reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

@ankus nie swiruj. Moja kokezanka jest w 24tyg i budzi sie w pozycji na brzuchu i malej nic nie jest a przylega ja z 60kg, a pies to moze 15 na szczescie dzieci chronione sa przez balon. Na kolejny raz zwroc uwage co jesz a kes nie zaszkodzi.Ja wcinalam salami nie wiedzialam ze nie wolno.

reklama
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj byłam u teściowej i zapomniałam telefonu. Hmm zdałam sobie sprawę, że jestem od niego uzależniona, bo myślałam o nim co chwile.

Miałam dzisiaj dwie stresowe sytuację. Nie wiem co o tym myśleć?
Najpierw wzięłam dziaba kiełbasy z lodówki teściowej, okazało się, że jest w połowie wędzona w połowie surowa. Trochę połknęłam, resztę wyplułam. Myślicie, że mam się czym martwić?
Druga sytuacja, leżę na plecach mąż wrócił z psem i ta z radości skoczyła mi na brzuch :( spanielka. Myslicie, że mogła mi coś uszkodzić?
Spokojnie!!! Nie stresuj się, mnie też niestety udało zjeść się coś czego nie powinnam, okazało się, że ser w domu był niepasteryzowany, a zanim pomyślałam wpierdzieliłam wędzoną makrele... Nie daj się zwariować. Oczywiście nie polecam powtarzać ;)

A co do psa, lepiej unikać takich sytuacji, szczególnie później w bardziej zaawansowanej ciąży, ale ... ja mam 4 koty, weź im wytłumacz, żeby na ciebie nie wchodziły.

:):):)
Ooo to w temacie z przepisami poprosiłabym o sprawdzony przepis na chłodnik :) bo też za mną chodzi a nigdy nie robiłam

Osobiscie lubie klasyczny ogorkowy, ale mozna tez dodac:rzodkiewke, jajko, ugotowana botwinke I niektorzy dodaja czosnek :)
Moj przepis:
-jeden dlugi ogorek starkowany na buraczanej tarce
-szczypiorek (ilosc wedle uznania)
-koperek (min lyzka stolowa)
-sol, pieprz
-jogurt naturalny(grecki) lub smietana
-kefir
:)

:):):)
Osobiscie lubie klasyczny ogorkowy, ale mozna tez dodac:rzodkiewke, jajko, ugotowana botwinke I niektorzy dodaja czosnek :)
Moj przepis:
-jeden dlugi ogorek starkowany na buraczanej tarce
-szczypiorek (ilosc wedle uznania)
-koperek (min lyzka stolowa)
-sol, pieprz
-jogurt naturalny(grecki) lub smietana
-kefir
:)

Panda, a przekleisz do: Link do: Grudnióweczki od kuchni

Moja poszła do przedszkola po tygodniowej przerwie i piore posciele. Ale juz mi sie tęskni za nią bo taka cisza w domu i nikt mi dupy nie zawraca. Mogłam jej posłuchać i ja zostawić w domu bo juz nie chciała wracać dzisiaj :D chciała mieć urlop nadal.

p19uflw1nv024jhl.png
No moj jeszcze dzisiaj i jutro musi dostać antybiotyk a w środę do przedszkola bo ja musze do szkoly :) a jak narazie to nie chce mi sie jeszcze z lozka wstawać i sie wyleguje :D korzystam z wolnego hehe

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry Dziewczyny! :) pozdrawiam z pierwszego dnia na L4. Wstałam pełna spokoju, na luzie, popijam lemoniadę i siedzę jeszcze w piżamie. Cudownie!!! :)
W weekend mieliśmy gości, wpadli nasi przyjaciele, też w ciąży tylko 2mce starszej i mamy pierwsze ciuszki dla Dziedzica hehe.

Darusia, mam nadzieję, że komunia się udała i po nie miałaś już żadnych plamień, na szczęście dziś wizyta to się uspokoisz :*

@Millo dziewczynka mówisz..a to się pozneje ze zdjęcia po tym takim niby siusiaku i kącie? Bo ja zupełnie nie mam pojęcia :D

@CarlaR mam to samo z mięsem! Od jakiegoś dobrego miesiąca a wcześniej mogłam kilogramami wpierdzielać. Mam nadzieje, że ten wstręt przejdzie bo tęskno za dobrym hamburgerem albo stekiem :)

Dziękuję dziewczyny, na Was zawsze mogę liczyć. Dziękuję za uspokojenie.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach. Czekamy na dobre wieści :)

Zrobione, dopiero odkrywam to forum ale na przyszlosc bede wiedziala :)
My ci bardzo dziekujemy, że wklejasz przepis. A mój post nie miał charakteru przygany, że tam trzeba wklejać przepisy, ale raczej prośby o przyklejenie, bo łatwiej będzie go później zaleźć i skorzystać z niego :)

reklama
Wiesz, w Wólce jest niezła pizzeria, Capresi. Nie jest wspaniała, ale jest dobra i nie drogo. Jak będziecie u siebie na działce to możecie spróbować :)
Ja zakochana jestem w Cucina Povera w Zalesiu (tam wczoraj byliśmy) włoskie żarcie przepyszne, te domowe makarony, pizze etc. odkryliśmy to miejsce w zeszłym roku, po prostu uwielbiam.
Jak jeszcze nie byliście to zachęcam Was. W weekendy trzeba rezerwację robić

Do góry