reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Chyba jednak wrócę do niej bo babeczka mi na rękę idzie zrobię te badania jak będę miała wyniki to przejdę się do niej na odział i zobaczymy co powie tylko nie wiem czy tak można jak tamty lekarz mi wystawił l4 na miesiąc bo jeszcze w takiej sytuacji nie byłam
Jak mowilam, bylam wczoraj u innego lekarza i on sam chcial mi wystawic zwolnienie. Ja mu powiedzialam ze na razie mam jeszcze od lekarza z kliniki i troszeczke sklamalam ze jestem z nim jeszcze umowiona na dawkowanie lekow i wolalabym zwby na razie on mi przedluzal zwolnienie zeby byla kontynuacja. Ale ja l lanuje w czerwcu do Hiszpanii leciec i nie moge byc wtedy na L4. Wymyslilam, ze od jednego elkarza bede brala do wyjazdu a od drugiego po wyjazdzie bede brala.

Moze jej po prostu powiedz, ze sie stresowalas bo masz niepewna sytuacje.z pracy i potrzebowalas tego zwolnienia.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. Powiem Wam, ze pół nocy nie spałam. Boję się co to się dzieje z tymi moimi wynikami. Myślałam, ze gdy w końcu zajdę w ciaze najgorsze będzie przeżycie prenatalnych, a tu jeszcze to doszło. No cholera jasna!!
Biedna jestes, ze tak sie stresujesz, chociaz rozumiem. Sprobuj cos porobic zeby nie myslec tyle. Jesli sie dobrze czujesz a pogoda ladna moze na spacer pojdziesz?
My bedziemy kciuki trzymac, moze troszke lzej ci bedzie.

Jak mowilam, bylam wczoraj u innego lekarza i on sam chcial mi wystawic zwolnienie. Ja mu powiedzialam ze na razie mam jeszcze od lekarza z kliniki i troszeczke sklamalam ze jestem z nim jeszcze umowiona na dawkowanie lekow i wolalabym zwby na razie on mi przedluzal zwolnienie zeby byla kontynuacja. Ale ja l lanuje w czerwcu do Hiszpanii leciec i nie moge byc wtedy na L4. Wymyslilam, ze od jednego elkarza bede brala do wyjazdu a od drugiego po wyjazdzie bede brala.

Moze jej po prostu powiedz, ze sie stresowalas bo masz niepewna sytuacje.z pracy i potrzebowalas tego zwolnienia.

Właśnie. Mam pytanie, jak to jest z lataniem w ciąży? Mi lekarz powiedział, że to różnie bywa ale lepiej nie. Ze to.moja decyzja.
Mam plan lecieć sierpien/wrzesień. Ale teraz się nad tym zastanawiam.

m3sx3e3k3kg0z09h.png

Biedna jestes, ze tak sie stresujesz, chociaz rozumiem. Sprobuj cos porobic zeby nie myslec tyle. Jesli sie dobrze czujesz a pogoda ladna moze na spacer pojdziesz?
My bedziemy kciuki trzymac, moze troszke lzej ci bedzie.

Dzieki za wsparcie.
A nie wiecie jak to jest z tymi nowymi przepisami dotyczącymi kobiet w ciąży? Czy będę musiała czekać kilka tyg na wizytę u specjalisty, czy ma obowiązek przyjąć mnie od razu?

Właśnie. Mam pytanie, jak to jest z lataniem w ciąży? Mi lekarz powiedział, że to różnie bywa ale lepiej nie. Ze to.moja decyzja.

m3sx3e3k3kg0z09h.png
Ja też planuje lecieć w 2 połowie sierpnia. To będzie jeszcze 2 trymestr więc najlepszy czas na latanie. Ogólnie jest to uważane na całym świecie za bezpieczne. Jeśli ciąża będzie przebiegała prawidłowo to pojadę :)

m3sx3e3k3kg0z09h.png
Jeszcze o tym nie rozmawialam z lekarzem. Planuje jutro pogadac. Najwyzej nie pojade i juz.

Ja mam rodzinę w UK a że jestem u nich co jakieś 2-3 miesiące to wtedy robię większe zakupy. Czasem coś przez internet ale to się nie opłaca. Korzystniej jest kupić na miejscu.
[emoji4]

m3sx3e3k3kg0z09h.png

Jak tak Was czytam to się stresuję :-(
Ja kompletnie nie mam pojęcia co trzeba kupowac dla dzieci, jak jeszcze byłam na chodzie i odwiedzalam siostrę to ona czasem takie miała rzeczy dla synka swojego że ja bym nawet nie pomyślała że coś takiego trzeba mieć... Może dlatego że ja jakoś nigdy za dziećmi nie byłam za czasów szkolnych to nawet nie raz mówiłam dzieci oooo nie to nie dla mnie, aż w końcu obudził się instynkt macierzyński... Ale nie ukrywam chyba będę musiała poprosić siostrę o pomoc żeby mi jakąś listę zrobiła bo ja kompletnie nic na ten temat nie wiem - jestem zielona :-(
Nie martw sie ja tak samo :D poniewaz to moja pierwsza ciaza I tez nie mam zielonego pojecia co do czego ale jestem pewna ze dziewczyny I nasi znajomi pomoga I uswiadomia :)

Ostatnia edycja:
Zync super wiesci na usg:** a badanie prenatalne sie robi juz przez brzuch i trwa dluzej bo wszystko sie dokladnie mierzy:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-05-09 CarlaR wizyta/ 10 tydz <3
2017-05-09 Karolcia90 wizyta u gin

2017-05-10 Izabela90 wizyta przełożona na 16.05(USG i karta ciąży)
2017-05-10 JaneHeart wizyta 11 tydz.
2017-05-10 M@gda wizyta - kontynuacja u lekarza z kliniki
2017-05-12 basiulka9 wizyta u gin
2017-05-12 tusiaczzek1988 USG kontrolne
2017-05-15 Marti88 Badanie genetyczne
2017-05-15 Kasia12345 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-16 basieksu usg kontrola serduszka
2017-05-16 pieszczoszka1988 badania prenatalne
2017-05-17 reniuszek wizyta kontrolna
2017-05-17 justyneczkaa1 wizyta u gin (karta ciąży)
2017-05-17 Mikado93 wizyta u gin
2017-05-17 Rossiczka wizyta (USG i karta ciąży )
2017-05-18 pieszczoszka1988 wizyta kontrolna
2017-05-19 DigitalGirl USG genetyczne (12t5d)
2017-05-19 Ankuś USG genetyczne (12t2d) godz.19
2017-05-20 Millo USG genetyczne 12t6d
2017-05-22 daruuunia3 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-23 MagMag Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-23 Zinc Badanie genetyczne
2017-05-23 maja1987 wizyta kontrolna
2017-05-24 misianka wizyta kontrolna
2017-05-24 Karolcia1992 Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-24 Małgoś86 badanie genetyczne
2017-05-25 Mikini26 Badanie genetyczne
2017-05-26 Angella210 wizyta u ginekologa
2017-06-02 Kasia12345 Badanie genetyczne
2017-06-09 mrsMalec badanie kontrolne

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znjadziesz instrukcję :)

reklama
Do góry