reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny jutro będę miała 9 tydz i 6 dzień. Myślicie, ze na usg będzie już trochę widać przezierność karkową (nt)? Do prenatalnych jeszcze ok 2 tyg. 2 tygodnie strachu i niepewnośći.

Muszę zapytać lekarza o to bo ja się tak zastanawiam właśnie czy to nie przez ten progesteron ciągle podkrwawiam... Ale boję się że nie zdarzy mi się to w tyłku rozpuścić a ja już to do ubikacji....

Lez dużo póki co. Zobaczysz co Ci lekarz zaleci :-)
Zamiast luteiny można dupka doustnie.
Trzymaj się i pamiętaj o odpoczynku

oska, wydaje mi się, że najwcześniej od 11 tygodnia sprawdza się przezierność a najlepiej w przedziale 11-13 tygodni ciaży. Ale nie wiem czy dobrze pamiętam. Polecam mamęginekolog, super bloga prowadzi.

Hej mamuśki:)))

My dzis spędzamy piekna słoneczna niedziele na farmie poza Londynem:) pozdrawiam Was
Ale fajnie [emoji4][emoji4] nas pogoda nie rozpieszczala, ale za to córka w końcu w tym roku usiadła na rower i uznała że da się pedałować do przodu [emoji23] oczywiście trzeba było kask i ochraniacze założyć, bo inaczej by nie wsiadła, a i tak zapytała co będzie jak spadnie na twarz [emoji6]
IMG_20170507_184817.jpg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20170507_184817.jpg
    IMG_20170507_184817.jpg
    96,7 KB · Wyświetleń: 302
ja ze względu na wiek i obawy z tym związane, zrobię test NIFTY. Daje on 99% pewności jeśli chodzi o choroby.
Co z tego, że zrobię PAPPA jak okaże się, że statystycznie mam większe predyspozycje do pewnych chorób.Będę się stresować przez następne miesiące.
Tak jak pisałam wcześniej, dużo rzeczy dla malucha dostanę, to kasę przeznaczam na badania.

Lez dużo póki co. Zobaczysz co Ci lekarz zaleci :-)
Zamiast luteiny można dupka doustnie.
Trzymaj się i pamiętaj o odpoczynku

Moja Droga ja już biorę duphaston 3x2 progesteron dopochwowy 3x2 i jeszcze do brzucha prolutex 1xdziennie więc ja mam sporo już tego progesteronu...leżę i odpoczywam, zobaczę jak sytuacja będzie wyglądać jak będzie ok to z wizytą poczekam do piątku a jak nie to pójdę wcześniej...

Dziewczyny chyba jutro wybiorę się do kliniki zadzwonię tam z samego rana od 7:00 maja czynne, nie za dobrze czuje się od wczoraj wieczór, takie mnie boli raz po prawej raz po lewej stronie kłuje mnie w dole brzuchach i po bokach...Ogółem od wczoraj wieczora też mi jakoś nie dobrze jest nie wiem czy to normalne obijwy ale dość mocno mi te bóle/kłucia dokuczają, mogłabym to porównać troszkę do kolki.
Sprawdź kochana jeśli ma Cię to uspokoić, ale z Twojego opisu wnioskuję że to się miejsce dla dzidzi robi :)

ja ze względu na wiek i obawy z tym związane, zrobię test NIFTY. Daje on 99% pewności jeśli chodzi o choroby.
Co z tego, że zrobię PAPPA jak okaże się, że statystycznie mam większe predyspozycje do pewnych chorób.Będę się stresować przez następne miesiące.
Tak jak pisałam wcześniej, dużo rzeczy dla malucha dostanę, to kasę przeznaczam na badania.
Ja też chciałam zrobić nifty, ale niestety przy ciąży bliźniaczej odpada. Przy naszym Aniołku nt wyszło 6,3, więc mam nadzieję, ze i teraz usg coś wykaże i że będą to tylko dobre wiesci[emoji7]

reklama
Ale fajnie [emoji4][emoji4] nas pogoda nie rozpieszczala, ale za to córka w końcu w tym roku usiadła na rower i uznała że da się pedałować do przodu [emoji23] oczywiście trzeba było kask i ochraniacze założyć, bo inaczej by nie wsiadła, a i tak zapytała co będzie jak spadnie na twarz [emoji6] Zobacz załącznik 805433

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
1494177940-aaaaaa.jpeg
u nas tez dzisiaj brzydko ale i tak bylismy na spacerku. Dziewczyny takie pytanie. Czy tez macie problem z trawieniem? Zjadlam obiad o 14 i do tej pory czuje sie jakbym miala kamien w zoladku. Kolacja juz napewno dzisiaj odpada. Wypilam litr rumianku i dalej ciezko eh

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry