reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

@ankus nie swiruj. Moja kokezanka jest w 24tyg i budzi sie w pozycji na brzuchu i malej nic nie jest a przylega ja z 60kg, a pies to moze 15 na szczescie dzieci chronione sa przez balon. Na kolejny raz zwroc uwage co jesz a kes nie zaszkodzi.Ja wcinalam salami nie wiedzialam ze nie wolno.

reklama
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj byłam u teściowej i zapomniałam telefonu. Hmm zdałam sobie sprawę, że jestem od niego uzależniona, bo myślałam o nim co chwile.

Miałam dzisiaj dwie stresowe sytuację. Nie wiem co o tym myśleć?
Najpierw wzięłam dziaba kiełbasy z lodówki teściowej, okazało się, że jest w połowie wędzona w połowie surowa. Trochę połknęłam, resztę wyplułam. Myślicie, że mam się czym martwić?
Druga sytuacja, leżę na plecach mąż wrócił z psem i ta z radości skoczyła mi na brzuch :( spanielka. Myslicie, że mogła mi coś uszkodzić?
Spokojnie!!! Nie stresuj się, mnie też niestety udało zjeść się coś czego nie powinnam, okazało się, że ser w domu był niepasteryzowany, a zanim pomyślałam wpierdzieliłam wędzoną makrele... Nie daj się zwariować. Oczywiście nie polecam powtarzać ;)

A co do psa, lepiej unikać takich sytuacji, szczególnie później w bardziej zaawansowanej ciąży, ale ... ja mam 4 koty, weź im wytłumacz, żeby na ciebie nie wchodziły.

:):):)
Ooo to w temacie z przepisami poprosiłabym o sprawdzony przepis na chłodnik :) bo też za mną chodzi a nigdy nie robiłam

Osobiscie lubie klasyczny ogorkowy, ale mozna tez dodac:rzodkiewke, jajko, ugotowana botwinke I niektorzy dodaja czosnek :)
Moj przepis:
-jeden dlugi ogorek starkowany na buraczanej tarce
-szczypiorek (ilosc wedle uznania)
-koperek (min lyzka stolowa)
-sol, pieprz
-jogurt naturalny(grecki) lub smietana
-kefir
:)

:):):)
Osobiscie lubie klasyczny ogorkowy, ale mozna tez dodac:rzodkiewke, jajko, ugotowana botwinke I niektorzy dodaja czosnek :)
Moj przepis:
-jeden dlugi ogorek starkowany na buraczanej tarce
-szczypiorek (ilosc wedle uznania)
-koperek (min lyzka stolowa)
-sol, pieprz
-jogurt naturalny(grecki) lub smietana
-kefir
:)

Panda, a przekleisz do: Link do: Grudnióweczki od kuchni

Moja poszła do przedszkola po tygodniowej przerwie i piore posciele. Ale juz mi sie tęskni za nią bo taka cisza w domu i nikt mi dupy nie zawraca. Mogłam jej posłuchać i ja zostawić w domu bo juz nie chciała wracać dzisiaj :D chciała mieć urlop nadal.

p19uflw1nv024jhl.png
No moj jeszcze dzisiaj i jutro musi dostać antybiotyk a w środę do przedszkola bo ja musze do szkoly :) a jak narazie to nie chce mi sie jeszcze z lozka wstawać i sie wyleguje :D korzystam z wolnego hehe

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry Dziewczyny! :) pozdrawiam z pierwszego dnia na L4. Wstałam pełna spokoju, na luzie, popijam lemoniadę i siedzę jeszcze w piżamie. Cudownie!!! :)
W weekend mieliśmy gości, wpadli nasi przyjaciele, też w ciąży tylko 2mce starszej i mamy pierwsze ciuszki dla Dziedzica hehe.

Darusia, mam nadzieję, że komunia się udała i po nie miałaś już żadnych plamień, na szczęście dziś wizyta to się uspokoisz :*

@Millo dziewczynka mówisz..a to się pozneje ze zdjęcia po tym takim niby siusiaku i kącie? Bo ja zupełnie nie mam pojęcia :D

@CarlaR mam to samo z mięsem! Od jakiegoś dobrego miesiąca a wcześniej mogłam kilogramami wpierdzielać. Mam nadzieje, że ten wstręt przejdzie bo tęskno za dobrym hamburgerem albo stekiem :)

Dziękuję dziewczyny, na Was zawsze mogę liczyć. Dziękuję za uspokojenie.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach. Czekamy na dobre wieści :)

Zrobione, dopiero odkrywam to forum ale na przyszlosc bede wiedziala :)
My ci bardzo dziekujemy, że wklejasz przepis. A mój post nie miał charakteru przygany, że tam trzeba wklejać przepisy, ale raczej prośby o przyklejenie, bo łatwiej będzie go później zaleźć i skorzystać z niego :)

reklama
Wiesz, w Wólce jest niezła pizzeria, Capresi. Nie jest wspaniała, ale jest dobra i nie drogo. Jak będziecie u siebie na działce to możecie spróbować :)
Ja zakochana jestem w Cucina Povera w Zalesiu (tam wczoraj byliśmy) włoskie żarcie przepyszne, te domowe makarony, pizze etc. odkryliśmy to miejsce w zeszłym roku, po prostu uwielbiam.
Jak jeszcze nie byliście to zachęcam Was. W weekendy trzeba rezerwację robić

Do góry