Suuuuper, to jeszcze chwila i zaczynasz 11 tydzień robisz prenatalne?Ten suwak Dziwnie pokazuje ciąża starsza z USG niż z OM więc mam 9t 4d już
reklama
Angella210
Fanka BB :)
Ja mleka raczej nigdy nie piłam i chyba nic mnie do niego nie przekona. Super dziewczyny,że na wizytach wszystko ok Ja czekam na piątek ale z co raz większą niecierpliwością
Ali84
Początkująca w BB
Zaglądam tu stanowczo zbyt rzadko nawet nie mogę wszystkich zaległości nadrobić. Ja mam lepsze i gorsze dni. Dziś jest ten gorszy siedzę w pracy, rajstopy cisną mnie w brzuch i chce mi się ryczeć... do tego te mdłości. Bardzo chciałby napić się kawy, przed ciążą to był mój poranny rytuał (śniadanie i dobra kawa). Jednak w dniu w którym pojawił się mdłości odrzuciło mnie od kawy ... jej zapachu.
No tak, to ja też to usg na początek robię. Lekarz powiedział, że jak będzie ok, to nie ma potrzeby dalej nic robić w tym kierunku.Robie tylko to co zleca mi mój lekarz ufam mu bezgranicznie i wiem, że dobrze prowadzi. Teraz robię HIV, HCV, WR, antygen HBs, morfologię znowu, mocz ponownie. W 13 tygodniu mam USG genetyczne.
MagMag
M@gda super. Gratulacje. Bardzo się cieszę
Mój lekarz powiedział, że jak się chce bardziej rozszerzone genetyczne badania (oprócz usg genetycznego), to na skierowaniu musiałby coś napisać o wskazaniu. Bez takiego skierowania nie przyjmą nikogo. Zresztą koszt tego najbardziej skutecznego to 2000 zł. Nie dotyczy to kobiet ciut starszych. Tam chyba są inne zasady.
Ja na przyszłą wizytę (pod koniec maja) mam powtórzyć badanie moczu, morfologię i tarczycę. Będę wtedy tez mieć usg genetyczne (13 tydzień). A w przyszłą środę jadę do szpitala do mojego lekarza na szybkie usg, zobaczyć co z maluszkiem. Bo brudzenia od wczoraj ustały, i mam wielką nadzieję, że już nie wrócą.
Mój lekarz powiedział, że jak się chce bardziej rozszerzone genetyczne badania (oprócz usg genetycznego), to na skierowaniu musiałby coś napisać o wskazaniu. Bez takiego skierowania nie przyjmą nikogo. Zresztą koszt tego najbardziej skutecznego to 2000 zł. Nie dotyczy to kobiet ciut starszych. Tam chyba są inne zasady.
Ja na przyszłą wizytę (pod koniec maja) mam powtórzyć badanie moczu, morfologię i tarczycę. Będę wtedy tez mieć usg genetyczne (13 tydzień). A w przyszłą środę jadę do szpitala do mojego lekarza na szybkie usg, zobaczyć co z maluszkiem. Bo brudzenia od wczoraj ustały, i mam wielką nadzieję, że już nie wrócą.
Rossiczka
Moderatorka
Ja cały czas zastanawiam się nad testem Pappa , A także tym drozszym NIFTY. Ale chyba poczekam na usg genetyczne i wtedy zdecyduje.
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej, ja niestety wczoraj się przeforsowałam chyba i o mało się to tragicznie nie skończyło, na szczęście obyło się na wizycie na nocnym dyżurze i całej nocy strachu i koszmarów. Za bardzo się ucieszyłam, że od dłuższego czasu w końcu przyszedł dzień jedynie z lekkimi mdłościami bez żadnych silnych objawów i z dobrym apetytem, ogólnie prawie idealne samopoczucie. No i dało mi poza uczelnią i pracą wieczorem, to jeszcze ponadrabiać różne zaległości z tych gorszych dni. Skutkowało to okropnym bólem brzucha, początkowo jak w pierwsze dni okresu, potem jeszcze mocniej, a na noc zaczęciem plamienia. Lekarz stwierdził, że możliwe, iż to od tego że okres by mi się zbliżał ale lepiej dmuchać na zimne i uważać teraz.
Dziś już na szczęście jest lepiej ale mam znów obfity dzień (rano ponowne badania na tarczycę, ciekawe czy euthyrox coś dał przez te moje wymioty poranne, teraz się szykuję do ortopedy też ze strachem bo jak nie wiedziałam o ciąży, jakoś tydzień po owulacji, miałam robiony rezonans kręgosłupa lędźwiowego :/ ). Masakra... A jeszcze mój S. mnie wczoraj wkurzył bo mimo naszej umowy wygadał się przed rodzeństwem o ciąży bo "przecież i tak się kiedyś dowiedzą, więc po co ukrywać..."
Dziś już na szczęście jest lepiej ale mam znów obfity dzień (rano ponowne badania na tarczycę, ciekawe czy euthyrox coś dał przez te moje wymioty poranne, teraz się szykuję do ortopedy też ze strachem bo jak nie wiedziałam o ciąży, jakoś tydzień po owulacji, miałam robiony rezonans kręgosłupa lędźwiowego :/ ). Masakra... A jeszcze mój S. mnie wczoraj wkurzył bo mimo naszej umowy wygadał się przed rodzeństwem o ciąży bo "przecież i tak się kiedyś dowiedzą, więc po co ukrywać..."
monika121326
Witam Was dziewczyny. Powiedzcie mi czy mój przyrost bety jest opowiedni, jak miałyście Wy ?
21.04.17-307
23.04.17-521
26.04.17-1018
Jak to bylo u Was ? Martwie się bo beta nie podwaja mi się co dwa dni rośnie ok 80 %.
21.04.17-307
23.04.17-521
26.04.17-1018
Jak to bylo u Was ? Martwie się bo beta nie podwaja mi się co dwa dni rośnie ok 80 %.
M@gda
Moderatorka
80% jest ok. Wyszukaj sobie "bellybestfriend kalkulator hcg" w wyszukiwarce i tam sprawdz dokładnie.Witam Was dziewczyny. Powiedzcie mi czy mój przyrost bety jest opowiedni, jak miałyście Wy ?
21.04.17-307
23.04.17-521
26.04.17-1018
reklama
zapmarta
Karolkowa mama
M@gda - super wiadomość.