reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Tak małgoś w ciąży jest szyjka rozpulchniona i każde zadrapanie może powodować plamienia. Lepiej palcem aplikować ja tak robię i nie pokazało mi się ani raz.

Mi tej nocy śniło się poronienie i też mam strach na szczęście w poniedziałek wizyta rano.

1495271072-aaaaaa.jpeg

U nas też poducha się przyjęła [emoji6]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak małgoś w ciąży jest szyjka rozpulchniona i każde zadrapanie może powodować plamienia. Lepiej palcem aplikować ja tak robię i nie pokazało mi się ani raz.

Mi tej nocy śniło się poronienie i też mam strach na szczęście w poniedziałek wizyta rano.
Kochana stresujesz się i stąd te sny. Wszystko na pewno jest dobrze [emoji8]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do pytania o wielkość dziecka to 7cm na badaniach genetycznych jest "w sam raz" [emoji6] trzeba wziąć pod uwagę, że dzieciaczki tak urosły z 3cm w jakieś 3 tygodnie [emoji6]. Podejrzewam, że moje maleństwo na badaniu w 13 tyg 0d też będzie miało troszkę ponad 7 cm [emoji7].

Włosów nie farbuję na razie. W listopadzie ostatni raz robiłam ombre i trochę podkręcałam mój naturalny kolor, ale na moich rudych włosach kolor zawsze się wypłukuje zanim jakiś porządny odrost się zrobi [emoji6]. Teraz nie umiem się zdecydować czy iść dalej w ombre czy jakiś kolor więc na razie się zapisałam na cięcie. Myślę, że na razie to mi wystarczy ze zmian na głowie [emoji6]. Zwłaszcza, że nastawiam się na ścięcie przynajmniej 10-15 cm [emoji6]. Ale gdybym miała mocno widoczny odrost to bym na pewno farbowała, uprzedzając fryzjerkę o ciąży [emoji6].

Właśnie wstałam z łóżka [emoji16] 3h temu wstałam na siku to przy okazji powiesiłam ręczniki na balkonie (uwielbiam opcję opóźnionego startu w pralce [emoji16] kończyło się wirować jak wstałam [emoji6]), ale wrzuciłam drugą turę prania do pralki i wróciłam do łóżka [emoji16]. Zaraz zjem śniadania i chyba się rozsiądę na balkonie by złapać trochę słońca [emoji16].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Ankuś z farbowaniem miałam problem. Mam a raczej miałam blond. Pogadałam trochę z fryzjerką i powiedziała, że aby utrzymać ten blond to trochę rozjasniacza do farby trzeba dodać więc to już nie będzie delikatna koloryzacja. Stanęło na farbach ziołowych (ale mogą być też takie bez amoniaku) i przyciemnieniu włosów. Mam więc ciemne ombre góra czkoladowa, dół jaśniejszy. I tak to :)

Z farbowaniem to jest tak że niektórzy mówią, że można każdą farbą, inni że tylko takimi bez amoniaku a niektórzy że wcale nie. Ja uważam że farbować można ale wybieramy po prostu bezpieczne farby :)

Do góry