reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny w dzień dobry tvn właśnie Pani powiedziała, że nudności i wymioty w ciąży dotykają kobiet, które przed ciążą miały zły stan wątroby, bo źle się odżywiały, piły, albo paliły ;p Widzę, że spora część nas prowadziła baaaardzo zły styl życia ;p

reklama
Powodzenia dla wizytujących dzisiaj :)

Dziewczyny, tracę głowę! Cała noc chyba bolał mnie brzuch/plecy (tak delikatnie ale odczuwalnie). Teraz nic mnie nie boli ale schizuje strasznie. Buzilam się w nocy, bo bałam się najgorszego. Teraz leżę w łóżku skupiając się na każdym najmniejszym "uszczypnieciu" w moim ciele - wariatka...
Czy takie bóle powinny mnie martwić (myślę, że nawet jakby nie powinny mnie martwić, to i tak będzie mnie wszystko martwiło :( ) ?
Ja tez sie tak martwilam bo w weekend jak wracalismy autem z wycieczki, to wlasnie poczulam okropny bol w brzuchu, promieniujacy do pleców, tak klulo strasznie i z godzinke go czulam, ale jak wrocilam do domu, poszlam na kibelek, to mi potem przeszlo, tylko ze od tego czasu nic mnie nie bolalo i nawet mdlosci jakby ustapily, a wczoraj na usg bylo dobrze wszystko.
Czasem tak poboli cos, nie ma sie co nakrecac kazdym malym bólem, a promieniowanie do plecow nie jest ponoc niz niezwyklym w ciazy :)

@Brzuchatka2017, dzięki kochana.
Ja się wszystkim martwie bo w poniedziałek miałam krwotok ( serio!). Od tamtej pory miałam 2 x usg i niby jest wszystko w porządku. Niestety dla mnie to poniedziałkowe przeżycie było traumatyczne i nie mogę się już zrelaksować.

Ja się nie stresowałam reakcją kierowniczki, bo się przyjaźnimy, bardziej obawiałam się reakcji regionalnego i centrali, bo od stycznia poszłam na l4 ciążowe w lutym poroniłam wróciłam do pracy 6 marca, a 7 kwietnia się dowiedziałam o ciąży :D
Oj to faktycznie. Ale co, jakoś już z tym się pogodzili? [emoji3]

Oj to faktycznie. Ale co, jakoś już z tym się pogodzili? [emoji3]
No właśnie tak, o dziwo wszyscy twierdza, że się ucieszyli, że mam się oszczędzać, a oni trzymają kciuki ;) @Storm, po takim przeżyciu to Ci się nie dziwię, ale musisz spróbować się wyciszyć. Wsłuchujesz się w swoje ciało, żeby wyczuć jak będzie się działo coś złego, ale z własnego doświadczenia wiem, że czasem te najgorsze rzeczy przychodzą bez ostrzeżenia. Na razie jelita znajdują sie bardzo blisko macicy, i też zgłaszałam lekarzowi ból brzucha i mówiłam, że nie wiem czy boli mnie macica i promieniuje do nerek czy na odwrót to powiedział, że jak po no-spie szybko przechodzi to raczej jelita. Zmieniłam trochę nawyki żywieniowe, i bóle faktycznie przeszły.

Powodzenia dla wizytujących dzisiaj :)

Dziewczyny, tracę głowę! Cała noc chyba bolał mnie brzuch/plecy (tak delikatnie ale odczuwalnie). Teraz nic mnie nie boli ale schizuje strasznie. Buzilam się w nocy, bo bałam się najgorszego. Teraz leżę w łóżku skupiając się na każdym najmniejszym "uszczypnieciu" w moim ciele - wariatka...
Czy takie bóle powinny mnie martwić (myślę, że nawet jakby nie powinny mnie martwić, to i tak będzie mnie wszystko martwiło :( ) ?
Rośniesz kochana, miejsce dla dzidzi się robi:) Mnie też ostatnio bardziej doskwieraja brzuch i biodra. Jeśli masz się martwić to przejdź się do lekarza sprawdzić czy wszystko ok.

Dziewczyny w dzień dobry tvn właśnie Pani powiedziała, że nudności i wymioty w ciąży dotykają kobiet, które przed ciążą miały zły stan wątroby, bo źle się odżywiały, piły, albo paliły ;p Widzę, że spora część nas prowadziła baaaardzo zły styl życia ;p
hehe, to u mnie ten zły styl życia jest rodzinny bo nie kojarzę u nas kobiety (wśród mamy, babć, ciotek, kuzynek) która by nie miała z tym problemu... żeby to było takie proste ;) a ja myślałam że dają mi się we znaki względy genetyczne, głupia ja :p

hehe, to u mnie ten zły styl życia jest rodzinny bo nie kojarzę u nas kobiety (wśród mamy, babć, ciotek, kuzynek) która by nie miała z tym problemu... żeby to było takie proste ;) a ja myślałam że dają mi się we znaki względy genetyczne, głupia ja :p
Na czacie dd tvn możesz porozmawiać sobie z ta Panią o jej teorii ;p

Ja to często się zastanawiam skąd oni tych ekspertów biorą.

Ja wczoraj wieczorem przeżyłam horror, pierwsze plamienie... przez kilka godzin uspokoić się nie mogłam i do kibelka latalam, prawdopodobnie mi jakieś naczynko pękło w trakcie załatwiania. Ale co nerwów się najadlam to moje

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja to często się zastanawiam skąd oni tych ekspertów biorą.

Ja wczoraj wieczorem przeżyłam horror, pierwsze plamienie... przez kilka godzin uspokoić się nie mogłam i do kibelka latalam, prawdopodobnie mi jakieś naczynko pękło w trakcie załatwiania. Ale co nerwów się najadlam to moje

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
O kurcze, ale już wszystko ok?

Do góry