reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Karolcia podziwiam ze umiesz wypic sok z buraka!ja nie przelkne teraz nic innego niz woda,cola i mieta.Masakra..w ogole beznadziejnie sie odzywiam teraz..az sie boje o morfologie i hematokryt:/

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
W końcu go nie wypiłam [emoji23] ale byłam przygotowana na ewentualność mocnego osłabienia [emoji6] ogólnie lubię buraczki więc pewnie sok też bym przełknęła [emoji6]. Na razie nie sprawdzę [emoji6] wcisnęłam go tacie [emoji6] on lubi takie soki [emoji6].

Ja całe szczęście po sobotniej migrenie nie miałam nawrótów bólu. Ale nie było łatwo, musiałam co chwilę wietrzyć sypialnię (było za zimno by zostawić otwarte okno), zimny okład na czoło i duża butelka wody pod ręką. Podobno często bóle wskazują na odwodnienie organizmu. Nie wiem co pomogło, ale w niedzielę wstałam jak nowa.
Dziewczyny polecały natarcie skroni amolem, muszę przy następnej wizycie w aptece się zaopatrzyć [emoji6]

Dziś dość mocno ciągnie mnie brzuch. Pierwszy raz odczuwam takie coś w ciąży [emoji6]. W okolicy pachwiny po jednej stronie. Podejrzewam, że to rozciąganie się wszystkiego w środku. Ale jakby się okazało, że to jelita płatają mi figla to też się nie zdziwię [emoji6]. W ogóle nie potrafię odczytywać sygnałów wysyłanych przez mój organizm [emoji28]

Juz po. Widziałam serduszko. Jeszcze nie bylo slychac ale widac bylo na ekranie jak pika... nosz zaraz sie porycze...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Madziula wspaniała wiadomość <3 !!! Dumna jestem z Twojego maluszka!! <3

Ja mleko piłam tylko do kawy. A że kawy już nie pije bo źle na mnie wpływa to inke sobie kupiłam i pół na pół robię z mlekiem i takie w ciągu dnia że 3 wypije. Zastępuje mi smak kawy. Mam zamiar sobie jeszcze kupić Cappuccino z Magnezem. Aa no i budyń jem z dziecmi albo po dzieciach hehe i jeszcze serek albo jogurt jakiś w ciągu dnia jem i serek wiejski na śniadanie czasem . Więc tyle z mleka ;)

...........:::::::7tydz i 0dni:::::::::..........

przed ciaza pilam duzo kakawy a teraz racze sie jedna :///
Kciuki za dzisiejsze wizytujace
U mnie to samo, przed ciążą piłam ok. 3 kawy dziennie, czarne i mocne, teraz ograniczam się do jednej rano i nie takiej mocnej jak piłam wcześniej.
Mleko nawet lubię, ale zapomniałam, że nalezy pić je ciąży! :p Muszę zacząć pić i jakiś jogurt jeść, bo teraz jak myślę, to z nabiałem u mnie krucho! Sok z buraka też wypiję, a nie wiem czy wiecie sok z buraka po wyciśnięciu musi odstać minimum 30 minut, żeby się wszystko utleniło ;) mój mąż jest ekspertem od soków, robi codziennie naszemu synowi no i teraz też mi ;)
Właśnie wypiłam gorącą czekoladę z bitą śmietaną i zjadłam piankę z galaretką malinową- mniam! Teraz to mnie zamuliło :p

Mnie głowa nie boli, ale na nic siły nie mam. Pogoda jeszcze taka, że nic się nie chce.

Ja na lody w ogóle nie mam apetytu, za to makowiec i ptysie chodzą za mną od kilku dni. Może dzisiaj odwiedzę cukiernie.

Pomarańcze, sok pomarańczowy to to co mogę jeść, pić cały czas.

M@gda super, że serce biło ! Gratulacje. Wczoraj się pytalas u kogo prowadzę ciążę, u Wojciecha Boruckiego, on pracuje w szpitalu MSWiA, A prywatnie na Bemowie przyjmuje. Mnie w tym roku przeprowadzka do Zalesia czeka, więc będę miała do niego niezłą podróż....

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

@M@gda cudowna wiadomość, piękny czas :) mi łzy poleciały na wizycie jak zobaczyłam serduszko.. Ogromne emocje.
Ja mleko uwielbiam i pijam codziennie dlatego, ze lubię :) na noc z miodem bo choroba mnie trzyma a w dzień na zimno tak o poprostu i jeszcze płatki zjadam z mlekiem ;)

m3sx3e3kt8upoqjd.png
To ja nie znoszę mleka, ale duszkiem trzy szklanki opędzluje, czego nie robi się dla dziesiątka :)
Widze, że zaczęłaś 10 tydzień, cudownie. Ja też dzisiaj 10 :)

reklama
Do góry