reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ankuś mój stary mnie dzis olał na całego do takiego stopnia że wyłączył tel jestem tak wkurzona że aż mnie brzuch boli a do tego starszy syn mnie wcale nie słucha nawet się uczyć nie chce a komunia już za miesiąc a on ma wszystko w dupie i nie ma zamiaru zdawać modlitw
Znając to zasrane życie zostanę się sama z 3 dzieci a on będzie sie bawi na całego
Nie powiem bo 2 miesiące temu miałam już papiery rozwodowe przygotowane i miałam składać ale odpuściłam bo myślałam że się zmienił ale widzę że nie troszkę odpuściłam mu i zaczął swoje koledzy i %%%%%%%%
Kurczaczki...
Przyszłość jaką narysowałaś nie wygląda dobrze, a skoro już szykowałaś papiery rozwodowe to chyba jednak nie ma za dużych szans, że nagle otrzeźwieje i cudownie się zmieni. Albo odpuścisz trochę i jakoś się dogadacie albo rozejdziecie... Szkoda, że tak to wygląda.

Ale powiem ci szczerze, że ja bym nie dała rady. Już kiedyś o mały włos za mąż nie wyszłam w wieku 19/20 lat, ale w ostatnim momencie ja oprzytomniałam i zadałam sobie pytanie, czy serio tak chcę żyć, czy chcę być tak traktowana do końca życia, a perspektywy miałam podobne do tego co opisujesz. Mimo, że nadal nie wiedziałam czego chciałabym od małżeństwa, czego oczekiwać od męża, to wiedziałam na 100% czego bym nie chciała i czego bym nie zniosła. I tylko dzięki dlatego, cieszę się, że tamten związek trafił się w moim życiu.

Misianka, jesteś w ciąży, nie denerwuj się. Jakkolwiek nie będzie niech dzidzia nie będzie smutna.

reklama
I tak nie mam jak z nim walczyć bo wyłączył tel ale wiem co jutro będzie od rana będzie wydzwaniał i przepraszał a ja go olejem tak jak on mnie w dupie już go mam
Niestety tak to działa. Dzisiaj %, koledzy i zabawa, a jutro wszystko do Niego dotrze. Też bym go jutro przetrzymała. Dzisiaj jesteś wściekła. Emocje odpadną i wtedy może warto porozmawiać. Ale najpierw bym go przetrzymała, niech pomyśli.

Gratuluję udanych wizyt :D @daruuunia3 @bobofrucik

ugotowałam sobie na jutro do pracy zupkę ;) na skrzydełkach, taki przegląd zamrażalnika bo jakaś fasolka szparagowa się załapała, marchewka z groszkiem i kawałek brokuła ;) do tego makaron zacierkowy i lekka zupa gotowa ;). Mam nadzieję, że jutro będę miała na nią taką samą ochotę jak dziś ;).

@Millo niestety nie tylko Ty się męczysz ze wzdęciami.. Mój brzuch żyje własnym życiem ;). Wczoraj się czułam jakbym jakiś balonik połknęła i ktoś go napompował na maxa :oo:. Normalnie nie zdarzały mi się takie "przestoje" a wczoraj jak na złość ani jabłka ani śliwki mi nie pomogły..

@M@gda muszę Ci powiedzieć, że mój mąż kiedyś ręcznie wyrabiał ciasto na pizzę, ale od kiedy mamy thermomixa to zajmuje mu to z odważeniem produktów jakieś 3 minuty i zawsze jest bardzo dobrze wyrobione ;). Ciasto na pierogi to dla połowy rodziny robimy i im podrzucamy :D. Niesamowita wygoda ;). Szwagierka robiła ogromne ilości mleka jaglanego dla swojego dziecka ;) wszystkie zupki, papki ;). Teraz na rynku jest sporo różnych maszyn posiadających zbliżone funkcje ;). Ale powiem szczerze, że gdybyśmy nie dostali go w prezencie ślubnym to chyba nigdy bym się nie zdecydowała na wydanie takiej kwoty. Pewnie kupilibyśmy wersje z lidla ;). Czasem się śmieję, że jest to najdroższa tarka do bułek ;) od 5 lat nie kupiliśmy w sklepie bułki tartej (kiedyś miałam przyjemność rozmawiać z osobą, która badała sklepową bułkę tartą i w 9/11 przebadanych próbek znajdowały się zalążki pleśni...)

@pieszczoszka1988 współczuję wymiotów :(
Co do tych środków przeciwwymiotnych w jedzeniu z Mc to jakoś nie odczułam ;) kilka razy się nie sprawdziło jako dobre jedzenie na kaca :D:D. Z Mc najchętniej zjadłabym te ich cienkie, mocno słone frytki (oczywiście popite pepsi czy colą :D ).. Ale dziś w pracy na drugie śniadanie miałam domowe quritto :D uwielbiam tortille :D.

