reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

Hej!
@Manique współczuję insuliny, ale mus to mus, na szczęście coraz bliżej końca ;)
@Zinc jeszcze będzie czas że będziesz miała pełną niezależność, a teraz to po prostu czas większych i mniejszych kompromisów. Pamiętaj że chcą pomóc, a że nie zawsze to wychodzi jako miły gest to już tak bywa.
Też miałam dzisiaj iść oddać siku i krew. Ale nie mogłam wstać, tak dobrze mi się przewracało z boku na bok. A i Staś tylko smyrał po brzuszku i się grzecznie przewijał zamiast brykać.
@allime piękne! Mi koleżanki zaproponowały babyshower, ale chyba musiałabym zorganizować go sobie sama, ale może się zbiorę, fajnie byłoby się spotkać, pogadać.
Ja z przygotowań jestem na etapie wyboru łóżeczka... i już prawie wymierzyliśmy pokój... prawie ;)
Wizytującym samych dobrych wieści, cukierkowym niskich poziomów słodyczy :)

reklama
A ja z nowości od piątku jestem na insulinie. Za nic nie mogłam zbić cukru na czczo. Ciągle był między 90 a 99. Do tego rodzinka zaraziła mnie przeziębieniem i teraz siedzę z nebulizatorem przy nosie. Spalabym dziś dobrze gdyby córka nie kaszlała jak Stary palacz...

Ech współczuje tej insuliny, ale jak trzeba to trzeba.

Zdrówka życzę.

Cześć wszystkim :-)
Jestem właśnie po wizycie u diabetologa. Cukry w porządku, mimo że coraz częściej pojawiają się w okolicach 130. Nadal jestem na samej diecie i mam nadzieję, że uciagne Tak do końca.
Za to wyszedł mi bardzo duży cholesterol. Całkowity 263, i te poszczególne tez wszystkie ponad normę [emoji53] diabetolog powiedziała mi właściwie tylko tyle, że muszę o nim pamiętać po zakończeniu karmienia, żeby to sobie ustabilizować... nawet nie wiem, czy teraz taki wynik jest czymś konkretnym spowodowany, albo czy ma na coś wpływ. Idę w czwartek do gina, to może coś więcej mi powie...
Teraz muszę wrzucić jakieś drugie śniadanie i idę dalej spać, bo noe wiem czy w sumie udało mi się pospac 3godziny w nocy... Antoś ostatnio naprawdę daje mi popalić :-)
Miłego dnia wszystkim :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka:)

A ja to bym ciagle spała:/
Olka oo belfer,fajny serial:)
Misianka to dobrze ze bedziesz miala meza przez tydzien:*i ze ogarnie sie na porod:)
Manique oj to zdrowka dla Was!!
Chucherko milego podgladania:)
Allime super prezenty!Fajne masz kolezanki:)
Maggie ooo ja dzis tez 35+1:)) bedziesz naturalnie rodzic?

Ja dzis tez mocz,krew i kleszcz oddany.Oby bylo dobrze!

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka:)

A ja to bym ciagle spała:/
Olka oo belfer,fajny serial:)
Misianka to dobrze ze bedziesz miala meza przez tydzien:*i ze ogarnie sie na porod:)
Manique oj to zdrowka dla Was!!
Chucherko milego podgladania:)
Allime super prezenty!Fajne masz kolezanki:)
Maggie ooo ja dzis tez 35+1:)) bedziesz naturalnie rodzic?

Ja dzis tez mocz,krew i kleszcz oddany.Oby bylo dobrze!

ja też po przygodzie z kleszczem , oby sie dobrze skończyło

Chucherko a masz slad jakis? Oddalas go do badania?

kleszcz zbadany, wyszło że był nosicielem, śladu po ponad (w trakcie) 2 miesiacach nie było żadnego. dwukrotnie robiłam badania na boreliozę igg/igm i oba wyniki ujemne

kleszcz po wyjęciu był bardzo aktywny, żywy i nie napity, musiał siedzieć bardzo krótko

Ja mam tylko ciuszki i rzeczy do szpitala. Tzn podkłady itp. I w zasadzie na początku dziecku nie wiele więcej trzeba. W Szwecji trzymają dziecko w pudełku po wyprawce, moi znajomi przez kilka nocy robili łóżeczko z wanienki. Nie ma co panikować. Jak się urodzi to się też wszystko znajdzie. Dla dziecka najważniejsze żeby była mama a reszta to tylko nasz komfort psychiczny
W pudełku po wyprawce hehe nie słyszałam o tym a mieszkam w Szwecji :p

reklama
Cześć wszystkim :-)
Jestem właśnie po wizycie u diabetologa. Cukry w porządku, mimo że coraz częściej pojawiają się w okolicach 130. Nadal jestem na samej diecie i mam nadzieję, że uciagne Tak do końca.
Za to wyszedł mi bardzo duży cholesterol. Całkowity 263, i te poszczególne tez wszystkie ponad normę [emoji53] diabetolog powiedziała mi właściwie tylko tyle, że muszę o nim pamiętać po zakończeniu karmienia, żeby to sobie ustabilizować... nawet nie wiem, czy teraz taki wynik jest czymś konkretnym spowodowany, albo czy ma na coś wpływ. Idę w czwartek do gina, to może coś więcej mi powie...
Teraz muszę wrzucić jakieś drugie śniadanie i idę dalej spać, bo noe wiem czy w sumie udało mi się pospac 3godziny w nocy... Antoś ostatnio naprawdę daje mi popalić :-)
Miłego dnia wszystkim :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Pamiętaj że cholesterol w ciąży może być trochę wyższy. Też spanikowałam jak zobaczyłam swoje wyniki a diabetolog powiedziała że to świetny cholesterol.

Do góry