reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Tak właśnie robię. Herbatka i czytam instastory mamaginekolog [emoji3]a ile bierzesz luteiny? Hmm czemu ja mam tylko Duphaston? Kurczę.... kupiłam sobie sama luteinę 100 ale nie wzięłam. Lekarz powiedział żebym brała tylko Duphaston. Już sama nie wiem... cały czas plamie... malutko ale jednak. Ja 10 maja będę w 7 tygodniu to mam nadzieje że i ja pochwale się moim człowieczkiem [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Katie, ja jestem po invitro. Podchodziłam do criotransferu (transferu jednego, a w moim ptzypadku dwóch, zamrożonych wczesniej zarodów) na sztucznym cyklu, czyli bez owulacji. Brak owu = brak ciałka zółtego = mała ilość progesterou. Ja jeszcze przed transferem brałam progesteron, a teraz wcinam go jak dropsy (mało, że wcinam to się jeszcze nim dopycham).

Ty zaszłaś w ciążę naturalnie, więc masz ciałko zółte i sama produkujesz progesteron, może ciut za mało, dlatego dostałaś dupka, żeby nie plamić, ale go masz. Nie potrzebna ci taka "terapia szokowo progesteronowa". Ja łącznie bez ciałka biorę 2 dupki i 3 luteiny, ty 2 dupki, to i tak sporo.

reklama
Historie porodowe, które tu się wczoraj pojawiły aż mrożą krew w żyłach! Ja osobiście baaaaaaardzo obawiam się ewentualnej cesarki. Strasznie źle się goję i moja blizna po niewielkim zabiegu sprzed 5 lat jest nadal dość "żywa", gruba i różowa. Mam obawy, że potem przez takie długie gojenie się musiałabym się wstrzymywać zbyt długo z kolejną ciążą. Zresztą takie gojenie ran powoduje też obawy przez pęknięciem czy nacinaniem.. Ale na razie liczę, że jednak uda mi się urodzić siłami natury. Moja mama każde z 4 dzieci urodziła w mniej niż 5h, mam nadzieję, że odziedziczyłam po niej taką zdolność [emoji16].

Ale @eklerkaa dobrze mówi, jeśli kobieta ma jakieś masakryczne doświadczenia z porodem sn, albo po prostu ją on przeraża to powinna móc wybrać cc.

Muszę zaraz skoczyć się dopisać do kalendarza, właśnie byłam się umówić na wizytę na przyszły tydzień, bo od wtorku nie mogłam się dodzwonić do przychodni. Do listy dopiszę się po wtorkowej wizycie [emoji6].

Dziewczyny, ale macie już fajne brzuszki [emoji16]. U mnie jeszcze nic nie widać [emoji6] ale mam dodatkową warstwę która skutecznie maskuje lekkie zaokrąglenie [emoji6] już nie udaje mi się wciągnąć brzucha "do końca", ale nawet w bikini nikt by mi nie powiedział, że to ciąża [emoji6], bardziej obżarstwo w święta [emoji16]. Przywilej początkującego [emoji16] choć już się nie mogę doczekać, aż ten brzuszek zacznie się pojawiać [emoji7]

@iwilleatyou nie chwal dnia przed zachodem słońca [emoji6] (choć mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej [emoji6]!) całe święta mnie "muliło" niezależnie od tego co zjadłam, w środę się ucieszyłam, że mogłam zjeść śniadanie bez tego dziwnego uczucia to potem mnie dopadło ze zdwojoną siłą i nawet sobie w pracy śmietnik pod biurkiem inaczej ustawiłam, żeby asekuracyjnie mieć coś pod ręką, bo do łazienki daleko..[emoji23].

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Oto mój wielki mały człowiek - szalone 3mm.
1492766915-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A mi lekarz nie powiedział wtedy jakiej wielkości jest dzidzia... :/ a ja nie zapytałam bo i tak byłam oszołomiona, że wszystko ok

Do góry