się wyjść. Teraz wychodzę przed klatkę na siku i do domu.

Ja tez mam znajoma i wiem, ze zdarzają sie częste kontrole na zwolnieniach, przynajmniej u nas. Czasem na komisje wzywają nawet :D taka paranoja :D

p19uflw1nv024jhl.png
No to nawet niech mnie wezwa na komisje to jak mi udowodnia, że nie mam mdłości, zwrotów głowy? Z tego powodu mam zwolnienie [emoji16] to jest totalnie bez sensu. Może to też zależy od pracodawcy, bo oni też mogą zlecić taka kontrolę.

m3sx3e3k25iia4nv.png

reklama
No właśnie mam z 1 czyli leżące. W środę mam wizytę u ginekologa idę po zwolnienie, zapytam czy nie może być z 2. To chyba nie ma dla mnie znaczenia? Będę leżała i dbała o siebie, ale z psem nie będę bała się wyjść. Teraz wychodzę przed klatkę na siku i do domu.

Jeśli nie ma u Ciebie większych zagrożeń to fajnie ze możesz :-)

Ja też z niecierpliwością czekam. Na ostatniej wizycie lekarz mówił że z kosmowka już coraz lepiej więc byle do wykształcenia w pełni łożyska :-)
No i będziemy zakładali pessar na szyjke bo mam okrutne wspomnienia z poprzedniej ciąży.... Ciągle skracajaca się szyjka i reżim leżenia.... Teraz chciałabym trochę pochodzić :-)

Do góry