reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

ja tez narazie płacę bo chodze do prywatego, ale pisałam Wam że zastanawiam się nad zmiana i to właśnie lekarz przyjmujący na NFZ. Zrobiłam po wizycie wywiad o nim i podobno bardzo się angażuje, doszkala ciągle, dokładny, no ogólnie chwalą go kobiety. Teraz we wtorek mam wizytę u swojego starego prywatnego i po niej podejmę decyzje u kogo zostaję.
Ja jestem tego zadania ze jak się zapłaci to lekarz się za mnie lepiej człowiekiem a na nfz to olewa . Sama po sobie to wiem ;)

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Trochę w tym prawdy jest, popieram ;)
Poszłam na nfz do ortopedy odrazu mnie położył na stół i zoperowal.. a ja miałam tylko stłuczenie kolana i nic więcej .. chciał mi robić przeszczep .. ale skontrolowalam to prywatnie z innym lekarzem i się okazało ze ta operacja pierwsza i druga nie jest potrzebna . Tylko jakaś rehabilitacja i nic więcej

Dziewczyny racja. Ze wskazaniami trzeba i już.
Ja w pierwszej ciąży od 23 tyg zaciskalam nogi bo miałam skurcze porodowe. Fenoterol był na porządku dziennym i systematycznie leżenie w szpitalu pod kroplówka bo tabletki nie pomagały.
Urodziłam w 35 tyg zaraz po odłączenie kroplowki z Fenoterol.
Natury się nie oszukany, ale dzięki leków możemy grać na zwłokę i witać się z naszymi kochanymi maluszka i.

Nie widzę natomiast sensu brania leków podtrzymujących od tak....

Kobietki za 3 h wyjeżdżam do lekarza a ja nadal nie ogarnięta w pizamach w łóżku jeszcze ;) haha . Tez tak dzisiaj bez energii jesteście

Magmag jasne ze kobiety biorace dupka tez ronią bo czasem ciaza za nic w swiecie sie nie rozwinie i i tak sie poroni.Mialam tak w styczniu..Nie bylo zarodka ale dostalam dupka na wszelki wypadek jakby sie okazalo ze owulacja byla pozniej..mimo dupka poroniłam po paru dniach bo po prostu no nie bylo szans.Dlatego pewnie takie są statystyki bo kryteria są zbyt rozległe.Teraz mialam zapadniety pecherzyk i czytalam ze to moze byc wlasnie wina niedoboru progesteronu.Bralam 3x1 i na kolejnej wizycie byl juz piekny okrąglutki z zarodkiem i po prostu wierze w to ze to dzieki progesteronowi udalo mi się na czas zadziałać.

Owszem przepisywanie progesteronu jak cukierkie dla kazdego jest zle choc wydaje mi się ze jednak wiecej kobiet ma niedobor lub w sam raz progesteronu niz za duzo.Moze dlatego zapobiegawczo go przepisują bo wiedzą ze nie zaszkodzi.

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

1493978199-aaaaaa.jpeg

Tak się zbieram do ogarnięcia się od rana :) i ani nie myślę żeby jeszcze wstawać ;)

reklama
Do góry