reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja też już po wizycie, ciąża potwierdzona, młodsza o 3dni od wieku wg OM (6t5d), niestety serduszka jeszcze nie było, tylko sam zarodek (6t2d) jak wrócę to pochwalę się zdjęciem maleństwa... Na razie jak to lekarz powiedział wiadomo tylko że na pewno jest ciąża wewnątrzmaciczna, kształt też ok, a czy serduszko się rozwinie i czy ciąża będzie żywa to na razie nie może stwierdzić... Jak powiedziałam że mam wizytę za 1,5tyg to troszkę mnie ochrzanił że powinnam w co najmniej 9tyg iść dopiero bo dalej serca może nie być i to bez sensu ale i tak pójdę 28.04 do swojego już lekarza ;-)

reklama
To zależy co się chce zobaczyć :)
Myślę, że połowa 6 tyg jest optymalna. Ja już wtedy widziałam wszystko, nawet serduszko :)

W 5 tyg był tylko pusty pęcherzyk.

Każda z nas chciałaby zobaczyć cokolwiek jak najszybciej :) ale faktycznie połowa 6 tyg to moment w którym powinnaś raczej zobaczyć już maluszka.

Ja sie nie mogę doliczyć bo oczywiście nie zapisałam sobie miesiączki. Mialam 1 lutego a potem tak ze wiedziałam ze zapamiętam wiec wysłałam ze na dzień kobiet a teraz nie jestem pewna bo byłam w pracy w spódnicy a w pierwszych dniach chodzę tylko w spodniach wiec z obliczeń wynika ze powinna być około 5 marca. Tak czy siak wychodzi ze 6 tygodni jest skończone wiec jestem ciekawa co zobaczę bo w 2 poprzednich ciałach mialam usg dopiero w 12 tygodniu.

Myślałam o tym od 3 dni

m3sx3e3kt8upoqjd.png
Nie nawracajcie sie. Ja tez nie pisałam kilka dni. Moze nie ma czasu albo ma wstręt do komputera. Ja tez w ciazach nie mam ciagat do facebookow i innych takich

reklama
Do góry