DigitalGirl
Moderatorka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam. Podczytuje wasze forum od jakiegos czasu, a teraz odwazylam sie dolaczyc. Mam 36 lat, jestem z Krk, mam 9 letnia corke, ktora wlasnie jutro idzie do komunii i jestem mniej wiecej w 8 tygodniu ciazy (rozbieznosc miedzy OM i USG to ok 2 tyg). Za 2 tygodnie ide do lekarza wiec moze dowiem sie konkretniej. Na razie, czytajac was pocieszam sie, ze mdlosci czy 6 jedzeniowstret nie dotycza tylko mnie, podobnie jak dodatkowe kg. W pierwszej ciazy w pierwszym trymestrze schudlam z 49kg na 45 i mialam teraz nadzieje na powtorke, no ale niestety tym razem idzie to w przeciwnym kierunku.
Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
A to swędzący brzuch oznacza rozstępy? To dupa, bo mnie już jakiś czas swędzi, ale myślałam, że to od zastrzyków...Hej:*
No to Digital zaczynamy dziś 12 tydzień[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Ja test PAPPA i prenatalne w Medicoverze mam za darmo takze zrobię choc w 1 ciazy z krwi nie robiłam badania.
Co do brzuszka nie smaruje się niczym.Nie mam predyspozycji do rozstępów.Skóra mnie nie swędzi i brzuszek malutki takze jeszcze nic nie robię
Dziś się w sumie wyspałam wkoncu bo syna oddaliśmy na noc do Dziadków
Wybiorę się dzis na zakupy myślę wkoncu bo musimy kupic krzesla do salonu bo zmieniamy wystrojObym nie padła haha
Milego dnia:*
Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Zazwyczaj swedzi jak sie skóra rozciaga. Ja w pierwszek ciazy sie cieszylam ze rozstepow miec nie bede a wyszly mi tydzien przed porodem...A to swędzący brzuch oznacza rozstępy? To dupa, bo mnie już jakiś czas swędzi, ale myślałam, że to od zastrzyków...
To tym bardziej musze sobie coś na rozstępy kupić. A jakiegoś palmersa moge?
Ale Palmersa na rozstępy kupowałaś?? czy zwykły krem?? Bo zamawiam dzisiaj i chciałąm wiedzieć jaki konkretnie mam wziąć .@M@gda ja używam palmersa od 3tyg robi robotę bo szybko się wchłania, ładnie pachnie i spoko nawilża.
Ja to pewnie będę jak tygrys po ciąży:/ poprzednim razem udało się wytrwać do 10tyg a tak czy siak na lewej piersi pod spodem zrobiły mi się dwa rozstępy :/ także teraz zaczęłam wcześniej starać się przeciwdziałać