reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Kurde, twardnieje mi macica od wczoraj.. Wzięłam wczoraj nospę, teraz czuję że znów mi twardnieje. Zadzwoniłam do lekarza bo miałam tak w ciąży z synkiem, gin powiedział żebym luteine brała 3x dziennie a nie 2 jak do tej pory. Tak przez 3 dni i obserwować. Dobrze, że jutro już tylko do pracy i weekend. mam nadzieję, że mi to minie i nic złego się nie stanie :/

Ja jestem strasznie ostrozna. Poronilam 2razy.Nie wiedzialo moje dziecko ani rodzice ,tesciowie rowniez nie zaledwie 2kolezanki. Nie wyobrazam sobie przechodzic przez te straty gdyby moje dziecko cierpialo razem ze mna.

Brzuch mnie boli jak na okres od wczorajszego badania. Dziwne jest to ze dotad mialam mega nudnosci a od wczoraj wszystko przeszlo tylkp spanie zostalo.

@CarlaR a jak rozpoznajesz że twardnieje Ci macica od zwyklego bólu brzucha? Bo mnie brzuch pobolewa praktycznie codziennie ale to taki ból jak 3go dnia miesiączki.
Nie, to jest zupełnie inne uczucie. Jak macica się "stawia" to jest takie uczucie jakby zbierania mięśni w tym miejscu. Nie wiem jak to dokładnie opisać... masz wrażenie że ktoś zbiera mięśnie jedna ręką tak ściska, to w sumie nie jest ból tylko taki dyskomfort. Ja znam to uczucie dobrze i jak tylko się zaczyna to wiem, że to to:/ Ale to nie jest taki ból jak na miesiączkę. To są takie delikatne skurcze przez które macica twardnieje. Pod koniec ciąży są normalne jak ciało szykuje się do porodu, ale na tym etapie to bardzo niebezpieczne :/

reklama
Do góry