reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja to się załamuje powoli..... Wstałam po nocce i leci krew ;((( zadzwoniłam do szpitala gdzie mój lekarz przyjmuje. Chciałam przyjść... Ciąża za mała 10 tyg, nic mi nie pomogą. Moze nie się nie dzieje, może poronienie się zaczyna. I tak mi nie pomogą.co ma być to będzie. A i najlepsze. W 500 tys mieście nie ma lekarza ginekologa w szpitalu i do plamienie w 11 tyg nikt nie przyjedzie żeby USG Zrobić. Mogę w pn dzwonić do lekarza. To może mnie przyjmą. W Polsce jest naprawdę lepiej ;(. Boli mnie brzuch nie wiem może już z nerwów. Zaraz muszę iść znowu do pracy.wzielam no spe. Może mi ktoś napisać ile powinno się jej wziąć?
Szok [emoji44] współczuję przeżyć ;( !!!!!! Chyba teraz to serio nic nie zrobisz i co ma być to i tak będzie. Może okazać się też że to wszytko jest mylne i będzie wszytko dobrze. Nospe nie wiem ale jak bardzo Cie boli to weź dwie. Chyba że masz gdzieś w pobliżu jakąś polska klinikę, to wiem że przyjmują w wieczornych godzinach. Zobacz na necie gdzie jest najbliżej

......:::::::::10tydz i 4dni::::::::.........

reklama
Ja to się załamuje powoli..... Wstałam po nocce i leci krew ;((( zadzwoniłam do szpitala gdzie mój lekarz przyjmuje. Chciałam przyjść... Ciąża za mała 10 tyg, nic mi nie pomogą. Moze nie się nie dzieje, może poronienie się zaczyna. I tak mi nie pomogą.co ma być to będzie. A i najlepsze. W 500 tys mieście nie ma lekarza ginekologa w szpitalu i do plamienie w 11 tyg nikt nie przyjedzie żeby USG Zrobić. Mogę w pn dzwonić do lekarza. To może mnie przyjmą. W Polsce jest naprawdę lepiej ;(. Boli mnie brzuch nie wiem może już z nerwów. Zaraz muszę iść znowu do pracy.wzielam no spe. Może mi ktoś napisać ile powinno się jej wziąć?

Masz dufaston?? Weź 3-4 na raz tak mi działali jak krwawiłam.

Bajzelowa musisz do pracy isc?powinnas lezec..da sie u was kupic luteine w aptece bez recepty?u nas sie da tylko ze jest wtedy droga

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam na juwenaliach na eneju, poza tym że uwielbiam ich koncerty to w ciąży takie imprezy to średnia rozrywka. Wszyscy w tym tłumie mi strasznie śmierdzieli i co chwilę ktoś pod nosem fajkę odpalał, jakoś specjalnie potańczyć i poskakać - nie wiem w sumie czy mogłam, ale stwierdziłam że skoro bzykać się nie mogę to pewnie skakać też nie powinnam :D
No właśnie najbardziej obawiałam się tego, że ktoś na mnie nakicha czy nakaszle i dymu z papierochów [emoji6]. Planowałam się trzymać końca tłumu, ale może jednak to lepiej, że zostaliśmy w domu [emoji6], bo to jednak 60 km w jedną stronę do przejechania było.. Za to planuję w lipcu wybrać się na jeden koncert w plenerze (na Gdańsk dźwiga muzę [emoji6]) i jeśli tylko będę się dobrze czuć to nie odpuszczę [emoji16]. Zwłaszcza, że wybiorę się tylko na jednego artystę i potem w 15-20 minut będę w domu [emoji6].

@blazejowa.mama mam nadzieję, że to krwawienie to tylko z jakiegoś naczynka i że szybko przejdzie. Nie dasz rady wziąć sobie dziś wolnego by jednak odpocząć? Trzymam kciuki za szybką poprawę!

Tak małgoś w ciąży jest szyjka rozpulchniona i każde zadrapanie może powodować plamienia. Lepiej palcem

U mnie w klinice dawali jeszcze Relanium żeby kobieta się wyciszyla., myślę że powinnaś polezec i nie iść do pracy. Jeżeli masz progesteron zwieksz dawkę..też tak zalecal lekarz dziewczynom które plamily bądź krwawily

Ja zamiast spac to jeszcze meza wyslalam po pizze do sklepu guseppe czy jak to sie tam pisze.No nienormalna[emoji31]

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj miałam grill i trochę opalania. Ja zawsze na 50, tylko nie wiem czy jakiegoś innego filtra, mineralnrgo etc nie powinnam używać.

Obzarlam się sałatką z kozim serem i granatem ;-) A w sumie już głodna jestem, chyba męża po chipsy wyśle :-)

Ja włosy mam zamiar normalnie farbowac, też rozjaśniam . Z Tobiaszem też farbowalam. Mojego lekarza się pisałam, i powiedział, że oczywiście że można.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry