Z moim mężem to aż tak nie jest jak wypije to idzie spać i cisza a ja przy dzieciach nie pozwalam robić żadnych imprez po co maja na to patrzeć i się uczyć. Nie powiem przed tym jak jeszcze nie byłam w ciąży jak chłopaki spali to wypiłam jedno piwo raz na miesiąc ale tak aby oni tego nie widzieliMojemu ojcu też zdarzał się zaglądać do kielicha jak byliśmy mali. Pamietam ten straszny czas, kiedy wydawało mu się, że jest niezniszczalny, za to my jesteśmy nikim. Miał kompleks niższości, bo mama skończyła matematykę stosowaną na UJ (niemały wyczyn jak na tamte czasy) a on technikum. Nigdy nas nie uderzył, ale takie rzeczy mówił... Był mistrzem przemocy psychicznej i... wiem, że umiem podobnie... dobrze, że mój mąż jest spokojnym człowiekiem, bo ja jak jestem nakręcona jestem straszna.
Ale ojciec kiedyś przeholował, uderzył przy mnie ciocie i poszłam do telefonu, podniosłam słuchawkę i powiedziałam, że dzwonie na policję, jesli się nie uspokoi i nie przestanie. Mnie chciał też uderzyć, więc powiedziałam mu, że powiem, że się nade mną znęca. Wkurwił się i wyszedł, ale stopniowo zaczął się uspokajać, bo już nie mógł nas zastraszyć. Zaczął najpierw przesiadywać na ławce pod domem zanim nie przetrzeźwiał, później w ogóle tam spać, a potem przestał chodzić pić. Nie pamiętam, czy w międzyczasie coś się jeszcze stało, ale przestał pić. Musieliśmy się mu wszyscy postawić i my jego zastraszyć.
reklama
bobofrucik
Aktywna w BB
My jeszcze troszke poczekamy i sobie odbijemy łóżkowe igraszki
@misianka współczuje Ci szczerze, ale podejrzewam ze jeśli nie wezmiesz spraw w swoje ręce , to na dluzsza metę nie wiele sie zmieni, jak sama napisalas, to nie pierwszy raz, teraz postaraj sie nie denerwować, badz dla niego zimna, oschła, olej z góry do dołu i pokaz jak bardzo Ci zlewa i powiewa jak Cie traktuje i olewa... ( choć w srodku miało by Cie zżerać) moze zastanowi sie ze jednak nic nie trwa wiecznie..
Jeszcze takiego lenia w zyciu bie miałam..4 kosze do prasowania, a ja w ciagu dnia przygotuje obiad i przytulam sie do poduszki
Trzymam mocno kciuki za jutrzejsze wizyty❤
@misianka współczuje Ci szczerze, ale podejrzewam ze jeśli nie wezmiesz spraw w swoje ręce , to na dluzsza metę nie wiele sie zmieni, jak sama napisalas, to nie pierwszy raz, teraz postaraj sie nie denerwować, badz dla niego zimna, oschła, olej z góry do dołu i pokaz jak bardzo Ci zlewa i powiewa jak Cie traktuje i olewa... ( choć w srodku miało by Cie zżerać) moze zastanowi sie ze jednak nic nie trwa wiecznie..
Jeszcze takiego lenia w zyciu bie miałam..4 kosze do prasowania, a ja w ciagu dnia przygotuje obiad i przytulam sie do poduszki
Trzymam mocno kciuki za jutrzejsze wizyty❤
Mi już pranie tydzień na balkonie wisi i nie mam kiedy ściągnąć a nie mówiąc o prasowaniu co leżyJeszcze takiego lenia w zyciu bie miałam..4 kosze do prasowania, a ja w ciagu dnia przygotuje obiad i przytulam sie do poduszki
M@gda
Moderatorka
Bez przesady, picie a napijanie to są 2 różne rzeczy. Nawet trzeba dzieciom czasami pokazać, że można się napić 1 piwo i nie pić więcej. Że nie trzeba do nieprzytomności.Z moim mężem to aż tak nie jest jak wypije to idzie spać i cisza a ja przy dzieciach nie pozwalam robić żadnych imprez po co maja na to patrzeć i się uczyć. Nie powiem przed tym jak jeszcze nie byłam w ciąży jak chłopaki spali to wypiłam jedno piwo raz na miesiąc ale tak aby oni tego nie widzieli
On mnie jutro popamięta jak wróci wygonię go do pokoju chłopaków tam będzie spał a młody będzie zemną spał i zobaczy już nie mówcą że nie mam zamiaru się do niego odzywaćBez przesady, picie a napijanie to są 2 różne rzeczy. Nawet trzeba dzieciom czasami pokazać, że można się napić 1 piwo i nie pić więcej. Że nie trzeba do nieprzytomności.
