reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dziewczyny przepraszam ale trochę obracacie kota ogonem.
Nikt nie napisał że macie leków nie brać. Jesteście kobietami po przejściach ciazowych , więc u Was wszelkie dodatkowe leki to z dużym prawdopodobieństwem nie Jest profilaktyka, A konieczność. Macie ewidentne wskazania medyczne.

Mowa jest o przepisywaniu hormonów , bo tak. Gdzie nie ma żadnych medycznych przesłanek.

To nie jest kwestia brania tabletek dla zdrowia maluszka, A branie hormonu bo może pomoże. Z tym że branie hormonu jak organizm sobie spokojnie radzi, może rozlegulowac gospodarkę hormonalną , to już nie trzeba się liczyć?

Gdy przychodzi zdrowa kobieta w ciąży nie ma żadnych poronien za sobą, czy ciazowych komplikacji , ani dolegliwości przepisanie jej progesteronu profilaktycznie to moim zdaniem pomyłka. Ja bym zwiewala od takiego lekarza. Tyle.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1493978824-aaaaaa.jpeg
ej ja tez chce przed telewizorek :(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Kurczaczki, chyba jednak tak dużo nie zapomniałam. Może na niemiecki w ciąży się zapiszę :D

Dziewczyny przepraszam ale trochę obracacie kota ogonem.
Nikt nie napisał że macie leków nie brać. Jesteście kobietami po przejściach ciazowych , więc u Was wszelkie dodatkowe leki to z dużym prawdopodobieństwem nie Jest profilaktyka, A konieczność. Macie ewidentne wskazania medyczne.

Mowa jest o przepisywaniu hormonów , bo tak. Gdzie nie ma żadnych medycznych przesłanek.

To nie jest kwestia brania tabletek dla zdrowia maluszka, A branie hormonu bo może pomoże. Z tym że branie hormonu jak organizm sobie spokojnie radzi, może rozlegulowac gospodarkę hormonalną , to już nie trzeba się liczyć?

Gdy przychodzi zdrowa kobieta w ciąży nie ma żadnych poronien za sobą, czy ciazowych komplikacji , ani dolegliwości przepisanie jej progesteronu profilaktycznie to moim zdaniem pomyłka. Ja bym zwiewala od takiego lekarza. Tyle.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
A ja bym została, bo dupek nie zaszkodzi :) Nadmiar progesteronu nie ma wpływu na malucha, a nam najwyżej mogą puchnąć bardziej nogi. Ale dmuchanie na zimne kosztem spuchniętnych nóg - dla mnie ok.

Dziewczyny odebrałam z dzisiaj wynik morfologi trochę mnie niepokoi mam trzy parametry podwyższone:
LEUKOCYTY 13tys (3,98-10,04)
Neutrofile 7,71tys (2,00-7,00)
Limfocyty 4,09tys (1,00-3,00)
Czy w ciąży te parametry mogą być podwyższone?

reklama
Do góry