reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

O super ze nie jestem sama, ale to nie zmienia faktu ze tez nie wiem co mam robić , najwyżej pojde na konsultacje do kogoś innego. A ty masz jakis plan?
Sama nie wiem kurcze
Jak napisałam wyżej, jeśli nie chcecie, nie bierzcie, nikt was nie zmusi.
Ale ja bym się do końca życia gryzła, gdyby coś się stało, że mogłam łyknąć jedną albo 2 tablety, a nie zrobiłam tego.

Skoro dupek działa na kobiety po in vitro, dlaczego miałby nie działać na kobiety, które zaszły w ciążę normalnie. Nie skleja mi się to.

reklama
Słyszałyście dziewczyny o tych opaskach na rękę co mają zwalczyć mdłości ?? Bo wczoraj na wizycie mi lekarz je zaproponował zamiast trucia się lekami

Ja jestem tego zadeania ze jak się zapłaci to lekarz się za mnie lepiej człowiekiem a na nfz to olewa . Sama po sobie to wiem ;)

Ja mam odmienne zdanie. Mam lekarza na nfz któremu mogę wysłać smsa z wynikami a on je skomentuje i da zalecenia. Poszłam do jego kumpla prywatnie wizyta 180 żeby dostać skierowanie na zabieg, potem kolejne 150 za wizyte ,żeby dostać recepty czy skierowanie i mówił że jak będę do niego chodzić to fraxiparine lub clexan dostane na ryczałt tylko ta wizyta za 150 heh. Tu idę na nfz i też leki na ryczałt choć ryczałt mi się nie należy :p

Dziewczyny przepraszam ale trochę obracacie kota ogonem.
Nikt nie napisał że macie leków nie brać. Jesteście kobietami po przejściach ciazowych , więc u Was wszelkie dodatkowe leki to z dużym prawdopodobieństwem nie Jest profilaktyka, A konieczność. Macie ewidentne wskazania medyczne.

Mowa jest o przepisywaniu hormonów , bo tak. Gdzie nie ma żadnych medycznych przesłanek.

To nie jest kwestia brania tabletek dla zdrowia maluszka, A branie hormonu bo może pomoże. Z tym że branie hormonu jak organizm sobie spokojnie radzi, może rozlegulowac gospodarkę hormonalną , to już nie trzeba się liczyć?

Gdy przychodzi zdrowa kobieta w ciąży nie ma żadnych poronien za sobą, czy ciazowych komplikacji , ani dolegliwości przepisanie jej progesteronu profilaktycznie to moim zdaniem pomyłka. Ja bym zwiewala od takiego lekarza. Tyle.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
w 100% sie zgadzam

Powiedzcie mi kobietki miała któraś z was sytuacje konfliktu ser. Ja mam grupę krwi 0Rh- a mój men ARh+

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom
ja mam grupę krwi B Rh-
a mój Mąż A Rh+.. w badaniach w poprzedniej ciąży zawsze miałam że : "przeciwciał (..) nie stwierdzono" wiec lekarz mówił że konfliktu nie mieliśmy..
a teraz niewiem bo jeszcze badań żadnych nie miałam.. ale po każdym porodzie albo poronieniu w takim przypadku podają zastrzyk żeby w kolejnej ciąży było ok

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Powiedzcie mi kobietki miała któraś z was sytuacje konfliktu ser. Ja mam grupę krwi 0Rh- a mój men ARh+

Ja mam ten sam konflikt. Ja mam grupę 0- a mój Paweł A+.
W pierwszej ciąży nie było problemu i nie dostałam immunoglobuliny ale w 2 już non stop krwawilam więc dostałam w 29 tyg i po porodzie.
Dzisiaj już byłam badać przeciwciała ale jestem spokojna bo jak lekarz wie o konflikcie to ciążę bez problemu powinien poprowadzić.
Kobietki zbieram się do lekarza wizyta co prawda na 17 ale moja gin ma być szybciej wiec myślę że po 16 może mnie juz przyjmie ;) trzymajcie kciuki za nas ;)

Powodzenia :)

A ja mam ostatni dzień urlopu i rano byłam na badaniach, potem na kawce u ciotki i potem jak wróciłam o 11 do domu to spalam do teraz [emoji85][emoji86][emoji87]

Marcelina w żłobku więc zbieram tylek i idę po nią. Trochę się głupio czułam rano prowadząc ja do żłobka kiedy ja wolne mam ale już w głębi duszy marzyłam że przyjdę i będę spać [emoji23] chyba z tego spania nigdy nie wyjdę [emoji23]

reklama
Do góry