Fasolka89
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny długo mnie nie było ale mój stan był masakryczny mam nadzieję,że będzie teraz tylko lepiej u mnie wymioty były dosłownie co 15 min i przez 24 godziny. Dzisiaj już trochę lepiej więc postanowiłam napisać.
W poniedziałek z ciężkim trudem znalazłam się na wizycie i ginekologa babki jak mnie zobaczymy wpuściły pierwsza hehe, więc naprawdę muszę nie wygadać.
Dzieci mają po 6 mm i są serduszka lekarz mówi, że wszytko Oki.
Pozdrawiam nowe mamy które dołączyły
W poniedziałek z ciężkim trudem znalazłam się na wizycie i ginekologa babki jak mnie zobaczymy wpuściły pierwsza hehe, więc naprawdę muszę nie wygadać.
eklerkaa
Jaaaaaaa ile napisalyscie.
Mnie nie było do późna bo u mamy, potem przyjaciółka była i wypala u mnie całe wino hehe bo poklocila się z mężem i odwozilam ja o 12 w nocy. Ale co się nie robi dla przyjaciół. Chciałam by się przespala w innym pokoju ale jutro do szkoły dzieci musi jakoś pozbierać.
@bea25ta stało się coś czego tak bardzo się obawiałas! ;( mam nadzieję że Może stanie się jeszcze jakiś cud i mały się schował po prostu.
@Millo przy twojej ksywce masz napis OP tzn ze chyba operatorem jesteś a Magda ma koronę przy ksywce znaczy pewnie ze jest moderatorem. (chyba to znaczy tak )
@iwilleatyou jej kalafior przysmazany <3 uwielbiam.
@Oska305 nie martw się ją też jestem uzależniona.
Hmmm czy tylko ja miałam glukoze badana bez picia tego dziadostwa?
@bobofrucik jej cudowne wieści. Gratulacje!!
@daruuunia3 ale super!! Również gratulacje. W którym jesteś dokładnie tyg?
Co do sexu, nie ciągnie mnie nie mam ochoty, chyba zawsze miałam mały poziom libido. Ale teraz to masakra I nawet nie chce radzić sobie inaczej wkurza mnie nawet to jak całuję mnie po szyji... on rozumie hehe i dlatego dalej całuję u tak mnie drażni specjalnie 2 razy się kochalismy od kat wiem o ciąży. Masakra strasznie to brzmi.
Witaj @justyneczkaa1
@misianka ehh przykro Mo że musisz tak się martwić w ciąży. Ale wiesz co. On Cie olal to Ty jego też. Nie interesuj się co robi gdzie jest miej go w D.. Napiszę szybciej niż myślisz. Pokaż tylko że niech robi co chce. Musisz myśleć teraz o sobie i dziesiątkach!!! Głową do góry i do przodu. Ja z moim nie kłócić się w ogóle ale jak już kłótnia to na maxa a potem znowu pół roku rok spokój. Co do kolegów alkoholu i imprez mam dwie koleżanki z takim facetem. Jedna jest w trakcie rozwodu a druga nadal w tym tkwi i tak daje się... Nie ma go od trzy dni do tygodnia, straci cała wypłatę wybawi się a potem wraca skruszony i tak mówiła że od zawsze było. Mój mąż prawie w ogóle nie pije ale za to pali Walczył z tym od nowego roku ale po 3 msc zapalił.
