reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja polecam dermokosmetyki Pharmaceris M - dla kobiet w ciąży. W tej serii jest również balsam Foliacti zapobiegający powstawaniu rozstępów. I mają rekomendację Instytutu Matki i Dziecka.

reklama
Dziewczyny chyba jutro wybiorę się do kliniki zadzwonię tam z samego rana od 7:00 maja czynne, nie za dobrze czuje się od wczoraj wieczór, takie mnie boli raz po prawej raz po lewej stronie kłuje mnie w dole brzuchach i po bokach...Ogółem od wczoraj wieczora też mi jakoś nie dobrze jest nie wiem czy to normalne obijwy ale dość mocno mi te bóle/kłucia dokuczają, mogłabym to porównać troszkę do kolki.
Bidulcio. Sprawdź.
Choć wydaje mi się, że to rozciągające się macica. Trzymaj się i daj jutro znać

Dziewczyny chyba jutro wybiorę się do kliniki zadzwonię tam z samego rana od 7:00 maja czynne, nie za dobrze czuje się od wczoraj wieczór, takie mnie boli raz po prawej raz po lewej stronie kłuje mnie w dole brzuchach i po bokach...Ogółem od wczoraj wieczora też mi jakoś nie dobrze jest nie wiem czy to normalne obijwy ale dość mocno mi te bóle/kłucia dokuczają, mogłabym to porównać troszkę do kolki.
Mogą to być bóle jajników. Dużo zmian zachodzi w naszym organizmie i różne bóle w pierwszym trymestrze są normalne. Bóle brzucha, macica, jajniki, plecy. Myślę, że nic złego się nie dzieje ale na wszelki wypadek jedz i skonsultuj to z lekarzem.

Witam was moje drogie!
Czytam was od samego poczatku , I wkoncu chyba moge sie do was dolaczyc :)
Jestem w 9tyg I 6dniu ;) I mieszkam w Angli wiec jak nie ktore z was wiedz sluzba zdrowia nie jest tutaj najlepsza :( w 5tyg mialam krwawienie I oczywiscie w szpitalu nic nie zrobili dopiero na drugi dzien usg zeby zobaczyc czy dzidzia prztrwala czy nie ale na cale szczescie wszystko dobrze sie skonczylo :) zobaczylam dzidziusia I serduszko :) za tydzien lece do polski wiec mam nadzieje ze bede miala wszystkie badania porobione.
Pozdrawiam was serdecznie

Mogą to być bóle jajników. Dużo zmian zachodzi w naszym organizmie i różne bóle w pierwszym trymestrze są normalne. Bóle brzucha, macica, jajniki, plecy. Myślę, że nic złego się nie dzieje ale na wszelki wypadek jedz i skonsultuj to z lekarzem.
Tez mi sie wydaje ze rozciaganie i bole sa ok. Pamietaj, ze masz.2 dzieci. Ale warto to sprawdzic szczególnie jesli bole sa silne.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam was moje drogie!
Jestem w 9tyg I 6dniu ;) I mieszkam w Angli wiec jak nie ktore z was wiedz sluzba zdrowia nie jest tutaj najlepsza :( w 5tyg mialam krwawienie I oczywiscie w szpitalu nic nie zrobili dopiero na drugi dzien usg zeby zobaczyc czy dzidzia prztrwala czy nie ale na cale szczescie wszystko dobrze sie skonczylo :) zobaczylam dzidziusia I serduszko :) za tydzien lece do polski wiec mam nadzieje ze bede miala wszystkie badania porobione.
Witaj.

Kurcze, ci kto pisze o opiece w anglii to jestem coraz bardziej przekonana ze ona nie dziala wcale.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko niestety jak już kiedyś tu wspominalam w 5t3d jak poszłam na pierwsze USG poszłam z krwawieniem, okazało się że jest krwiak i mogę podkrwawiac za tydzień jak poszłam na kolejną wizytę pani doktor już krwiaka nie mogła zlokalizować a krwawienie/plamienie nadal jest ograniczało się to tylko do resztek progesteronu który wkładam do środka one zawsze rano wypływały podbarwione krwią a w ciągu dnia było w miarę czysto teraz o 14:00 jak byłam włożyć sobie progesteron to na podpasce było różowo i chyba to mnie skłania żeby pójść skontrolować czy coś się nie pogorszyło albo jakiś nowy krwiak się może zrobił...

reklama
Witam was moje drogie!
Hej. Witamy[emoji4] Ja pierwsza ciążę przechodziłam w Anglii i wiem od podszewki jak to wygląda. Jest nie wesoło, ale gdy okazało się, ze nasz Synek jest ciężko chory i zapadł w decyzja o terminacji cieszyłam się, ze jestem tam, a nie w Pl. Takiego wsparcia nigdzie bym nie dostała. Ale zdrowe ciąże rzeczywiście do 12 tyg są ignorowane.
Co mogę Ci doradzić to kup na Ebay herbatkę z nagietka i popijaj ją sobie. I poproś lekarza w Polsce o luteine lub duphaston żeby w razie krwawien sobie wziąć. Trzymam mocno kciuki[emoji7]

Do góry