reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Tak teraz sobie mysle, że lekarz nie założył mi karty ciąży. A to 8t0d

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Cześć, ja wczoraj zrobiłam test i blada druga kreska. Beta 3 dni temu 56. Jutro znowu pójdę bo wydaje mi się troche mało. Ostatnią miesiączke miałam 21.03.
Z mężem staramy się od sierpnia 2016 i nie ukrywam trochę się martwimy.
Mama 3,5 letniej księżniczki [emoji1283]

Witaj.

Dobijamy do konca roku :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak teraz sobie mysle, że lekarz nie założył mi karty ciąży. A to 8t0d
To troszkę słabo bo z tego co ja kojarzę, o ile nie jestem w błędzie (mogę się mylić, jak najbardziej), dobrze ją mieć przed skończeniem 10tc. Później do takich spraw jak becikowe np potrzeba dowodu że byłaś pod opieką lekarską od tego czasu i najłatwiej pokazać właśnie kartę ciąży, przynajmniej moje znajome tak robiły, a i w paru innych sprawach też jest potrzebna. Może spróbuj jakoś się o tą kartę dopytać jeszcze w najbliższym czasie, może lekarz zapomniał ;)

Millo dzięki bardzo [emoji846] gorączki półki co nie mam.
Dzisiaj moja gin mi napisała, żebym brała duphaston 2x1 jutro mąż podjedzie po receptę. Poprzednią ciąże miałam zagrożoną także chyba profilaktycznie.
Cieszę się, że znalazłam to forum bo odrazu spokojniejsza jakoś [emoji5]

Mi założył dziś kartę.. To mój 7t5d wg usg (8t0d wg om)
Jeśli chodzi o becikowe, to wystarczy, że lekarz wyda zaświadczenie,że było się pod opieką przed 10 tyg. Więc z tego wynika,że termin wydania kary ciąży zależy od lekarza.

ZAPRASZAM WSZYTKIE GRUDNIOWE MAMY DO NAPISANIA MI PRV (a jak sie nie da to tu)

IMIĘ:
TERMIN OM :
TERMIN USG :
MOJE PRZECZUCIE CHŁOPIEC / DZIEWCZYNKA (zobaczymy potem komu się sprawdzi)
W OCZEKIWANIU NA (które już dziecko) pierwsze, trzecie ..itd

WSZYSTKIE PRZYSZŁE MAMY BĘDĘ WPISANE TUTAJ Link do: Termin Porodu (bez komentarzy) WG KOLEJNOŚCI DAT . JEŚLI KOGOŚ JESZCZE NIE MA, A CHCIAŁ BY TO ZAPRASZAM, JEST NAS JUŻ 23 OSOBY

reklama
Do góry