reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Kurde dziewczyny fakt jest taki że to nie wina lekarza że wiem.
Gmeral mi po brzuchu dłużej niż zwykle więc zapytałam co robi, a on ze coś sprawdza tylko..... I wiecie.... Jak on może coś sprawdzać i mi nie powiedzieć..... Wiec sama drazylam temat co sprawdza i kiedy genetyczne.....i wiecie powiedział mi.... .
Taki zmieszany był i tłumaczył że to może być zarys owodni i żebym przyszła za tydzień..... Ot tyle.
A ja leżę i ciągle o tym myślę....
Jak byłam w niedzielę w szpitalu lekarz który robił badanie też się zawiesił na usg....
Przeraża mnie to. .
Przepraszam że tak dretwo ale nie stać mnie na dobry humor.

Buziaki dla Was. Dziękuję za ciepłe słowa.
Teraz to wszystko będziesz interpretowała na minus. Zachowanie lekarza z poprzedniego usg. Nie zamartwiaj się na zapas. Ja wiem, że łatwo mówić, ale narazie nic złego się nie dzieje. Dzidziuś jest malutki. Strach ma wielkie oczy i jestem pewna, że za tydzień odetchniesz z ulgą. Odpuść trochę z nerwami, bo to teraz nic nie da, a tylko się zadreczasz. Ja zawsze powtarzam, że na nerwy i łzy jest czas wtedy kiedy coś złego się stanie.. Narazie nie dostałaś złych wiadomości, tylko przypuszczenia jednego lekarza na bardzo wczesnym etapie. Kiedy dokładnie masz genetyczne? Jeżeli nie wytrzymasz to może idź wcześniej na usg prywatnie gdzie mają wypasiony sprzęt.

reklama
Kochana ale dokładnie co Ci powiedział? Że jest za duża przeziornosc ( czy jakoś tak to się nazywa, niestety zawsze z tym słowem mam problem) czy coś innego?

Tak wygladalo to nieciekawie dużo za duża.
Z tymże ta kreska która byłam nad karkiem ciągnęła się wzdłuż ciałka i dalej....i wyglądało to jak otoczka owodni.
Lekarz nie był pewien. Poza tym wyczytałam że to badanie się robi jak dzidziuś po powyżej 4.5cm a moja kruszynka ma 4cm.
Więc gryze palce z nerwów i czekam......

Teraz to wszystko będziesz interpretowała na minus. Zachowanie lekarza z poprzedniego usg. Nie zamartwiaj się na zapas. Ja wiem, że łatwo mówić, ale narazie nic złego się nie dzieje. Dzidziuś jest malutki. Strach ma wielkie oczy i jestem pewna, że za tydzień odetchniesz z ulgą. Odpuść trochę z nerwami, bo to teraz nic nie da, a tylko się zadreczasz. Ja zawsze powtarzam, że na nerwy i łzy jest czas wtedy kiedy coś złego się stanie.. Narazie nie dostałaś złych wiadomości, tylko przypuszczenia jednego lekarza na bardzo wczesnym etapie. Kiedy dokładnie masz genetyczne? Jeżeli nie wytrzymasz to może idź wcześniej na usg prywatnie gdzie mają wypasiony sprzęt.
Kochana dzięki :-*
Chodzę prywatnie na wizyty, doktor ma nowoczesny sprzęt i jestem bardzo z niego zadowolona.
Zapisał mnie na za tydzień.

Kochana dzięki :-*
Chodzę prywatnie na wizyty, doktor ma nowoczesny sprzęt i jestem bardzo z niego zadowolona.
Zapisał mnie na za tydzień.
To czekamy cierpliwie i myśl pozytywnie :) tak jak napisałam strach ma wielkie oczy, a wyobraźnia w ciąży pracuje na pełnych obrotach.. Często nas dręcząc.. Ja wierze, ze bedzie wszystko dobrze. Za wcześnie na takie badanie i takie wnioski jakie usłyszałaś od lekarza. Uszy do góry, spacer i uśmiech na twarzy :)

Dziewczęta! Spałam do tej pory. Poducha dla ciężarnych przetestowana i oceniam na 6. No kurde po wielu:D próbach udało mi sie ogarnąć te wszystkie pozycje no i położyłam sie w efekcie w tej najnormalniejszej kiedy ma sie poduchę miedzy nogami i ... Zasnęłam. Jeju jak mi było wygodnie. Na serio mega sprawa. Kładźcie się spać już, serio! :happy2:

Tak wygladalo to nieciekawie dużo za duża.
Z tymże ta kreska która byłam nad karkiem ciągnęła się wzdłuż ciałka i dalej....i wyglądało to jak otoczka owodni.
Lekarz nie był pewien. Poza tym wyczytałam że to badanie się robi jak dzidziuś po powyżej 4.5cm a moja kruszynka ma 4cm.
Więc gryze palce z nerwów i czekam......
Wiem, że to trudne ale postaraj się zrelaksować
@Ankuś ma dużo racji, zobacz po mnie ja wczoraj to się na onkologie wybieralam A okazało się, że to prawdopodobnie stan zapalny.... Ja wiem, że jestem panikara. Niestety u mnie od razu ciśnienie robi się jakieś gigantyczne, wczoraj byłam tak zdenerwowana na wizycie że ciśnienie miałam 146/86.
Mój T zawsze powtarza, że szkoda czasu i energii na rzeczy na które nie mamy wpływu. Ma w tym wiele racji

Pewnie to tylko fałszywy alarm. Tego życzę z całego serca.

Mój maluszek też był za mały na genetyczne, dlatego lekarz powiedział że w 13 tygodniu przyjść. Bo im większa tym można dokładniej wszystko ocenić.

A co do usg w szpitalu, mi na IP przed porodem oceniła lekarka płód na 4400 przez co spieszyli się z wywoływaniem i nacieli mnie, A Tobiasz urodził się 3700, więc położna powiedziała, że by mnie nie nacinali.

A w twoim przypadku lekarz mógł się zawiesić, Pewnie szukał krwiaka czy coś w tym stylu

reklama
Do góry