reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Tak naprawdę to zaczęłam w te sprawy się bawić od początku roku. Kiedyś coś tam robiłam ale to było ładnych parę lat temu. Trzeba było sobie wszystko przypomnieć [emoji6][emoji6][emoji6] twój wzorek też jest bardzo ładny. Jak długo szydełkujesz?? Bo Ja to bardziej na drutach. Na szydełku bardziej dodatki robię. Ale chustę stwierdziłam że zrobię na szydełku
Szydelko... ostatni raz na serio w liceum. Ale uwielbiam dziewiarstwo, haft, druty, szydelko i ... sledzia (lepiej znany jako filet). Na sledziu robi sie sieci rybackie, a dawniej robilo sie firanki :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Szydelko... ostatni raz na serio w liceum. Ale uwielbiam dziewiarstwo, haft, druty, szydelko i ... sledzia (lepiej znany jako filet). Na sledziu robi sie sieci rybackie, a dawniej robilo sie firanki :)

A śledzia to Ja nie znam. Ale też brzmi ciekawie. Też lubię takie sprawy. Nie myśli o niczym i czas szybko leci

Coś pięknego. Ale to bardzo pracochłonne. Chociaż za to efekty niesamowite. Hmm warto o czymś takim pomyśleć. Chociażby żeby dla siebie coś porobić. Naprawdę piękne
Uczylam sie w zeszlym roku u pani z grupy rekonstrukcyjnej, ktora zajmiwala.sie dawnym dziewiarstwem. Uczylam sie przasc na wrzecionie (bola palce) i troche na kolowrotku. Ale kogos kto by mnie nuczyl robic na filecie dlugo szukalam, bo zanim docenilam wyroby babci, ona zmarla, a nikt kto sie tym zajmowal nie bardzo chcial mi pokazać. A jakos instruktarze na yt nie bardzo do mnie przemawialy.

Uczylam sie w zeszlym roku u pani z grupy rekonstrukcyjnej, ktora zajmiwala.sie dawnym dziewiarstwem. Uczylam sie przasc na wrzecionie (bola palce) i troche na kolowrotku. Ale kogos kto by mnie nuczyl robic na filecie dlugo szukalam, bo zanim docenilam wyroby babci, ona zmarla, a nikt kto sie tymzajmowalnie bardzo chcialmi pokazać. A jakos instruktarze na yt nie bardzo do mnie przemawialy.

No właśnie doceniamy coś albo kogoś dopiero jak to stracimy. Za młodu wydawało nam się to błahe a teraz do tego wracamy. Ja też musiałam sama się wszystkiego na drutach i na szydełku uczyć bo już nie mam żadnej babci. A to jest bardzo fajna i przydatna pasja. I szczerze mówiąc w tych czasach rękodzieła są dość drogie. A to co ta babcia na tym drugim filmiku robi to jestem aż w szoku w takim wieku. Ale bardzo małe pieniądze za to dostaje. Toć Ona powinna być już Bogata

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-04-18 eklerkaa drugie USG /kontrola pecherzyka
2017-04-18 Izabela90 wizyta u gin
2017-04-18 gie_er pierwsza wizyta u gina
2017-04-19 Oska303 Wizyta serduszkowa ❤❤
2017-04-19 Roksi Pierwsze usg ✊✊
2017-04-19 Karolcia1992 Wizyta serduszkowa ❤❤
2017-04-20 Mikini26 Wizyta serduszkowa ❤❤
2017-04-20 MagMag Wizyta serduszkowa ❤❤
2017-04-21 Mikado93 Pierwsza wizyta u gin
2017-04-24 Manique pierwsza wizyta u gin
2017-04-28 Angella210 wizyta u gin
2017-04-28 Mikado93 Wizyta u mojego gin (zakładanie karty ciąży)
2017-04-28 DigitalGirl Wizyta kontrolna u ginekologa
2017-04-27 maggie91 wizyta serduszkowa :)
2017-04-28 Millo wizyta kontr/zakł.karty
2017-05-04 pieszczoszka1988 wizyta/usg/karta ciazy

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację "Arkusze Google"?
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

hej dziewczyny, prosiłabym o robienie nowych wpisów zamiast nadpisywanie istniejących, ponieważ łatwiej mi się tym zarządza.

reklama
No właśnie doceniamy coś albo kogoś dopiero jak to stracimy. Za młodu wydawało nam się to błahe a teraz do tego wracamy. Ja też musiałam sama się wszystkiego na drutach i na szydełku uczyć bo już nie mam żadnej babci. A to jest bardzo fajna i przydatna pasja. I szczerze mówiąc w tych czasach rękodzieła są dość drogie. A to co ta babcia na tym drugim filmiku robi to jestem aż w szoku w takim wieku. Ale bardzo małe pieniądze za to dostaje. Toć Ona powinna być już Bogata

Jest jeszcze jedna rzecz, której nie zdążyłam się od dziadków nauczyć, to tańczyć oberka... Kurde, jak oni zasuwali...

Do góry