reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Jej nie wyswietlalo mi sie ani jedno powiadomienie, a tutaj tyle nowych wiadomości ;)

Ja tez za wszystkie trzymam kciuki, chyba nie ma piekniejszej chwili, niż zobaczenie bijacego serduszka we własnym ciele.

Gratulacje Madziu, ciesze sie razem z Toba! ::biggrin2:
Ja dzwonilam przed chwilą do mojego gin.
Na moja bete nic nie powiedzial za bardzo ( tzn. nie skomentował, ze jest jakos bardzo wysoka). Powiedzial, zeby powtorzyc nie za 2,3 dni, tylko za tydzień, ze to wystarczy, zeby dac ogolny obraz. Co o tym myslicie?
Co do USG stwierdzil, ze najpewniej pojsc w 8 tc. To jeszcze 2 tyg musialabym czekac..a za 3 dni odwiedza nas tu rodzinka- chcialam sie podzielic dobra nowina, ale troche strach przed jakimkolwiek usg, co sadzicie? Wy kiedy bliskim zaczelyscie sie chwalic?;)

reklama
@M@gda chyba jeszcze nie pisałam, gratuluję serduszka <3 :D je też na razie "tylko" widziałam, a nie słyszałam :D ale sama myśl o tym, że ono sobie tam już bije jest wzruszająca ;)
a ile mm przez te kilka dni od ostatniego podglądania Twoja kropeczka urosła :)?

Na moja bete nic nie powiedzial za bardzo ( tzn. nie skomentował, ze jest jakos bardzo wysoka). Powiedzial, zeby powtorzyc nie za 2,3 dni, tylko za tydzień, ze to wystarczy, zeby dac ogolny obraz. Co o tym myslicie?
Co do USG stwierdzil, ze najpewniej pojsc w 8 tc. To jeszcze 2 tyg musialabym czekac..a za 3 dni odwiedza nas tu rodzinka- chcialam sie podzielic dobra nowina, ale troche strach przed jakimkolwiek usg, co sadzicie? Wy kiedy bliskim zaczelyscie sie chwalic?;)
A jaką wysoką miałaś betę?
Ja jeszcze oficjalnie nie mówiłam, wiedzą tylko moje przejaciółki, mama i mąż i wszyscy mają zakaz mówienia dalej ;)
Ejjj coraz bardziej się stresuje tą wizytą jutrzejszą, nie umiem sobie miejsca znaleźć.... ehhh zaczynam panikować :(

A jaką wysoką miałaś betę?
Ja jeszcze oficjalnie nie mówiłam, wiedzą tylko moje przejaciółki, mama i mąż i wszyscy mają zakaz mówienia dalej ;)
Ejjj coraz bardziej się stresuje tą wizytą jutrzejszą, nie umiem sobie miejsca znaleźć.... ehhh zaczynam panikować :(
A pierwsze usg masz? Spokojnie, trzeba myśleć, że będzie dobrze. Stres trzeba odgonic na bok jakos. Ja już chyba przeboleje do tego 8 tc, w PL to bym 2 razy poszla, a tutaj to wszystko pod gorke i drogie cholernie ( wczoraj napisalam do laryngologa ile by kosztowalo odetkanie ucha, to odpisal ok 100 euro..;) Wiec pojde raz, jak juz bedzie wszystko widoczne, ale tez sie martwie, bo nawet nie wiem, czy wszystko dobrze umiejscowione jest..a bete mialam 10800 po 5 tyg i 1 dniu ciazy.

A pierwsze usg masz? .
Byłam raz u ginekologa, jak zrobiłam test płytkowy i betę - czyli wszystko w jednym dniu, odrazu panika bo poprzednia ciąża obumarła, dlatego mnie przyjęła mnie w tym samym dniu, oczywiście nic nie było wiadać na usg- bo to był 3-4 tydzień, dostałam na wszelki wypadek duphaston zażywam po pół tabletki 2 x dziennie, teraz wychodzi mni z OM że leci 7 tydzień, moze będzie coś widać?

A z innej beczki to gotuje wlasnie obiad - makaron z pomidorami, cukinia i baklazanem..jeszcze sosem sojowym troche doprawilam ( a teraz czytam ze baklazan niewskazany i soja tez..)
Co w ogole teraz na obiadki glownie gotujecie?;)

80% jest ok. Wyszukaj sobie "bellybestfriend kalkulator hcg" w wyszukiwarce i tam sprawdz dokładnie.

Pisze że w normie. Ale też wszędzie pisze że co 2 dni powinna się podwajać.
Mam nadzieje że będzie dobrze. Jutro idę na USG i zobaczymy co powie lekarz i czy będze coś widać :) Mam nadzieje ze już cokolwiek zobaczze, trzymajcie kciuki :)
Denerwuje sie i chciałabym już wiedzieć coś więcej :)

reklama
Byłam raz u ginekologa, jak zrobiłam test płytkowy i betę - czyli wszystko w jednym dniu, odrazu panika bo poprzednia ciąża obumarła, dlatego mnie przyjęła mnie w tym samym dniu, oczywiście nic nie było wiadać na usg- bo to był 3-4 tydzień, dostałam na wszelki wypadek duphaston zażywam po pół tabletki 2 x dziennie, teraz wychodzi mni z OM że leci 7 tydzień, moze będzie coś widać?

Do góry