reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Jak mowilam, bylam wczoraj u innego lekarza i on sam chcial mi wystawic zwolnienie. Ja mu powiedzialam ze na razie mam jeszcze od lekarza z kliniki i troszeczke sklamalam ze jestem z nim jeszcze umowiona na dawkowanie lekow i wolalabym zwby na razie on mi przedluzal zwolnienie zeby byla kontynuacja. Ale ja l lanuje w czerwcu do Hiszpanii leciec i nie moge byc wtedy na L4. Wymyslilam, ze od jednego elkarza bede brala do wyjazdu a od drugiego po wyjazdzie bede brala.

Moze jej po prostu powiedz, ze sie stresowalas bo masz niepewna sytuacje.z pracy i potrzebowalas tego zwolnienia.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A na dlugo do Hiszpani? Ja tez lece tylko w lipcu troszke sie obawialam lotu ale chyba nie powinno byc z tym problem :)

Właśnie. Mam pytanie, jak to jest z lataniem w ciąży? Mi lekarz powiedział, że to różnie bywa ale lepiej nie. Ze to.moja decyzja.
Mam plan lecieć sierpien/wrzesień. Ale teraz się nad tym zastanawiam.

m3sx3e3k3kg0z09h.png
[/QUOTE
Wydaje mi sie ze jesli nie ma problemow w ciazy to raczej mozna spokojnie leciec ja w czwartek bede leciec do Polski I w lipcu do Hiszpani ale sprawdze to jeszcze dokladnie z lekarzem

Dziewczyny powodzenia na wizytach.

Co do latania ja już lrcialam , jeszcze mam 2 wycieczki zaplanowane. Jak ciąża rozwija się prawidłowo to nie ma przeciwwskazań. Jednak ja zawsze przed wylotem idę na kontrolę i pytam się czy mogę lecieć czy nie.

@Oska305 może do hematologa masz skierowanie przez leukocyty i może coś jeszcze się nie podoba lekarzowi i chce skonsultować.
Jednak mnie dziwi fakt, że nie dał skierowania na krzywą cukrową aby wykluczyć cukrzycę. Tak jak pisałam wcześniej dobry cukier na czczo o niczym nie świadczy, dlatego każda kobieta w ciąży musi to badanie zrobić. Podwyższony poranny cukier jedynie ta krzywą przyspiesza.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny dawmo nie pisalam ale co jakis czas was podczytuje. Duzo pracy i nie najlepiej sie czuje w wolnuch chwilach przewaznie spie :)

Co do badan prenatalnych to ja w zeszlej ciazy mialam i udalo mi sie wysepic ma nfz wskazaniem byla poprzednia ciaza z pustym jajem plodowym. Chodzilam do prywatnej przychodni ale w ramch nfz.

Zinc ty masz Luxmed z pracy, ja mam Medicover. Postanowilam ze bede chodzic dwutorowo, do lekarza, ktory prowadzil mnie do in vitro prywatnie (bo zna moja historie i wie jak mi dozowac leki) oraz do lekarza z Medicoveru. U lekarza z Medicoveru bylam wczoraj (juz sie nie dopisywalam bo glupio mi ze jestem u lekarzy tak czesto). I on bez problemu dal mi skierowanie na testy pappa z mojego pakietu i na cala krew. Jesli.zdecydowalas ze wolisz zeby prowadzili cie prywatnie to moze do Luxmedu chociaz po skierowania bedziesz chodzic. A przy okazji czesciej dziecko poogladasz.

Dziewczyny niedlugo sie z lozka.zgramole i wrzuce kalendarz. Ale jeszcze chwiiiilaaaa... :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jestem w Enelmedzie [emoji4] i chodzę tylko tu, ale niestety oni nie mają tych badań prenatalnych w ramach NFZ ani nie mam ich też w pakiecie więc jadę do kliniki Invicta, bo tam robią w też w ramach NFZ. A tak to wszystko w Enelmedzie. Wczoraj na usg pojechałam gdzie indziej bo nie miałam skierowania i musiałam się umówić w innej klinice odpłatnie.

Właśnie. Mam pytanie, jak to jest z lataniem w ciąży? Mi lekarz powiedział, że to różnie bywa ale lepiej nie. Ze to.moja decyzja.
Mam plan lecieć sierpien/wrzesień. Ale teraz się nad tym zastanawiam.

m3sx3e3k3kg0z09h.png
Jak nie jest ciąża zagrożona to można latać do 6m ciąży.

A na dlugo do Hiszpani? Ja tez lece tylko w lipcu troszke sie obawialam lotu ale chyba nie powinno byc z tym problem :)

Jeszcze z lekarzem porozmawiam, czy mogę. Jeśli tak, to lecę na 2,5 tyg. Z tym, że ja lecę do wujka pracującego w szpitalu i gdzieś tam w razie czego będę oscylować wokół tego szpitala, dodatkowym plusem jest to, że tam jest polski ginekolog, więc jak coś to się z nim bez problemu dogadam.

reklama
Dziewczyny powodzenia na wizytach.

Co do latania ja już lrcialam , jeszcze mam 2 wycieczki zaplanowane. Jak ciąża rozwija się prawidłowo to nie ma przeciwwskazań. Jednak ja zawsze przed wylotem idę na kontrolę i pytam się czy mogę lecieć czy nie.

@Oska305 może do hematologa masz skierowanie przez leukocyty i może coś jeszcze się nie podoba lekarzowi i chce skonsultować.
Jednak mnie dziwi fakt, że nie dał skierowania na krzywą cukrową aby wykluczyć cukrzycę. Tak jak pisałam wcześniej dobry cukier na czczo o niczym nie świadczy, dlatego każda kobieta w ciąży musi to badanie zrobić. Podwyższony poranny cukier jedynie ta krzywą przyspiesza.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie wczoraj położna powiedziała, że krzywą robi się w połowie ciąży.

Do góry