reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

WR i VDRL to to samo.
Najdroższe sa przeciwciala na toxo, rozyczke i cytomegalie. Chyba grupa krwi też jest droga

Mi teraz komplet badań bez grupy krwi bo mam, wyszedł 300 złotych. (Hiv lekarz mi nie zlecił) A za 399 w alabie jest pakiet dla ciężarnych

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak dla porównania Wam wstawiam [emoji6].
1493114158-aaaaaa.jpeg

W przychodni te same badania miały mnie wynieść 100 zł więcej.
Osobno jeszcze robiłam grupę krwi (przedział cenowy 25-40) i muszę zrobić HIV.

Ale masz tylko jedna rozyczke i nie masz cytimegalii. Bez tych trzech to że 100 mniej u mnie wychodzi czyli 200 . Chociaż i tak tani lab masz, to trzeba przyznać tsh za 12 złotych. Fajnie

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak dla porównania Wam wstawiam [emoji6].
1493114158-aaaaaa.jpeg

W przychodni te same badania miały mnie wynieść 100 zł więcej.
Osobno jeszcze robiłam grupę krwi (przedział cenowy 25-40) i muszę zrobić HIV.
O... dopiero teraz ogarnęłam że też jesteś z Gdańska :) Ja też korzystam z tego laboratorium. Tak samo beta była tam bardzo tania (15zł). Tylko ja chodzę do szpitala na Klinicznej (który podlega pod Dębinki). Dodatkowo to dla mnie najbliższe laboratorium, także wgl genialnie.

Hej dziewczyny wczoraj się nie odzywałam bo źle się czułam przeziębienie mnie dopadło i w łóżku cały dzień leżałam dziś już ciut lepiej. Właśnie się zastanawiam czy nie iść do innego ginekologa tak myślę o pani ordynator naszego szpitala wiem też że ona przyjmuje na NFZ tylko najpierw prywatnie sie do niej przejdę hmm, ciężki wybór z tymi ginekologami. Ok dziewczyny ja uciekam na miasto muszę kilka miejsc obskoczyć i wracam do łóżka
Ja tez jestem za aby adminkami została Magdą i Millo

Hej dziewczyny wczoraj się nie odzywałam bo źle się czułam przeziębienie mnie dopadło i w łóżku cały dzień leżałam dziś już ciut lepiej. Właśnie się zastanawiam czy nie iść do innego ginekologa tak myślę o pani ordynator naszego szpitala wiem też że ona przyjmuje na NFZ tylko najpierw prywatnie sie do niej przejdę hmm, ciężki wybór z tymi ginekologami. Ok dziewczyny ja uciekam na miasto muszę kilka miejsc obskoczyć i wracam do łóżka
Ja tez jestem za aby adminkami została Magdą i Millo
Kurczaczki dziewczyny, jeszcxe nigdy nie zdobylam tylu glosow. W.niczyczym :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

O... dopiero teraz ogarnęłam że też jesteś z Gdańska :) Ja też korzystam z tego laboratorium. Tak samo beta była tam bardzo tania (15zł). Tylko ja chodzę do szpitala na Klinicznej (który podlega pod Dębinki). Dodatkowo to dla mnie najbliższe laboratorium, także wgl genialnie.

Miałam iść na kliniczną do labu [emoji6], ale byłam od 5 na nogach i obstawiałam, że padnę z głodu do 8 aż otworzą [emoji6]. Na dębinkach punkt pobrań otwierają już o 6.15 (choć spędziłam tam 1,5h w kolejce to i tak wyszło na to, że mogłam na 8 jechać [emoji6]).
Beta za 15 zł? Ja płaciłam chyba 40-44 w Invicta... Plus 6 zł za pobranie.. Choć na cenniku tego lab było, że pobranie 10 zł. Ale nic mi takiego nie doliczyli [emoji6].
Muszę jeszcze sprawdzić ile sobie życzą za poziom wit D. Chętnie bym zbadała [emoji6]. Może przy okazji następnych badań [emoji6].

A badania zrobiłam z listy, którą dostałam na wizycie [emoji6]. Zobaczymy czy lekarz na dzisiejszej stwierdzi, że to wystarczająca ilość badań na ten moment czy każe uzupełnić [emoji6].

Zaczynam powoli odczuwać nerwówkę przed wizytą. Dobrze, że tym razem mąż jest na miejscu i się ze mną wybierze [emoji6].

Miałam iść na kliniczną do labu [emoji6], ale byłam od 5 na nogach i obstawiałam, że padnę z głodu do 8 aż otworzą [emoji6]. Na dębinkach punkt pobrań otwierają już o 6.15 (choć spędziłam tam 1,5h w kolejce to i tak wyszło na to, że mogłam na 8 jechać [emoji6]).
Beta za 15 zł? Ja płaciłam chyba 40-44 w Invicta... Plus 6 zł za pobranie.. Choć na cenniku tego lab było, że pobranie 10 zł. Ale nic mi takiego nie doliczyli [emoji6].
Muszę jeszcze sprawdzić ile sobie życzą za poziom wit D. Chętnie bym zbadała [emoji6]. Może przy okazji następnych badań [emoji6].

A badania zrobiłam z listy, którą dostałam na wizycie [emoji6]. Zobaczymy czy lekarz na dzisiejszej stwierdzi, że to wystarczająca ilość badań na ten moment czy każe uzupełnić [emoji6].

Zaczynam powoli odczuwać nerwówkę przed wizytą. Dobrze, że tym razem mąż jest na miejscu i się ze mną wybierze [emoji6].
Co do tej 8, to z mojego doświadczenia warto się przejść na ok 7:30, jak przychodziłam ze 4 razy na 7:30 to może 1-2 osoby były przede mną ;) Pierwszą betę np tam miałam o 7:35 pobraną już ;) Ja jutro idę na krewkę, a w piątek wizyta. Żadnych dodatkowych opłat poza tą 15 nie miałam

reklama
Do góry