reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Dzień dobry ja ze szpitalnego łóżka nadaje,od wczoraj podają mi dożylnie lek na powstrzymanie tych skurczy,przez 48 godz muszę to mieć i steroidy jedne dostałam drugie po 24 godz. Pokluli aż mnie ręce całe bolą :( Narazie jesteśmy w szpitalu z mężem,mamy pokój i wszystko co trzeba ale spać to ciężko mi,może się zdrzemne teraz, bo zmęczona. Miłego dnia !

Trzymam kciuki żeby wszystko minęło i szybciutko wróciłaś do domu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja już po badaniach ( morfologia i mocz).
Kupiłam też sobie leginsy cieplejsze i spodnie.
Pogoda dzisiaj paskudna zimno i pada. Bleeee

Ale z drugiej strony... jak będę jeździć sama chce żeby fotelik jeździł ze mną z przodu (bez poduszki, wiem, że zdania na ten temat są podzielone), a jak z Mężem to fotelik z tylu. Więc tak czy siak ta bazę trzeba będzie przepinac. My się na razie wstrzymalismy, zobaczymy w trakcie na ile pasy będą uciazliwe :) przeszliśmy w sklepie super szkolenie dotyczące prawidłowego zapinana fotelika w pas :)

Ale z drugiej strony... jak będę jeździć sama chce żeby fotelik jeździł ze mną z przodu (bez poduszki, wiem, że zdania na ten temat są podzielone), a jak z Mężem to fotelik z tylu. Więc tak czy siak ta bazę trzeba będzie przepinac. My się na razie wstrzymalismy, zobaczymy w trakcie na ile pasy będą uciazliwe :) przeszliśmy w sklepie super szkolenie dotyczące prawidłowego zapinana fotelika w pas :)

Hej dziewczyny
Chłopaki są obaj w szkołach ja mam spokój nawet jeszcze na trochę się położyłam jak ich obu odprowadziłam zaraz za obiad się zabieram i musze mieszkanie uporządkować i doszłam do wniosku że jak mąż będzie w domu to zacznę prać ciuszki
A mnie jak wczoraj złamały mdłości tak nie chcą puścić aż się boję cokolwiek zjeść aby nie zwrócić ale przepuściłam się i zjadłam 3 kanapki i jak na razie ok.
Jutro muszę iść zrobić badania aby mieć wynik na piątek

rodzice powinni siedzieć zawsze z przodu, oboje, bo tam są najbardziej chronieni, dobry przebieg pasa, poduszki powietrzne itd, jak siądziesz z tyłu to zabierasz sobie bezpieczeństwo, zobaczysz ze pas będzie zaciągał ci się na brzuchu a co za tym idzie zgniatanie brzucha, dziecko natomiast chroni fotel dlatego powinien być bezpieczny, wiadomo boimy się o takie maleństwo ale są lusterka do obserwacji dziecka w samochodzie które montuje się tak aby spojrzeć w lusterko kierowcy i widzieć dzidziusia. Ale to mama musi się do bezpiecznej jazdy przekonać niczyje rady tego nie zmienią

Dzień dobry wszystkim [emoji846] mnie z kolei od nocy boli głowa [emoji53]My mamy bazę, bo to duża oszczędność czasu przy zapinaniu i pewność dobrego montażu. Na warsztatach bezpieczny maluch gość twierdził ze bezpieczeństwo jest porównywalne do zapinania samymi pasami pod warunkiem dobrego zapiecia(Pod odpowiednim kątem)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny, wczoraj po ciemku weszlam w szafkę i uderzyłam się w łydke, obok piszczela. Bolało, rozmasowalam i tyle... już o tym zapomnialam. Dzisiaj przeszłam jakieś 2 kilometry i tak mnie zaczęła boleć ta noga, że ledwo mogę na nią stanąć [emoji53] pojawił się siwy siniak i lekka opuchlizna... nie wiem czy mogę na to stosować jakiś altacet czy coś? Jak myslicie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Może okład z kapusty?

Część wszystkim :-)
Szpitalnym i tym z dolegliwościami życzę zdrowia i powodzenia. Niech dzieciaki posiedza w brzuchach jak najdłużej.
Tak czytam Wasze komentarze, niektóre już w 35 tygodniu i myślę sobie, że to już lada chwila do porodu... A za chwilę się zorientowałam, że u mnie dziś 33 tydzień :O kiedy to zlecialo...

Byłam dzisiaj na badaniu krwi i moczu przed jutrzejsza wizyta, mam nadzieję że wyniki się poprawiły.

Co do fotelika to my zdecydowaliśmy się na cabriofix z maxi cosi, ale bez bazy... Trochę kosztuje, a poza tym cały czas chcemy zmienić samochód i niewiadomo czy będzie miał mozliwosc wpiecia.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry