reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Tak małgoś w ciąży jest szyjka rozpulchniona i każde zadrapanie może powodować plamienia. Lepiej palcem aplikować ja tak robię i nie pokazało mi się ani raz.

Mi tej nocy śniło się poronienie i też mam strach na szczęście w poniedziałek wizyta rano.

1495271072-aaaaaa.jpeg

U nas też poducha się przyjęła [emoji6]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak małgoś w ciąży jest szyjka rozpulchniona i każde zadrapanie może powodować plamienia. Lepiej palcem aplikować ja tak robię i nie pokazało mi się ani raz.

Mi tej nocy śniło się poronienie i też mam strach na szczęście w poniedziałek wizyta rano.
Kochana stresujesz się i stąd te sny. Wszystko na pewno jest dobrze [emoji8]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do pytania o wielkość dziecka to 7cm na badaniach genetycznych jest "w sam raz" [emoji6] trzeba wziąć pod uwagę, że dzieciaczki tak urosły z 3cm w jakieś 3 tygodnie [emoji6]. Podejrzewam, że moje maleństwo na badaniu w 13 tyg 0d też będzie miało troszkę ponad 7 cm [emoji7].

Włosów nie farbuję na razie. W listopadzie ostatni raz robiłam ombre i trochę podkręcałam mój naturalny kolor, ale na moich rudych włosach kolor zawsze się wypłukuje zanim jakiś porządny odrost się zrobi [emoji6]. Teraz nie umiem się zdecydować czy iść dalej w ombre czy jakiś kolor więc na razie się zapisałam na cięcie. Myślę, że na razie to mi wystarczy ze zmian na głowie [emoji6]. Zwłaszcza, że nastawiam się na ścięcie przynajmniej 10-15 cm [emoji6]. Ale gdybym miała mocno widoczny odrost to bym na pewno farbowała, uprzedzając fryzjerkę o ciąży [emoji6].

Właśnie wstałam z łóżka [emoji16] 3h temu wstałam na siku to przy okazji powiesiłam ręczniki na balkonie (uwielbiam opcję opóźnionego startu w pralce [emoji16] kończyło się wirować jak wstałam [emoji6]), ale wrzuciłam drugą turę prania do pralki i wróciłam do łóżka [emoji16]. Zaraz zjem śniadania i chyba się rozsiądę na balkonie by złapać trochę słońca [emoji16].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ankuś z farbowaniem miałam problem. Mam a raczej miałam blond. Pogadałam trochę z fryzjerką i powiedziała, że aby utrzymać ten blond to trochę rozjasniacza do farby trzeba dodać więc to już nie będzie delikatna koloryzacja. Stanęło na farbach ziołowych (ale mogą być też takie bez amoniaku) i przyciemnieniu włosów. Mam więc ciemne ombre góra czkoladowa, dół jaśniejszy. I tak to :)

Z farbowaniem to jest tak że niektórzy mówią, że można każdą farbą, inni że tylko takimi bez amoniaku a niektórzy że wcale nie. Ja uważam że farbować można ale wybieramy po prostu bezpieczne farby :)

Do góry