@Magda ja wyszłam za mąż w wieku 19 lat. 1 Maja mija nam 7 rocznica ślubu. Nie żałuję, kocham nadal i mąż również. Uważam że jesteśmy fajnym zgranym małżeństwem uzupełniamy się. nie myślałam wtedy o tym że jestem młoda byłam. Chcieliśmy bardzo. a wiesz co moja mama mówiła że u niej koleżanka kiedyś przed ślubem uciekła bo nie wiedziała jak to odkręcić. Było wszytko przygotowane, goście pod kościołem, a jej brak. zadzwoniła potem do swojej mamy że ślubu nie będzie. Więc lepiej wcześniej niż później Męczyć się z jakim bydlakiem co cię źle traktuje .
@misianka MIALAM O TO SAMO ZAPYTAC.!! Ja mam uczucie jak by mi się coś tam ruszyło w brzuchu laskotalo. Nie często to uczucie i wiem że to na pewno nie dziecko bo za malusie jeszcze aaaalee mam identyczne jak by to było to.
@Fasolka89 jejku współczuję moja koleżanka z UK wylądowała w szpitalu przez takie coś bo była wykończona. Pod kroplowka była do 6 miesiąca do domu na 3 dni a potem znowu szpital odwodnienie i tak cały czas. Też wymiotiwala co 15 minut i najgorsze jest to że potem krew w wymiotach miała co się później okazało że to przez podrażniony przełyk.
Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie nie było do późna bo u mamy, potem przyjaciółka była i wypala u mnie całe wino hehe bo poklocila się z mężem i odwozilam ja o 12 w nocy. Ale co się nie robi dla przyjaciół. Chciałam by się przespala w innym pokoju ale jutro do szkoły dzieci musi jakoś pozbierać.
@bea25ta stało się coś czego tak bardzo się obawiałas! ;( mam nadzieję że Może stanie się jeszcze jakiś cud i mały się schował po prostu.
@Millo przy twojej ksywce masz napis OP tzn ze chyba operatorem jesteś a Magda ma koronę przy ksywce znaczy pewnie ze jest moderatorem. (chyba to znaczy tak )
@iwilleatyou jej kalafior przysmazany <3 uwielbiam.
@Oska305 nie martw się ją też jestem uzależniona.
Hmmm czy tylko ja miałam glukoze badana bez picia tego dziadostwa?
@bobofrucik jej cudowne wieści. Gratulacje!!
@daruuunia3 ale super!! Również gratulacje. W którym jesteś dokładnie tyg?
Co do sexu, nie ciągnie mnie nie mam ochoty, chyba zawsze miałam mały poziom libido. Ale teraz to masakra I nawet nie chce radzić sobie inaczej wkurza mnie nawet to jak całuję mnie po szyji... on rozumie hehe i dlatego dalej całuję u tak mnie drażni specjalnie 2 razy się kochalismy od kat wiem o ciąży. Masakra strasznie to brzmi.
Witaj @justyneczkaa1
@misianka ehh przykro Mo że musisz tak się martwić w ciąży. Ale wiesz co. On Cie olal to Ty jego też. Nie interesuj się co robi gdzie jest miej go w D.. Napiszę szybciej niż myślisz. Pokaż tylko że niech robi co chce. Musisz myśleć teraz o sobie i dziesiątkach!!! Głową do góry i do przodu. Ja z moim nie kłócić się w ogóle ale jak już kłótnia to na maxa a potem znowu pół roku rok spokój. Co do kolegów alkoholu i imprez mam dwie koleżanki z takim facetem. Jedna jest w trakcie rozwodu a druga nadal w tym tkwi i tak daje się... Nie ma go od trzy dni do tygodnia, straci cała wypłatę wybawi się a potem wraca skruszony i tak mówiła że od zawsze było. Mój mąż prawie w ogóle nie pije ale za to pali Walczył z tym od nowego roku ale po 3 msc zapalił.
@Magda ja wyszłam za mąż w wieku 19 lat. 1 Maja mija nam 7 rocznica ślubu. Nie żałuję, kocham nadal i mąż również. Uważam że jesteśmy fajnym zgranym małżeństwem uzupełniamy się. nie myślałam wtedy o tym że jestem młoda byłam. Chcieliśmy bardzo. a wiesz co moja mama mówiła że u niej koleżanka kiedyś przed ślubem uciekła bo nie wiedziała jak to odkręcić. Było wszytko przygotowane, goście pod kościołem, a jej brak. zadzwoniła potem do swojej mamy że ślubu nie będzie. Więc lepiej wcześniej niż później Męczyć się z jakim bydlakiem co cię źle traktuje .
