reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja byłam dziś na wizycie. Zupełnie nieplanowanej i znienacka. Moja kuzynka wczoraj urodziła, a na dziś miała jeszcze termin wizyty. Ni z tego ni z owego powiedziała abym poszła ja, i poszłam. Wszystko w początku. Jest pęcherzyk 2 mm i ślad ciałka żółtego. Pozostaje grzecznie czekać :) Kolejna wizyta miała być 13.04, niestety przychodnia jest wtedy zamknięta :/ i muszę czekać do 20.04.

Ciąża oceniona ok na 5t0d, czyli tyle ile liczyłam i ja. Ciężko będzie wytrzymać 3 tygodnie zamiast 2. Dostałam listę suplementów oraz wykaz badań. Na kolejnej wizycie zakładany kartę ciążową.

Czyli wizyta sama w sobie nie wiele daje. Jedynie to, że suplementy już kontroluje lekarz i mogłam zadać pytania na ważne dla mnie sprawy.

@doublemummy trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

reklama
@MagMag a to wizyta z nienacka :D super, że wszystko ok, na 5ydz 2mm to jak najbardziej w porządku. Powiedz kochana jakie suplementy Ci zlecił? Może warto coś brać o czy nie wiemy :)

Jeszcze raz gratulacje, pewnie teraz już spokojniej będzie czekać na następną wizytę.

Double.. 3 mam kciuki za jutro !!!

Ja śpię spoko, czasem budzę się w nocy na siku, ale to raczej rzadko. Za to mam bardzo realistyczne sny, całą noc coś mi się śni a rano dobrze je pamiętam. Podobno tak bywa w ciąży :)

Ja też już po wizycie :) widać malutki wypełniony pęcherzyk w macicy :))) następna wizyta dopiero za 3 tygodnie ale mam nadzieję że w nagrodę za cierpliwość usłyszę serduszko <3
Przy okazji miałam usg piersi. Lekarz przepisał mi sporo pozycji do przyjmowania i badania z krwi oraz moczu.
Co do snu to ja akurat sypiam dobrze, ale kto to wie co będzie później ;)

Napisane na 5080X w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jutro mam wizytę ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Czekamy na relacje i trzymam kciuki :)
Ja byłam dziś na wizycie. Zupełnie nieplanowanej i znienacka. Moja kuzynka wczoraj urodziła, a na dziś miała jeszcze termin wizyty. Ni z tego ni z owego powiedziała abym poszła ja, i poszłam. Wszystko w początku. Jest pęcherzyk 2 mm i ślad ciałka żółtego. Pozostaje grzecznie czekać :) Kolejna wizyta miała być 13.04, niestety przychodnia jest wtedy zamknięta :/ i muszę czekać do 20.04.

Ciąża oceniona ok na 5t0d, czyli tyle ile liczyłam i ja. Ciężko będzie wytrzymać 3 tygodnie zamiast 2. Dostałam listę suplementów oraz wykaz badań. Na kolejnej wizycie zakładany kartę ciążową.

Czyli wizyta sama w sobie nie wiele daje. Jedynie to, że suplementy już kontroluje lekarz i mogłam zadać pytania na ważne dla mnie sprawy.

@doublemummy trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
Dziewczyny, czy też nie możecie spać w nocy? Ja budzę się kilka razy, a potem pół dnia odsypiam.
Ja fatalnie śpię w nocy, budzę się przed budzikiem. Sny mam dziwne. Dzisiaj mi się śniło, że dziecko mam z byłym chłopakiem. Wstałam rano i musiałam się przyjrzeć kto leży koło mnie haha wysciskałam męża z radości.

Ja też już po wizycie :) widać malutki wypełniony pęcherzyk w macicy :))) następna wizyta dopiero za 3 tygodnie ale mam nadzieję że w nagrodę za cierpliwość usłyszę serduszko <3
Przy okazji miałam usg piersi. Lekarz przepisał mi sporo pozycji do przyjmowania i badania z krwi oraz moczu.

Super, gratulacje :) jakie badania masz zrobić?

Czekamy na relacje i trzymam kciuki :)

Ja fatalnie śpię w nocy, budzę się przed budzikiem. Sny mam dziwne. Dzisiaj mi się śniło, że dziecko mam z byłym chłopakiem. Wstałam rano i musiałam się przyjrzeć kto leży koło mnie haha wysciskałam męża z radości.
A toś mnie ubawiła[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Super[emoji8] . Też już chciałabym zobaczyć moje Kropeczki[emoji7]

reklama
Do góry