reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja polecam dermokosmetyki Pharmaceris M - dla kobiet w ciąży. W tej serii jest również balsam Foliacti zapobiegający powstawaniu rozstępów. I mają rekomendację Instytutu Matki i Dziecka.

reklama
Dziewczyny chyba jutro wybiorę się do kliniki zadzwonię tam z samego rana od 7:00 maja czynne, nie za dobrze czuje się od wczoraj wieczór, takie mnie boli raz po prawej raz po lewej stronie kłuje mnie w dole brzuchach i po bokach...Ogółem od wczoraj wieczora też mi jakoś nie dobrze jest nie wiem czy to normalne obijwy ale dość mocno mi te bóle/kłucia dokuczają, mogłabym to porównać troszkę do kolki.
Bidulcio. Sprawdź.
Choć wydaje mi się, że to rozciągające się macica. Trzymaj się i daj jutro znać

Dziewczyny chyba jutro wybiorę się do kliniki zadzwonię tam z samego rana od 7:00 maja czynne, nie za dobrze czuje się od wczoraj wieczór, takie mnie boli raz po prawej raz po lewej stronie kłuje mnie w dole brzuchach i po bokach...Ogółem od wczoraj wieczora też mi jakoś nie dobrze jest nie wiem czy to normalne obijwy ale dość mocno mi te bóle/kłucia dokuczają, mogłabym to porównać troszkę do kolki.
Mogą to być bóle jajników. Dużo zmian zachodzi w naszym organizmie i różne bóle w pierwszym trymestrze są normalne. Bóle brzucha, macica, jajniki, plecy. Myślę, że nic złego się nie dzieje ale na wszelki wypadek jedz i skonsultuj to z lekarzem.

Witam was moje drogie!
Czytam was od samego poczatku , I wkoncu chyba moge sie do was dolaczyc :)
Jestem w 9tyg I 6dniu ;) I mieszkam w Angli wiec jak nie ktore z was wiedz sluzba zdrowia nie jest tutaj najlepsza :( w 5tyg mialam krwawienie I oczywiscie w szpitalu nic nie zrobili dopiero na drugi dzien usg zeby zobaczyc czy dzidzia prztrwala czy nie ale na cale szczescie wszystko dobrze sie skonczylo :) zobaczylam dzidziusia I serduszko :) za tydzien lece do polski wiec mam nadzieje ze bede miala wszystkie badania porobione.
Pozdrawiam was serdecznie

Mogą to być bóle jajników. Dużo zmian zachodzi w naszym organizmie i różne bóle w pierwszym trymestrze są normalne. Bóle brzucha, macica, jajniki, plecy. Myślę, że nic złego się nie dzieje ale na wszelki wypadek jedz i skonsultuj to z lekarzem.
Tez mi sie wydaje ze rozciaganie i bole sa ok. Pamietaj, ze masz.2 dzieci. Ale warto to sprawdzic szczególnie jesli bole sa silne.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam was moje drogie!
Jestem w 9tyg I 6dniu ;) I mieszkam w Angli wiec jak nie ktore z was wiedz sluzba zdrowia nie jest tutaj najlepsza :( w 5tyg mialam krwawienie I oczywiscie w szpitalu nic nie zrobili dopiero na drugi dzien usg zeby zobaczyc czy dzidzia prztrwala czy nie ale na cale szczescie wszystko dobrze sie skonczylo :) zobaczylam dzidziusia I serduszko :) za tydzien lece do polski wiec mam nadzieje ze bede miala wszystkie badania porobione.
Witaj.

Kurcze, ci kto pisze o opiece w anglii to jestem coraz bardziej przekonana ze ona nie dziala wcale.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko niestety jak już kiedyś tu wspominalam w 5t3d jak poszłam na pierwsze USG poszłam z krwawieniem, okazało się że jest krwiak i mogę podkrwawiac za tydzień jak poszłam na kolejną wizytę pani doktor już krwiaka nie mogła zlokalizować a krwawienie/plamienie nadal jest ograniczało się to tylko do resztek progesteronu który wkładam do środka one zawsze rano wypływały podbarwione krwią a w ciągu dnia było w miarę czysto teraz o 14:00 jak byłam włożyć sobie progesteron to na podpasce było różowo i chyba to mnie skłania żeby pójść skontrolować czy coś się nie pogorszyło albo jakiś nowy krwiak się może zrobił...

reklama
Witam was moje drogie!
Hej. Witamy[emoji4] Ja pierwsza ciążę przechodziłam w Anglii i wiem od podszewki jak to wygląda. Jest nie wesoło, ale gdy okazało się, ze nasz Synek jest ciężko chory i zapadł w decyzja o terminacji cieszyłam się, ze jestem tam, a nie w Pl. Takiego wsparcia nigdzie bym nie dostała. Ale zdrowe ciąże rzeczywiście do 12 tyg są ignorowane.
Co mogę Ci doradzić to kup na Ebay herbatkę z nagietka i popijaj ją sobie. I poproś lekarza w Polsce o luteine lub duphaston żeby w razie krwawien sobie wziąć. Trzymam mocno kciuki[emoji7]

Do góry