@misianka MIALAM O TO SAMO ZAPYTAC.!! Ja mam uczucie jak by mi się coś tam ruszyło w brzuchu laskotalo. Nie często to uczucie i wiem że to na pewno nie dziecko bo za malusie jeszcze aaaalee mam identyczne jak by to było to.
@Fasolka89 jejku współczuję moja koleżanka z UK wylądowała w szpitalu przez takie coś bo była wykończona. Pod kroplowka była do 6 miesiąca do domu na 3 dni a potem znowu szpital odwodnienie i tak cały czas. Też wymiotiwala co 15 minut i najgorsze jest to że potem krew w wymiotach miała co się później okazało że to przez podrażniony przełyk.
Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom
M@gda
Moderatorka
Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.
Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017
2017-04-28 Angella210 wizyta u gin
2017-04-28 Mikado93 Wizyta u mojego gin (zakładanie karty ciąży)
2017-04-28 DigitalGirl Wizyta kontrolna u ginekologa
2017-04-28 Millo wizyta kontr/zakł.karty
2017-05-02 Mandy33 Wizyta serduszkowa ❤❤
2017-05-04 misianka wizyta serduszkowa
2017-05-04 eklerkaa 3 usg, wizyta serduszka<3 /karta ciąży 15:30
2017-04-24 pieszczoszka1988 wizyta/usg/karta ciazy
2017-05-02 Ankuś wizyta usg kontrolna
2017-05-06 maja1987 wizyta serduszkowa ❤/ karta ciąży
2017-05-08 Oska303 Wizyta i usg kontrolne
2017-05-09 CarlaR wizyta/ 10 tydz <3
2017-05-09 gieer wizyta kontrolna
2017-05-09 Karolcia90 wizyta kontrolna
2017-05-10 Izabela90 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-10 M@gda wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-15 Marti88 Badanie genetyczne
2017-05-23 MagMag Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-24 Karolcia1992 Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-25 Mikini26 Badanie genetyczne
2017-05-15 Kasia12345 wizyta (USG i karta ciąży)
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację "Arkusze Google"?
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.
Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017
2017-04-28 Angella210 wizyta u gin
2017-04-28 Mikado93 Wizyta u mojego gin (zakładanie karty ciąży)
2017-04-28 DigitalGirl Wizyta kontrolna u ginekologa
2017-04-28 Millo wizyta kontr/zakł.karty
2017-05-02 Mandy33 Wizyta serduszkowa ❤❤
2017-05-04 misianka wizyta serduszkowa
2017-05-04 eklerkaa 3 usg, wizyta serduszka<3 /karta ciąży 15:30
2017-04-24 pieszczoszka1988 wizyta/usg/karta ciazy
2017-05-02 Ankuś wizyta usg kontrolna
2017-05-06 maja1987 wizyta serduszkowa ❤/ karta ciąży
2017-05-08 Oska303 Wizyta i usg kontrolne
2017-05-09 CarlaR wizyta/ 10 tydz <3
2017-05-09 gieer wizyta kontrolna
2017-05-09 Karolcia90 wizyta kontrolna
2017-05-10 Izabela90 wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-10 M@gda wizyta (USG i karta ciąży)
2017-05-15 Marti88 Badanie genetyczne
2017-05-23 MagMag Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-24 Karolcia1992 Badanie genetyczne 3D /w 12t ciąży
2017-05-25 Mikini26 Badanie genetyczne
2017-05-15 Kasia12345 wizyta (USG i karta ciąży)
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację "Arkusze Google"?
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz
M@gda
Moderatorka
reklama
kosa1212
Oj to przeżyłaś kochana[emoji22] byłaś w szpitalu czy w domu?Cześć dziewczyny długo mnie nie było ale mój stan był masakryczny mam nadzieję,że będzie teraz tylko lepiej u mnie wymioty były dosłownie co 15 min i przez 24 godziny. Dzisiaj już trochę lepiej więc postanowiłam napisać.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom