reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@M@gda taki mam :)
1494144934-aaaaaa.jpeg

reklama
Hej dziewczyny. Ja tak ostatnio podpytalam siostry bo ona też jest świeżo upieczoną mamusia i odradzała mi smarowania brzuszka do 4mc bo podobno ogółem nie zalecane jest aby masować brzuszek bo różnie może być, na internecie też właśnie czytałam że masowanie brzucha do 4mc może powodować skurcze....i zaleca się wszystkie kremy na rozstępy stosować po 4mc. Wiec i ja zrezygnowałam tym bardziej że ja bez masowania mam ciągle mniejsze lub większe skurcze... :-(
M@dzia ale właśnie też mi polecala ten preparat co Ty sobie będziesz zamawiac tylko żeby zacząć po 4mc.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. Ja tak ostatnio podpytalam siostry bo ona też jest świeżo upieczony mamusia i odradzała mi smarowania brzuszka do 4mc bo podobno ogółem nie zalecane jest aby masować brzuszek bo różnie może być, na internecie też właśnie czytałam że masowanie brzucha do 4mc może powodować skurcze....i zaleca się wszystkie kremy na rozstępy stosować po 4mc. Wiec i ja zrezygnowałam tym bardziej że ja bez masowania mam ciągle mniejsze lub większe skurcze... :-(
dzięki tusiaczku za radę.
Ja tam brzuch i tak normalnym kremem smarowałam... krem zamówię, a pogadam z moim lekarzem z kliniki w środę. Wczesniej i tak krem do mnie nie dotrze :)

Ja akurat wiesz walczę ciągle z bólami brzucha to nie chce ryzykować...
Nie ryzykuj kochana.
Ja w poprzedniej ciąży nie miałam w 1trymestrze skurczy więc smarowalam za to później się pojawiły i dostałam całkowity zakaz dotykania brzucha.
Lazilam w majtkach i koszulkach bo nawet dotyk materiału od spodni ciążowych czy legginsow powodował skurcze....
Łącze się w bólu. Buzka

Hej dziewczyny. Nie odzywam się ostatnio, ale nic się nie dzieje. Jutro usg. Już kilka dni boli mnie brzuch jak na okres i trochę się obawiam. Ale musi być dobrze, prawda?
Witam nowa mamusię[emoji1]

reklama
Dziewczyny chyba jutro wybiorę się do kliniki zadzwonię tam z samego rana od 7:00 maja czynne, nie za dobrze czuje się od wczoraj wieczór, takie mnie boli raz po prawej raz po lewej stronie kłuje mnie w dole brzuchach i po bokach...Ogółem od wczoraj wieczora też mi jakoś nie dobrze jest nie wiem czy to normalne obijwy ale dość mocno mi te bóle/kłucia dokuczają, mogłabym to porównać troszkę do kolki.

Do góry