M@gda
Moderatorka
Katie, ja jestem po invitro. Podchodziłam do criotransferu (transferu jednego, a w moim ptzypadku dwóch, zamrożonych wczesniej zarodów) na sztucznym cyklu, czyli bez owulacji. Brak owu = brak ciałka zółtego = mała ilość progesterou. Ja jeszcze przed transferem brałam progesteron, a teraz wcinam go jak dropsy (mało, że wcinam to się jeszcze nim dopycham).Tak właśnie robię. Herbatka i czytam instastory mamaginekolog [emoji3]a ile bierzesz luteiny? Hmm czemu ja mam tylko Duphaston? Kurczę.... kupiłam sobie sama luteinę 100 ale nie wzięłam. Lekarz powiedział żebym brała tylko Duphaston. Już sama nie wiem... cały czas plamie... malutko ale jednak. Ja 10 maja będę w 7 tygodniu to mam nadzieje że i ja pochwale się moim człowieczkiem [emoji173]️
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ty zaszłaś w ciążę naturalnie, więc masz ciałko zółte i sama produkujesz progesteron, może ciut za mało, dlatego dostałaś dupka, żeby nie plamić, ale go masz. Nie potrzebna ci taka "terapia szokowo progesteronowa". Ja łącznie bez ciałka biorę 2 dupki i 3 luteiny, ty 2 dupki, to i tak sporo.