@bobofrucik u nas w łóżku posucha totalna ;) moje libido gdzieś sobie poszło, mąż nie drąży tematu więc od kiedy jestem w ciąży zdarzyło nam się raz. zaskakuje mnie ta sytuacja bo ostatni raz prawie miesiąc przerwy mieliśmy przed samym ślubem 5 lat temu :p . co prawda sny erotyczne u mnie też się zaczęły pojawiać, ale jak się budzę to mąż ma już prawie dwie godziny przepracowane.. a popołudniami czy wieczorami już o tym nie pamiętam :laugh2:. Ale myślę, że jak tylko powrócą mi chęci i nie będzie przeciwwskazań od lekarza to nie będziemy się ograniczać ;).

@justyneczkaa1 witaj ;) masz już dwie córki, a jakie masz przeczucia teraz ;)? trzecia dziewczyna czy może tym razem synek ;)?

uff, się na odpisywałam ;) tak to jest nadrabiać 12 stron z połowy dnia ;) słodkich snów Wam życzę ;)

Kurczaczki...
Przyszłość jaką narysowałaś nie wygląda dobrze, a skoro już szykowałaś papiery rozwodowe to chyba jednak nie ma za dużych szans, że nagle otrzeźwieje i cudownie się zmieni. Albo odpuścisz trochę i jakoś się dogadacie albo rozejdziecie... Szkoda, że tak to wygląda.

Ale powiem ci szczerze, że ja bym nie dała rady. Już kiedyś o mały włos za mąż nie wyszłam w wieku 19/20 lat, ale w ostatnim momencie ja oprzytomniałam i zadałam sobie pytanie, czy serio tak chcę żyć, czy chcę być tak traktowana do końca życia, a perspektywy miałam podobne do tego co opisujesz. Mimo, że nadal nie wiedziałam czego chciałabym od małżeństwa, czego oczekiwać od męża, to wiedziałam na 100% czego bym nie chciała i czego bym nie zniosła. I tylko dzięki dlatego, cieszę się, że tamten związek trafił się w moim życiu.

Misianka, jesteś w ciąży, nie denerwuj się. Jakkolwiek nie będzie niech dzidzia nie będzie smutna.
Mój Tata jest alkoholikiem, brat też lubi sobie popić i wtedy koledzy są ważni, a w domu żona i dwójka małych dzieci. Znam ten problem zbyt dobrze. Każdy schemat. Niestety moja Mama zmarła w wieku 43 lat przez wylew, który był spowodowany najprawdopodobniej nerwami. Tak twierdzą lekarze.

Niestety tak to działa. Dzisiaj %, koledzy i zabawa, a jutro wszystko do Niego dotrze. Też bym go jutro przetrzymała. Dzisiaj jesteś wściekła. Emocje odpadną i wtedy może warto porozmawiać. Ale najpierw bym go przetrzymała, niech pomyśli.
Zawsze tak robię tylko że on jutro wraca z delegacji do domu

A już nie powiem że cyce to mi tak rosną że już nie mieszczą mi sie w stanik muszę kupić sobie jakieś sportowe bo są elastyczna nie mówiąc że ból nie puszcza

45299,ciaza-od-poczatku-do-konca-tak-wyglada-maluszek-w-

reklama
Mój Tata jest alkoholikiem, brat też lubi sobie popić i wtedy koledzy są ważni, a w domu żona i dwójka małych dzieci. Znam ten problem zbyt dobrze. Każdy schemat. Niestety moja Mama zmarła w wieku 43 lat przez wylew, który był spowodowany najprawdopodobniej nerwami. Tak twierdzą lekarze.

Mojemu ojcu też zdarzał się zaglądać do kielicha jak byliśmy mali. Pamietam ten straszny czas, kiedy wydawało mu się, że jest niezniszczalny, za to my jesteśmy nikim. Miał kompleks niższości, bo mama skończyła matematykę stosowaną na UJ (niemały wyczyn jak na tamte czasy) a on technikum. Nigdy nas nie uderzył, ale takie rzeczy mówił... Był mistrzem przemocy psychicznej i... wiem, że umiem podobnie... dobrze, że mój mąż jest spokojnym człowiekiem, bo ja jak jestem nakręcona jestem straszna.

Ale ojciec kiedyś przeholował, uderzył przy mnie ciocie i poszłam do telefonu, podniosłam słuchawkę i powiedziałam, że dzwonie na policję, jesli się nie uspokoi i nie przestanie. Mnie chciał też uderzyć, więc powiedziałam mu, że powiem, że się nade mną znęca. Wkurwił się i wyszedł, ale stopniowo zaczął się uspokajać, bo już nie mógł nas zastraszyć. Zaczął najpierw przesiadywać na ławce pod domem zanim nie przetrzeźwiał, później w ogóle tam spać, a potem przestał chodzić pić. Nie pamiętam, czy w międzyczasie coś się jeszcze stało, ale przestał pić. Musieliśmy się mu wszyscy postawić i my jego zastraszyć.

Do góry