reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Jeszcze z lekarzem porozmawiam, czy mogę. Jeśli tak, to lecę na 2,5 tyg. Z tym, że ja lecę do wujka pracującego w szpitalu i gdzieś tam w razie czego będę oscylować wokół tego szpitala, dodatkowym plusem jest to, że tam jest polski ginekolog, więc jak coś to się z nim bez problemu dogadam.

To o tyle dobrze, przynajmiej z polskim ginekologiem bedziesz czula sie tam bezpieczna :)
Mam nadzieje ze bedziesz mogla bez problem poleciec :)

reklama
Kurcze dziewczyny nie zawsze będzie was bolało ☺️
Jak na okres trzeba uważać może to być stres, przemeczenie.
Klucia ciągnięcia bóle w pachwinach itp są normalne i nie zawsze trwają non stop :-)
Najlepiej jak brzuszek jest nienapiety rozluźniony macie czuć w podbrzuszu :-)
Weźcie też pod uwagę że powiększająca macica sprawia że jest mniej miejsca w jamie brzusznej i wszystkie narządy się ściskają i inaczej je czuć.
Mniej więcej wiem bo mam to za sobą i problemy ze skurczami od wczesnej ciąży więc musiałam się orientować.

Ja raczej nie mam problemow z bolem brzucha tylko jak sie zdenerwuje to odczuwam lekki bol I napiecie brzucha ale poza tym to raczej nie. w 5 I 6 tyg bolal jak na okres ale potem juz nic.

Poleciałabym na więcej, gdybym wiedziała, że uda mi się w ciąże zajść. Ja tam tylko za przelot płace, no i wyżywienie, ale przecież mogłabym gotować, bo lokum mam za free:) za to słońce...

A tak musiałam planować wcześniej, za długich urlopów u nas nie dają... Teraz by daloi, bo baliby się, że jak wrócę to z 50 dniami wolnego :D:D
Ja pracuję już tak długo a jeszcze nigdy nie byłam na dłuższym urlopie niż 2tyg... [emoji20]

Dziewczyny, przepraszam że to napiszę. Ale musicie co niektóre wrzucić na luz.
W ciąży nie trzeba mieć mdłości, boli piersi czy brzucha. Gdyby tak było to Wasi lekarze by np mowili " jak przestaną Panią boleć piersi to od razu na IP" A chyba tego nie robią.
Spokój w ciąży jest bardzo ważny. Robicie wszystko aby Wasze dzieci były zdrowe, więc też zadbajcie o to aby ich nie stresować.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, przepraszam że to napiszę. Ale musicie co niektóre wrzucić na luz.
W ciąży nie trzeba mieć mdłości, boli piersi czy brzucha. Gdyby tak było to Wasi lekarze by np mowili " jak przestaną Panią boleć piersi to od razu na IP" A chyba tego nie robią.
Spokój w ciąży jest bardzo ważny. Robicie wszystko aby Wasze dzieci były zdrowe, więc też zadbajcie o to aby ich nie stresować.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Świetne słowa [emoji6].

Mnie brzuch nie boli w ogóle. Raz mnie coś zakuło, ale to trochę przeholowałam z wysiłkiem, dużo sprzątania i zakupów. Żadnych skurczy, ani spięć brzucha [emoji6]. Z bólem piersi czy mdłościami totalna loteria. Raz są, a czasem samopoczucie "jak młody Bóg" [emoji6] (choć akurat ten poziom zdarza się rzadko i nie jest zbyt długotrwałe).

Nie ma co się dodatkowo nakręcać [emoji6] bo maleństwa też odczuwają stres! A im do rozwoju potrzebny jest spokój [emoji6].

Ja też planuje lecieć w 2 połowie sierpnia. To będzie jeszcze 2 trymestr więc najlepszy czas na latanie. Ogólnie jest to uważane na całym świecie za bezpieczne. Jeśli ciąża będzie przebiegała prawidłowo to pojadę :)
Ja leciałam nie dawno bo w 6tyg ( musiałam córkę z Polski odebrac) bałam sie owszem, ale wszystko w porzadku. W pierwszej ciazy tez latałam od 3 miesiaca, a teraz za dwa miesiące lecę do Hiszpani na 2 tyg, takze ja latam:))

Wiem, ze macie racje.
Idę się teraz porzadnie odsresowac.
U mnie się chyba bierze to wszystko z tego, ze jestem tak daleko od domu, nie znam tutaj jezyka. W Polsce jak tylko cos by bylo nie tak, od razu mozna isc do swojego gin czy na izbe przyjęć. Tutaj ciezko z tym wszystkim, pierwsze planowe usg robi sie w Hiszpanii w 12 tc..wczesniej zapomnij, no chyba ze gdzies prywatnie, tylko tutaj taka wizyta kosztuje srednio ok 100 euro i mimo, ze wysylam maile, czy ktorys lekarz mowi po angielsku, to jak po tygodniu jeden odpisze, to sukces. Wiec powiem Wam, ze u nas z ta sluzba zdrowia nie jest wcale az tak zle. Czytalam nawet, ze za wezwanie karetki mozna zaplacic 400 euro, jak sie nie jest stad, wiec moze dlatego tak sie stresuje, nic jeszcze nie wiem poza ta betą i wczuwam sie za bardzo w swoje objawy, do tej pory moim lekarzem jestescie Wy i wujek google;]

Ja leciałam nie dawno bo w 6tyg ( musiałam córkę z Polski odebrac) bałam sie owszem, ale wszystko w porzadku. W pierwszej ciazy tez latałam od 3 miesiaca, a teraz za dwa miesiące lecę do Hiszpani na 2 tyg, takze ja latam:))
widze ze duzo z nas leci do Hiszpani w tym roku :) I tak sie zapytam bo czytalam ze nie wolno sie opalac w ciazy wiec teraz chcialam zapytac nie wolno sie opalac wcale czy tylko brzuszka?

reklama
widze ze duzo z nas leci do Hiszpani w tym roku :) I tak sie zapytam bo czytalam ze nie wolno sie opalac w ciazy wiec teraz chcialam zapytac nie wolno sie opalac wcale czy tylko brzuszka?
Ja akurat duzo o tym czytalam, bo w weekend bylismy na plazy, bo tu juz upalnie :) Najniebezpieczniejsze w ciazy jest nawet nie samo slonce, co temperatura, wiec trzeba unikac slonca w godzinach szczytu i pamietac o cieniu, zeby nie przegrzac brzuszka. Co do samego promieniowania, to w ciazy mamy po prostu zwiekszone ryzyko przebarwien i pajaczkow, dlatego zalecane sa filtry od 30 do 50 SPF, najlepiej mineralne :)
Wiec ogolnie mozna sie opalac, tylko ostroznie, nie w godzinach szczytu, nie za dlugo i z dobrymi filtrami:)

Ostatnia edycja:
Do góry