reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

mamy małe mieszkanie i na razie nie mam pojęcia jak to wszystko ogarnąć, wyprałam trochę ubranek ale żeby zacząć prasować muszę zrobić miejsce żeby mieć gdzie je układać, a żaden mebel sensownie nie wejdzie żebyśmy nie musieli się przepychać :(
No właśnie u nas też problem z miejscem niby zwolniłam jedna pólke cala dla malego ale nadal mam mało i na dodatek nieporecznie bo na przeciwległej ścianie ale cóż jakoś damy rade. Zeby lóżeczko weszlo to musimy biurko usunać i wogóle..
Bo już myślałam że tylko ja taka nieprzygotowana ale widze nie jest ze mna źle

reklama
Hejka :)
Ja już na szczęście wypisana ze szpitala jestem, ze 2 godziny temu wróciłam do domu i stwierdzam, że tutaj o niebo lepiej! Najadłam się strachu. :( Była na ginekologii dziewczyna...zwijała się dziś z bólu, jej partner biedny nie wiedział co ma robić, czy mówić do niej, czy masować, mężczyzna zestresowany na maxa był. Przenieśli ją na porodówkę, pokrzyczała trochę, minęło ze 40min. i dzieciątko było na świecie. Dochodzę do wniosku, że najlepszą wersją jest pojechanie do szpitala na sam poród, bo będąc kilka dni na oddziale to za dużo się widzi, słyszy i panika przychodzi z takich obserwacji.
Już niewiele czasu nam zostało, szybko minie i będzie koniec listopada, grudzień, czyli nasze terminy. Jeżeli źle się czujecie, fatalnie przechodzicie końcówkę ciąży to proponuje zwolnienie tempa, więcej odpoczywajcie, nie szukajcie sobie zajęć na siłę bo nudno..., urządzajcie sobie spokojne spacerki i zero dźwigania.
A kobietkom w pełni sił, które nie odczuwają większych dolegliwości gratuluję i zazdroszczę!;)

A czy wy już macie wszystkie przygotowane łóżeczka i wogole pokoiki dla maluchow?? Bo ja nie wydaje mi sie że mam jeszcze sporo czasu ale jak tak patrze po waszych zdjeciach to chyba wiekszosc juz ma
Ja właśnie wzięłam się za prasowanie ubranek. W weekend mamy zamiar nakleić fototapetę na jedną ścianę w pokoju córki.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

padiq ... a dla Ciebie Kochana dużo radości w jutrzejszym dniu i mnóstwo szczęśliwych chwil, miłości w kolejnych latach Waszego wspólnego życia! :* Wzruszającej uroczystości i super spotkania z bliskimi na obiedzie ślubnym :)

Ja od rana w szpitalu i już chce do domku a gdzie piątek rano (bo w piątek rano wychodzę). Te sterydy dostaje dwa dziennie przez dwa dni i już wiem czemu po pierwsze przez ten ból podbrzusza i i uczucie bólu jak przed miesiączką , po drugie ciutke mi się skróciła szyjka a po trzecie na zimne lepiej dmuchać bo jestem po leczeniu bezpłodność i było bardzo trudno zajść . Na szczęście dziecku to nie szkodzi a w razie przedwczesnego porodu może pomoc. Najgorsze jest w tym wszystkim to że w piątek 12-14 wychodzę a wieczorem mam gości ze środkowej polski ( mieszkam na Śląsku) na weekend i muszę ogarnąć zakupy , ciepła kolację, śniadanie i obiad a mąż w pracy bez opcji wolnego dnia tylko godzinka na odebranie mnie.

Ja od rana w szpitalu i już chce do domku a gdzie piątek rano (bo w piątek rano wychodzę). Te sterydy dostaje dwa dziennie przez dwa dni i już wiem czemu po pierwsze przez ten ból podbrzusza i i uczucie bólu jak przed miesiączką , po drugie ciutke mi się skróciła szyjka a po trzecie na zimne lepiej dmuchać bo jestem po leczeniu bezpłodność i było bardzo trudno zajść . Na szczęście dziecku to nie szkodzi a w razie przedwczesnego porodu może pomoc. Najgorsze jest w tym wszystkim to że w piątek 12-14 wychodzę a wieczorem mam gości ze środkowej polski ( mieszkam na Śląsku) na weekend i muszę ogarnąć zakupy , ciepła kolację, śniadanie i obiad a mąż w pracy bez opcji wolnego dnia tylko godzinka na odebranie mnie.
To proponuję dla gości po prostu coś zamówić z dostawą do domku. Myślę że na pewno zrozumieją [emoji1] ty musisz odpoczywać teraz jak najwięcej!!!!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko że im obiecałam śląski obiad , wiem że zrozumieją ale ja tak nie lubię , jak coś obiecana to muszę dotrzymać słowa, taka już jestem .
Uciekam spać
Milej, spokojnej i przespanej nocki wszystkim życzę :-)

@padiq zycze Ci dzis duzo spokoju i opanowania. Ciekawe czy malenstwo bedzie mocno kopalo zanim powiesz TAK a na nowej drodze duzo spokoju,zrozumienia,wsparcia i milosci.

Moja kruszka miala w 30tyg -1800 wiec jak widze standard.

Witam się tak z rana
nocka prawie nie przespana :-( w nocy babeczka rodziła troszkę pokrzyczała ale jak się później usłyszy płacz dziecko to coś wspaniałego może nadrobię w dzień ze spaniem bo co tu innego można robić hi hi
Wizytującym super wieści a reszcie cudasnego dnia

reklama
@olka_l przegapilam gdzies Twoje pojscie do szpitala. Obiadem dla rodziny sie nie przejmuj az tak bo wyjdziesz w piatek zaczniesz szalec po sklepach i w garach a w sobote znowu bole i szpital?? Pomoglabym Ci ale dwie takie kulki w kuchni to malo miejsca hihi a z kuchnia slaska tak jak z japonskim czyli nijak

Do góry