reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

@Basieksu mi progesteron spadł do 14. A fasolka ma się dobrze. Mój ginekolog się śmiał, że zamiast robić badania to lepiej było wydać kasę na kino czy lody.
Wyjaśnił mi, że leki typu luteina duphaston daje się kobietom z "historią" profilaktycznie, lub w przypadku plamien bolesnosci brzucha.
Poza tym uspokoił mnie, że ja jestem po prostu kobieta z niskim progesteronem i że w poprzedniej ciąży zapewne wszystko było podobnie. A ciąża była idealna. Więc spokojnie

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Eh dzieki uspokoilas mnie. Wlasnie czytalam ze wielu lekarzy daje nieslusznie te leki profilaktycznie a niczemu to nie sluzy

reklama
No nie tak niesłusznie bo zabezpiecza ciążę. Nie rozwija sie na oparach czyli np niskim progesteron daje kopniaka i zapas i ciąża może się szybciej rozwinąć zamiast marnować energie na pobieranie substancji z organizmu. Dzięki temu w wielu ciążach nie ma problemów z krwawieniem.Tak samo jest z witaminami to po co je brac jeśli możemy zjeść szpinak?? A jednak wolimy wziąść kwas foliowy żeby dziecko nie miało wad.

No nie tak niesłusznie bo zabezpiecza ciążę. Nie rozwija sie na oparach czyli np niskim progesteron daje kopniaka i zapas i ciąża może się szybciej rozwinąć zamiast marnować energie na pobieranie substancji z organizmu. Dzięki temu w wielu ciążach nie ma problemów z krwawieniem.Tak samo jest z witaminami to po co je brac jeśli możemy zjeść szpinak?? A jednak wolimy wziąść kwas foliowy żeby dziecko nie miało wad.
Oczywiscie ale ja mowie o sytuacji jaka mialam np w pierwszej ciazy. Moj progrsteron byl w normie, krwawien zadnych , wszystko ok a bylam faszerowana luteina profilaktycznie

No wlasnie zmartwilo mnie to rowniez z innego powodu. Caly czas karmie piersia swoja roczna córke i nie wyobrazam sobie ze z dnia na dzien odstawie ja od piersi bo lekarz przepisze luteine albo duphaston, a niestety moj lekarz nalezy do tych co przepisuje to profilaktycznie :-\ a nic oprocz tego sie nie dzieje zadnych plamien bóli nic tylko lekki spadek
Ja tez karmie corke i mimo ze nic sie nie dzieje on odstawic odstawic a ja nie chce :(
Ja nie wiem co oni maja przeciwko jesli.jest ok

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Oczywiscie ale ja mowie o sytuacji jaka mialam np w pierwszej ciazy. Moj progrsteron byl w normie, krwawien zadnych , wszystko ok a bylam faszerowana luteina profilaktycznie
Ja bym tam łykała wszystko ci by mogło pomoc mojemu dziecku , jeśli tylko byłby choć cień podejrzenia, że może coś się stać. Zresztą łykam dziennie ok 15 piguł i nie narzekam.

Rossiczka ale to chyba masz po prostu szczescie..moj progesteron tez nie domaga i zawsze mam niski..1 ciaze bralam prawie caly czas luteine a teraz gdyby nie duphaston stracilabym maleństwo bo moj pecherzyk sie zapadał..

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Mój organizm ma niski progesteron w ciąży, w normie , ale domaga. Skoro nie mam bólu, plamien, pęcherzyk rozwijał się prawidłowo.

Poza tym jak u kobiety ciąża przebiega bezobjawowo to nikt jej progesteronu nie bada, więc ciężko stwierdzić ile kobiet ma wg Ciebie szczęście. No ja w poprzedniej książkowej ciąży nigdy progesteronu nie badałam, bo nie było potrzeby. Teraz przez dziewczyny z innego forum gdzie byłam w grupie staraczek, tam wszystkie tyle badań robiły że i ja stwierdziłam że zrobię , bo może tak trzeba. Tylko dzięki temu poznałam poziom swojego progesteronu, bo inaczej znowu bym nieświadomie przechodziła ciążę. Bo nic mi nie dolega.

Ja nie jestem endokrynologiem ani ginekologiem, więc nie będę się spierać. Napisałam tylko to co powiedział mi mój lekarz .

Hejka.
Tam sobie was podczytuje dziergajac na drutach.
Myślę, że jak ktoś jest zdrowy i nie ma przeciwwskazań to branie tabletek nie ma sensu i tylko osłabia naturalne zdolności organizmu.
To tak po mojemu.....

Widziałam, że część z was tez nie śpi po nocach.
Ja nie dość że nie śpię to mam okropne bóle w podbrzuszu - skurcze
Więc wzięłam nospe.
Strasznie się boję

Eh dzieki uspokoilas mnie. Wlasnie czytalam ze wielu lekarzy daje nieslusznie te leki profilaktycznie a niczemu to nie sluzy
To mnie też uspokoiłaś bo pomimo że mam jedno poronienie za sobą to lekarz nie przepisał mi nic z tych leków profilaktycznie. Stwierdził że nie ma wskazań i kazał mi MIC mię brać czego lekarze mi nie zalecą...

7v8rflw1jd7z9oat.png

Hejka.
Myślę, że jak ktoś jest zdrowy i nie ma przeciwwskazań to branie tabletek nie ma sensu i tylko osłabia naturalne zdolności organizmu.
To tak po mojemu.....

Więc wzięłam nospe.
Strasznie się boję
Jak ci nie przejdą skurcze to kochana lepiej dzwon do lekarza :) ja też mam pobolewaniA w pod brzuszu ale takie lekkie i trwają chwile i same przechodzą . Czasami mocniej zaboli jak zrobię coś gwałtownego albo gwałtownie się przekrecę. Ale wszystko przechodzi bez jakis plamien i krwawien . Oby tak było dalej

Napisane na SM-N900V w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka.
To tak po mojemu.....

Więc wzięłam nospe.
Strasznie się boję
Ja już 2 razy dokończyłam kocyk, ale znów się pomyliłam w jednym miejscu i prułam, chwilowo muszę odpocząć ze 2 dni zanim wrócę do szydełka :D:D
Mogłam zostawić z błędem, ale ja tak nie lubię :)

Do góry