reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

@Millo tak jest :) nie napiszę w prawdzie, że czas szybko leci i kiedy to zleciało bo mi się czas cholernie dłuży i czekam jak zbawienia 2 trymestru...niby to żaden gwarant, ale może psychicznie będzie lepiej.
A co do tygodni, to ja liczę skończone więc dziś 11 tydz :)

reklama
Witam. Podczytuje wasze forum od jakiegos czasu, a teraz odwazylam sie dolaczyc. Mam 36 lat, jestem z Krk, mam 9 letnia corke, ktora wlasnie jutro idzie do komunii i jestem mniej wiecej w 8 tygodniu ciazy (rozbieznosc miedzy OM i USG to ok 2 tyg). Za 2 tygodnie ide do lekarza wiec moze dowiem sie konkretniej. Na razie, czytajac was pocieszam sie, ze mdlosci czy 6 jedzeniowstret nie dotycza tylko mnie, podobnie jak dodatkowe kg. W pierwszej ciazy w pierwszym trymestrze schudlam z 49kg na 45 i mialam teraz nadzieje na powtorke, no ale niestety tym razem idzie to w przeciwnym kierunku.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj, Super że do nas dołączasz :)

Hej:*

No to Digital zaczynamy dziś 12 tydzień[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Ja test PAPPA i prenatalne w Medicoverze mam za darmo takze zrobię choc w 1 ciazy z krwi nie robiłam badania.
Co do brzuszka nie smaruje się niczym.Nie mam predyspozycji do rozstępów.Skóra mnie nie swędzi i brzuszek malutki takze jeszcze nic nie robię;)

Dziś się w sumie wyspałam wkoncu bo syna oddaliśmy na noc do Dziadków:)
Wybiorę się dzis na zakupy myślę wkoncu bo musimy kupic krzesla do salonu bo zmieniamy wystroj:)Obym nie padła haha

Milego dnia:*

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
A to swędzący brzuch oznacza rozstępy? To dupa, bo mnie już jakiś czas swędzi, ale myślałam, że to od zastrzyków...
To tym bardziej musze sobie coś na rozstępy kupić. A jakiegoś palmersa moge?

A to swędzący brzuch oznacza rozstępy? To dupa, bo mnie już jakiś czas swędzi, ale myślałam, że to od zastrzyków...
To tym bardziej musze sobie coś na rozstępy kupić. A jakiegoś palmersa moge?
Zazwyczaj swedzi jak sie skóra rozciaga. Ja w pierwszek ciazy sie cieszylam ze rozstepow miec nie bede a wyszly mi tydzien przed porodem...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-05-08 Oska303 Wizyta i usg kontrolne
2017-05-08 Fasolka89 wizyta usg, karta ciąży
2017-05-08 Zinc USG kontrolne - dla spokoju
2017-05-09 CarlaR wizyta/ 10 tydz <3
2017-05-10 Izabela90 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-10 JaneHeart wizyta 11 tydz.
2017-05-10 M@gda wizyta - kontynuacja u lekarza z kliniki
2017-05-12 basiulka9 wizyta u gin
2017-05-12 tusiaczzek1988 USG kontrolne
2017-05-15 Marti88 Badanie genetyczne
2017-05-15 Kasia12345 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-16 basieksu usg kontrola serduszka
2017-05-16 pieszczoszka1988 badania prenatalne
2017-05-17 reniuszek wizyta kontrolna
2017-05-17 justyneczkaa1 wizyta u gin (karta ciąży)
2017-05-17 Mikado93 wizyta u gin
2017-05-17 Rossiczka wizyta (USG i karta ciąży )
2017-05-18 pieszczoszka1988 wizyta kontrolna
2017-05-19 DigitalGirl USG genetyczne (12t5d)
2017-05-19 Ankuś USG genetyczne (12t2d) godz.19
2017-05-22 daruuunia3 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-23 MagMag Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-23 Zinc Badanie genetyczne
2017-05-23 maja1987 wizyta kontrolna
2017-05-24 misianka wizyta kontrolna
2017-05-24 Karolcia1992 Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-24 Małgoś86 badanie genetyczne
2017-05-25 Mikini26 Badanie genetyczne
2017-05-26 Angella210 wizyta u ginekologa
2017-06-02 Kasia12345 Badanie genetyczne
2017-06-09 mrsMalec badanie kontrolne

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację "Arkusze Google"?
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

Digital ja tez sie bardziej bede za tydzien cieszyc jak juz bedzie pelne 12 tyg ale licząc tak to sie juz zaczyna:))

Tak swędząca skóra moze zwiastować rozstępy bo się rozciąga być moze za szybko

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w ciazy z synkiem nie miałam, nie miałam i wylazly mi tydzień przed porodem, a z córeczka porozciagaly mi sie chyba te stare, a zawzięcie smarowałam się całą ciążę. Ten odcinek poniżej pepka to mam jak ser szwajcarski :/

@M@gda ja używam palmersa od 3tyg robi robotę bo szybko się wchłania, ładnie pachnie i spoko nawilża.

Ja to pewnie będę jak tygrys po ciąży:/ poprzednim razem udało się wytrwać do 10tyg a tak czy siak na lewej piersi pod spodem zrobiły mi się dwa rozstępy :/ także teraz zaczęłam wcześniej starać się przeciwdziałać

reklama
@M@gda ja używam palmersa od 3tyg robi robotę bo szybko się wchłania, ładnie pachnie i spoko nawilża.

Ja to pewnie będę jak tygrys po ciąży:/ poprzednim razem udało się wytrwać do 10tyg a tak czy siak na lewej piersi pod spodem zrobiły mi się dwa rozstępy :/ także teraz zaczęłam wcześniej starać się przeciwdziałać
Ale Palmersa na rozstępy kupowałaś?? czy zwykły krem?? Bo zamawiam dzisiaj i chciałąm wiedzieć jaki konkretnie mam wziąć .

Do góry