reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2017

reklama
Mnie na szczęście już tak mocno nie mdli jak przez 2 dni w zeszłym tyg. Czuję że kręci mi się w brzuchu ale jest to do wytrzymania. Gorzej z bólem cyckow... nie wyrabiam już... nawet dotknąć ich nie mogę....

oj tak... mnie tej nocy wyjątkowo coś bolały, z każdym przewróceniem się z boku na bok ból był.

Rodzina nie wie nic o ciąży. Tylko wie mąż, moja przyjaciółka i wy ;) aaaaa i siostra mojego męża. Ale się wkurzylam jak się o tym dowiedziałam. powiedział jej na drugi dzień jak dwie kreski zobaczyliśmy on nie widzi nic w tym złego.. No przecież się pochwalił bo się cieszy. A szkoda pisać nawet. Wparowala mi kiedyś do domu z mężem swoim i mi gratuluję a nie wiedziałam gdzie mam szczękę zbierać bo nie wiedziałam o co im chodzi. ! No ale jakoś to przetrawilam nie będę się kłócić i denerwować. Już wie że narazie sobie nie życzę by jeszcze ktoś wiedział. ;)
Z tym mówieniem bliskim, to ja specjalnie jak tylko powiedziałam mojemu S. o ciąży to mu przypomniałam, to co już wcześniej mówiłam, że jak coś, to nie rozgłaszamy na prawo i lewo od razu, a i tak mi co i raz wspomina o tym że "chyba będzie musiał powiedzieć". ;) Oni chyba tak już mają. U mnie na razie tylko informacja wyciekła na forum, do 2 przyjaciółek, tatusia no i lekarza. Jutro powiem rodzicom (ew. siostrom) bo tam rzadko jeżdżę i potem nie wiem kiedy następny raz się spotkamy.

Ja pracuje w szkole, planuje iść na zwolnienie od maja, dyrektorka już wie i popiera. To okres matur a ja miałam być na wszystkich maturach rozszerzonych wiec umówiłam się z Dyrekcja ze ide na L4.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A u mnie wie tylko mój mąż i bratowa. Boje się komukolwiek powiedzieć,żeby później wrazie poronienia nie tłumaczyć wszystkim. We wtorek mam wizytę u lekarza jak ciaze potwierdzi to wtedy powiem mamie i rodzeństwu. A jak narazie trzymam to w sobie chociaż ciężko.

Za to U Mnie wieści się rozeszły. Wszyscy znajomi wiedzieli, że długo staramy się o dziecko, że się leczymy. Także po potwierdzeniu lekarza jak się jednej osobie powiedziało to tak po paru dniach już wszyscy wiedzieli. Ale My nie jesteśmy z tych przesądnych. I jestem zdania co ma być to i tak będzie.

reklama
U mnie wiedzą moi rodzice i siostra, no i oczywiście mąż. Ja też z tych co wychodzą z założenia co ma być to będzie.

Ja tak samo jak w pierwszej ciąży mdłości nie mam.

Napisane na HUAWEI P7-L10 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry