reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Karolcia podziwiam ze umiesz wypic sok z buraka!ja nie przelkne teraz nic innego niz woda,cola i mieta.Masakra..w ogole beznadziejnie sie odzywiam teraz..az sie boje o morfologie i hematokryt:/

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
W końcu go nie wypiłam [emoji23] ale byłam przygotowana na ewentualność mocnego osłabienia [emoji6] ogólnie lubię buraczki więc pewnie sok też bym przełknęła [emoji6]. Na razie nie sprawdzę [emoji6] wcisnęłam go tacie [emoji6] on lubi takie soki [emoji6].

Ja całe szczęście po sobotniej migrenie nie miałam nawrótów bólu. Ale nie było łatwo, musiałam co chwilę wietrzyć sypialnię (było za zimno by zostawić otwarte okno), zimny okład na czoło i duża butelka wody pod ręką. Podobno często bóle wskazują na odwodnienie organizmu. Nie wiem co pomogło, ale w niedzielę wstałam jak nowa.
Dziewczyny polecały natarcie skroni amolem, muszę przy następnej wizycie w aptece się zaopatrzyć [emoji6]

Dziś dość mocno ciągnie mnie brzuch. Pierwszy raz odczuwam takie coś w ciąży [emoji6]. W okolicy pachwiny po jednej stronie. Podejrzewam, że to rozciąganie się wszystkiego w środku. Ale jakby się okazało, że to jelita płatają mi figla to też się nie zdziwię [emoji6]. W ogóle nie potrafię odczytywać sygnałów wysyłanych przez mój organizm [emoji28]

Juz po. Widziałam serduszko. Jeszcze nie bylo slychac ale widac bylo na ekranie jak pika... nosz zaraz sie porycze...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Madziula wspaniała wiadomość <3 !!! Dumna jestem z Twojego maluszka!! <3

Ja mleko piłam tylko do kawy. A że kawy już nie pije bo źle na mnie wpływa to inke sobie kupiłam i pół na pół robię z mlekiem i takie w ciągu dnia że 3 wypije. Zastępuje mi smak kawy. Mam zamiar sobie jeszcze kupić Cappuccino z Magnezem. Aa no i budyń jem z dziecmi albo po dzieciach hehe i jeszcze serek albo jogurt jakiś w ciągu dnia jem i serek wiejski na śniadanie czasem . Więc tyle z mleka ;)

...........:::::::7tydz i 0dni:::::::::..........

przed ciaza pilam duzo kakawy a teraz racze sie jedna :///
Kciuki za dzisiejsze wizytujace
U mnie to samo, przed ciążą piłam ok. 3 kawy dziennie, czarne i mocne, teraz ograniczam się do jednej rano i nie takiej mocnej jak piłam wcześniej.
Mleko nawet lubię, ale zapomniałam, że nalezy pić je ciąży! :p Muszę zacząć pić i jakiś jogurt jeść, bo teraz jak myślę, to z nabiałem u mnie krucho! Sok z buraka też wypiję, a nie wiem czy wiecie sok z buraka po wyciśnięciu musi odstać minimum 30 minut, żeby się wszystko utleniło ;) mój mąż jest ekspertem od soków, robi codziennie naszemu synowi no i teraz też mi ;)
Właśnie wypiłam gorącą czekoladę z bitą śmietaną i zjadłam piankę z galaretką malinową- mniam! Teraz to mnie zamuliło :p

Mnie głowa nie boli, ale na nic siły nie mam. Pogoda jeszcze taka, że nic się nie chce.

Ja na lody w ogóle nie mam apetytu, za to makowiec i ptysie chodzą za mną od kilku dni. Może dzisiaj odwiedzę cukiernie.

Pomarańcze, sok pomarańczowy to to co mogę jeść, pić cały czas.

M@gda super, że serce biło ! Gratulacje. Wczoraj się pytalas u kogo prowadzę ciążę, u Wojciecha Boruckiego, on pracuje w szpitalu MSWiA, A prywatnie na Bemowie przyjmuje. Mnie w tym roku przeprowadzka do Zalesia czeka, więc będę miała do niego niezłą podróż....

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

@M@gda cudowna wiadomość, piękny czas :) mi łzy poleciały na wizycie jak zobaczyłam serduszko.. Ogromne emocje.
Ja mleko uwielbiam i pijam codziennie dlatego, ze lubię :) na noc z miodem bo choroba mnie trzyma a w dzień na zimno tak o poprostu i jeszcze płatki zjadam z mlekiem ;)

m3sx3e3kt8upoqjd.png
To ja nie znoszę mleka, ale duszkiem trzy szklanki opędzluje, czego nie robi się dla dziesiątka :)
Widze, że zaczęłaś 10 tydzień, cudownie. Ja też dzisiaj 10 :)

reklama
Do góry