DigitalGirl
Moderatorka
A ja lipcowy rak
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ooo Manique, mnie na takie rzeczy brało w pierwszej ciąży. Ogólnie prym wiódł każdy rodzaj mięsa. Im bardziej tłuste tym lepsze. W tej jest zupełnie na odwrót. Z mięsa to główne ryby i ewentualnie kurczak. Ale ostatnio bierze mnie na prawdziwego burgera ^^ A fe, brzydkie zachcianki. Idę sobie uszykować jakąś sałatęja biore tylko kwas foliowy. ale przez wymioty nie wiem czy w ogóle go przyswajam. Odpukać wyniki mam dobre. Wczoraj na działkę teściowa przyniosła mielonkę turystyczną. Jak zobaczyłam puszkę to aż mi ślinka pociekła. Wiem, że nie powinno się jeść konserw w ciąży, ale nie wytrzymałam. Ale to było dobre... i nie zwymiotowałam
Ja biorę prenatal duo. I biofer bo u mnie już anemia.....Jakie bierzecie teraz witaminy? Brałam do tej pory Femibion. Muszę się zaopatrzyć w nowy od 12 tyg i nie wiem co wybrać. Myślę o Omegamed, Prenatal DHA lub Mama DHA. Macie jakieś zdanie? Możecie coś podpowiedzieć?
PS. Ja też raczek
To jak ja :-) ja 21 ... Więc z końca rakaA ja lipcowy rak
Ja nie chcę brać męża na porodówkę. Nie chcę żeby wtedy mnie widział. Wezmę ze sobą albo teściową albo mamę o ile przyleci.@MagMag @Zinc @pasazerka @Millo @maja1987 udanych wizyt [emoji6]!
@reniuszek słyszałam ten tekst w niedzielę w kabaretach [emoji23]. Po zacytowaniu go mężowi stwierdził "to faktycznie nie za ciekawie jest w trakcie porodu" [emoji23][emoji23]. Tak w temacie, planujecie zabrać mężów na porodówkę? Jak macie już porody za sobą to byli przy Was mężowie? [emoji6] jak to znieśli [emoji6]?
Ja skończyłam opakowanie femibionu 1 jakiś czas temu, kupiłam jeszcze jakieś inne witaminy dla 1 trymestru i teraz je łykam, ale nie zapamiętałam nazwy.. Wizytę mam 6.06 wtedy pewnie ustalimy z lekarzem na jakie witaminy 2 trymestru się przerzucić [emoji6]
Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój był w czasie porodu, teraz też będzie.@MagMag @Zinc @pasazerka @Millo @maja1987 udanych wizyt [emoji6]!
@reniuszek słyszałam ten tekst w niedzielę w kabaretach [emoji23]. Po zacytowaniu go mężowi stwierdził "to faktycznie nie za ciekawie jest w trakcie porodu" [emoji23][emoji23]. Tak w temacie, planujecie zabrać mężów na porodówkę? Jak macie już porody za sobą to byli przy Was mężowie? [emoji6] jak to znieśli [emoji6]?
Ja skończyłam opakowanie femibionu 1 jakiś czas temu, kupiłam jeszcze jakieś inne witaminy dla 1 trymestru i teraz je łykam, ale nie zapamiętałam nazwy.. Wizytę mam 6.06 wtedy pewnie ustalimy z lekarzem na jakie witaminy 2 trymestru się przerzucić [emoji6]
Ja miałam CC i teraz pewnie znowu CC więc męża niestety ze mną nie było. Chodź tam gdzie będę teraz rodzic za oplata jest możliwość aby mąż był podczas zabiegu. Ale chyba nie skorzystam. Wolę ta kasę przeznaczyć na prywatny pokój.@MagMag @Zinc @pasazerka @Millo @maja1987 udanych wizyt [emoji6]!
Ooo Manique, mnie na takie rzeczy brało w pierwszej ciąży. Ogólnie prym wiódł każdy rodzaj mięsa. Im bardziej tłuste tym lepsze. W tej jest zupełnie na odwrót. Z mięsa to główne ryby i ewentualnie kurczak. Ale ostatnio bierze mnie na prawdziwego burgera ^^ A fe, brzydkie zachcianki. Idę sobie uszykować jakąś sałatę