reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Tez tak macie ze jestescie glodne co chwile ale nie mozecie duzo jesc bo zaraz jestescie pelne?

Czy ktos ma tez wzdecia czy tylko ja sie męcze?:(

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Łącze się w bolu....
I do tego migawki z zachciankami....
Ostatnio zapeagnelam pizzy, zamówiłam z dowozem....ja ta pizze lykalam nie jadłam...
Skończyło się w toalecie z absolutna awersja do pizzy

Mnie wlasnie zaczął bardzo bolec brzuch jak wsiadlam do auta, cały brzuch łącznie z podbrzuszem. Myślałam, że nie wytrzymam. Jeszcze mialam wrazenie "mokrych majtek". Pomyslcie co juz pomyslalam. Teraz juz dojechałam do domu wpadlam do toalety ale czysto cale szczęście i leże, chyba to wzdęcia właśnie po kapusniaku. Lepiej jak leże i czuje ze powoli schodzi ze mnie ten bol.

m3sx3e3kt8upoqjd.png
Rozciąga się macica. A mokre majtki to bardzo dobry objaw ciąży :-) tak ma być

@M@gda W sumie, czemu nie? jestem za :)
@daruuunia3 Trzymam kciuki i czekam na wieści
@Millo O ile ze wzdęciami miałam problem na początku, a teraz już tylko umiarkowanie, to z jedzeniem mam identycznie. Co kilka godzin muszę coś zjeść ale jednocześnie wiele na raz zjeść nie zjem.

Mam pytanie o poradę do "tarczycowych" mam.
Odebrałam dziś kontrolne wyniki morfologii i tarczycowe. Wyszła mi dość spora anemia ale do tego to mam predyspozycje genetyczne (dodatkowo jem dużo posiłków bogatych w żelazo i suplementacja żelazem non-stop) i już przywykłam ale ta tarczyca... Po 2 tygodniach Euthyrox'u TSH zmalało znacznie bo z 3,680 na 0,966 z czego się bardzo cieszę ale znów FT4 mam dość wysokie bo 20,3 (norma dla I trym. 12,1-19,6). Nie wiem co o tym myśleć... Może któraś jest bardziej doświadczona w temacie? Jutro na pewno spytam o to gina ale dziś mi to spokoju nie daje.
Aha, 13.04 miałam USG tarczycy i wszystko tam było w normie, choć pani powiedziała że i tak ważniejsze są wyniki hormonów.

reklama
A jadlyscie krem czosnkowy??
Pychaaaa
Ja nie jadłam, jakoś mam ostatnio obrzydzenie do czosnku przez leczenie domowe przeziębienia :)
Mam tak samo, wchodzenie do kuchni po coś więcej niż herbata kończy się ruchami antyperystaltycznymi (tzw zwrotnymi). Gotowanie ograniczam do minimum. Ale chyba jutro jakaś zupę zrobię, mmmm, rosól....
Czyli to mdłości? Mój mąż gotował psu kurczaka, myślałam że się porzygam, więc rosołu nie dam rady ugotować, ale chyba bym zjadła ;)
Myślałam o czymś takim, ale to jak będziemy we 3 raczej.
Super sprawa, dla dziecka później też, jakieś paćki, zdrowe zupki.
Tez tak macie ze jestescie glodne co chwile ale nie mozecie duzo jesc bo zaraz jestescie pelne?

Czy ktos ma tez wzdecia czy tylko ja sie męcze?:(

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
Oj ja tak mam, burczy w brzuchu, ale zjeść dużo nie mogę.
@daruuunia3. Powodzenia, bedzie dobrze:).
Ja dalej nie zagladan do kuchni, masakra po tej glukozie, szczegolnie, ze w tej ciazy nie mam kompletnie ochoty na slodkie. A tu trzeba bylo wypic kubek cukru, dobrze, ze mialam cytryne, bo inaczej nie wyrobilabym.
Co do watku kulinarnego do fajny pomysl i poprosze o wrzuceniu przepisu na tego kurczaka z brokulami i cytryna, bo chetnie zrobie jak zaczne juz funkcjonowac, a tutaj bedzie juz ciezko znalezc:)
Ok, wrzucę. Proste ale efekt super i przyszne :)

Do góry