reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Cześć dziewczyny, wczoraj zaczęłam 37tc. Termin porodu mam na 19.12, ale z racji skracającej się szyjki dzidziuś może pojawić się szybciej. Jest to moja pierwsza ciąża, zupełnie nie wiem co mnie czeka na porodówce. Chciałam zapytać czy któraś z Was słyszała o oleju z wisiołka i jego wpływie na szyjkę?? Ostatnio słyszałam, że kobiety które stosowały to przed porodem miały lepiej przygotowaną szyjkę.Czy któraś z Was stosuje?? Jesli tak to w jakiej dawce. Czy jest tu jakaś przyszła mama, która będzie rodziła na Żwirki i Wigury w Warszawie??

Ja niestety o działaniu oleju z wiesiołka nic nie słyszałam , dlatego nie pomogę.

reklama
Cześć dziewczyny, wczoraj zaczęłam 37tc. Termin porodu mam na 19.12, ale z racji skracającej się szyjki dzidziuś może pojawić się szybciej. Jest to moja pierwsza ciąża, zupełnie nie wiem co mnie czeka na porodówce. Chciałam zapytać czy któraś z Was słyszała o oleju z wisiołka i jego wpływie na szyjkę?? Ostatnio słyszałam, że kobiety które stosowały to przed porodem miały lepiej przygotowaną szyjkę.Czy któraś z Was stosuje?? Jesli tak to w jakiej dawce. Czy jest tu jakaś przyszła mama, która będzie rodziła na Żwirki i Wigury w Warszawie??

Hej Edyta. Powiem ci, ze i ja nic o oleju z wiesiolka nie sluszalam... i jego wpływie na szyjke, ale przyznam sie, ze tez nie jakos bardzo sie nie interesowalam, bo u mnie bedzie cc - corcia ulozona dupka w dol, raczej bez szans na przekrecenie.
Ja co prawda jestem z okolic Warszawy, ale poki co rozwazam Piaseczno do porodu.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny pozwólcie że do Was dołączę!!! Trochę późno ale lepiej późno niż wcale!!! Witam wszystkie!!! Dziś 35+0 tc. My mamy termin na 28.12 ale moja dr nie bardzo wierzy, że dotrwam bo moja szyjka krótka i miękka od 3 tyg. Czekamy na synka. Wczoraj ważył 2375 gram... Trochę mało przybrał bo trzy tyg temu ważył 1850 gram.
Z M@gda już się trochę znamy z innego wątku a teraz chciałabym się przywitać z resztą...

Hej dziewczyny pozwólcie że do Was dołączę!!! Trochę późno ale lepiej późno niż wcale!!! Witam wszystkie!!! Dziś 35+0 tc. My mamy termin na 28.12 ale moja dr nie bardzo wierzy, że dotrwam bo moja szyjka krótka i miękka od 3 tyg. Czekamy na synka. Wczoraj ważył 2375 gram... Trochę mało przybrał bo trzy tyg temu ważył 1850 gram.
Z M@gda już się trochę znamy z innego wątku a teraz chciałabym się przywitać z resztą...
Joko86 my chyba też się znamy z innego wątku

No witamy.:-) :)

A ja od dzis 37 tc. Rowno 2 tyg przed toba ;)

Joko ja cie znam dluzej niz wszystkie inne dziewczyny, jeszczebjak sie staralysmy to ty za mnie a ja ciebie mocno lciuki trzymalam :)

A synus glowka.w dol juz? Czy jeszcze sie kreci?

Joko ja cie znam dluzej niz wszystkie inne dziewczyny, jeszczebjak sie staralysmy to ty za mnie a ja ciebie mocno lciuki trzymalam :)

Już gotowy do wylotu. Przekręcił się!!! Więc szykujemy się do porodu SN... Mam nadzieje ze dojadę do Wawy....

reklama

Oczywiście kciuki trzymałam przrd ciążą i teraz za Żywunie i za jej mamusię też mocno cisnę kciuki... A Wy już 9 będziecie się witać jak się uprze i nie przekreci?!?

Do góry