reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Witajcie Mamuski ;)A więc relacja z wizyty;)Mały ma już 2150 g iii .... znów się przekoziolkowal tzn znów siedzi na dupce , lekarz daje nam czas do 6.11 jeżeli się nie obroci to będziemy planować cc, zmartwilo mnie to ale co ma być to będzie;)A musi być dobrze :biggrin2:
Piękna waga[emoji4] mały już nie taki mały[emoji6] ma jeszcze czas więc może zechce się obrócić [emoji4]

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nooo, mój termin z usg to 26.11, także faktycznie została już ostatnia prosta :) nie mogę się doczekać aż Mała będzie z nami na świecie. :)
Nie mogę przebywać z ludźmi którzy ciągle narzekają. Chyba nic mnie bardziej nie denerwuje. Nigdy nie miałam prostego życia, a mimo to zawsze szukam we wszystkich pozytywów. Ja rozumiem, że mając dwójkę małych dzieci można być zmęczonym i zdenerwowanym, naprawdę to rozumiem, ale te teksty "oooooj, skończy się niedługo ten entuzjazm", "zobaczysz jak to jest", "zobaczymy co będziesz mówiła po porodzie" naprawdę mega, mega, MEGA mnie wkurzają i nie chce mi się nawet przebywać w towarzystwie takich osób...

Maggie a odnośnie tych przewijakow na łóżeczko to kupuje przewijak+jakieś mocowania tak ? Dobrze zrozumiałam?czy jak kupie twardy przewijak to już wystarczy? Mogłabyś wrzucić swój tak pogladowo?;)

Witajcie Mamuski ;)A więc relacja z wizyty;)Mały ma już 2150 g iii .... znów się przekoziolkowal tzn znów siedzi na dupce , lekarz daje nam czas do 6.11 jeżeli się nie obroci to będziemy planować cc, zmartwilo mnie to ale co ma być to będzie;)A musi być dobrze :biggrin2:
No to mamy pierwsze 2kg przekroczone! Super! [emoji4]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli chodzi o kosmetyki to wybrałam serię Linomag, oraz kupiłam Ziaję po pierwszym miesiącu. Na razie to nam wystarczy.
Podkłady poporodowe często są dostępne na oddziałach, więc weźcie ze sobą mniej. Jeśli się okaże, że nie ma w tych szpitalach co rodzicie to mąż wam dowiezie. Wbrew pozorom, że są lekkie to zajmują trochę miejsca w torbie.

Hej dziewczyny
I zostałam sama mąż wyjechał a kiedy wróci to nie wiem

Co do materaca to mam taki
1507585547-aaaaaa.jpeg

A co do kosmetyków to kupiłam Oillan bo je używałam przy młodszym synie bo miałam je polecone przez alergologia bo po innych miała wysypke i do szpitala kupiłam DAVE

A co do prania ubranek moja mama kazała mi jeszcze się trzymać a po drugie powiedziała aby mąż wyprał i wyprasował co jest nie realne hehe

Co do samopoczucia to powiem wam że coraz ciężej mi jest i ostatnio zauważyłam że zaczęłam od czasu do czasu plamić ehh i brzuch mi się zaczął bardziej stawiać.

Aaaaa powiem wam że mamy imię wybrane dla małej i będzie Kaja nie powiem walczyłam o Hanie ale mąż nie chciał się zgodzić

Ok uciekam nyny bo ledwo żyje a ostatnio budzę się co 2h

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam kosmetyki z Babydream, czyli te z Rossmana. Niebieska linia. Mamaginekolog i sroka bardzo polecają skład. :)

Podzielisz się jakie to? Nie mam jeszcze właśnie termometru :)

Dziewczyny... zalamujecie mnie z ta waga. Ja przed ciąża ważyłam niecałe 59 kilo. Na ostatnim wazeniu miałam już prawie 70... niby w normie, ale jak wy tu piszecie o +4kg to idzie oszaleć :D
Kochana, ja teraz ważę 71,6kg, bo przed ciążą 68kg :) więc nie masz się czym martwić, na pewno wròcisz do swojej wagi :)

@Małgoś86 z tym przewijakiem to dokładnie tak, jak napisała Maglik. To jest zwykły sztywny przewijak, który prawie zawsze ma odłożone takie cztery bolce, mocowania do zaczepienia od dołu i wtedy nie przesuwa się na łóżeczku :) myślę, że to najlepsza opcja dla osób, które nie mają za bardzo gdzie wstawić całej komody z przewijakiem :)

@Zinc nie pierwsze 2kg, hop hop proszę nie zapominać o Lence, która kilka dno temu ważyła już 2,2 :D

Witam się z rana :) Wy też tak macie że pierwsza rzecz po przebudzeniu o której myślicie to śniadanie? Ja nie mogę się ogarnąć, muszę coś zjeść zaraz po przebudzeniu. Wczorajszy wieczór dał mi popalić - cała lewa noga mi dretwiala i jak chodziłam to kustykalam. Nie wiem, myślę, że to pewnie Panienka mi uciskala na jakiś nerw.

reklama
Dzisiaj kolejny dzień ogarniania domu. Tym razem pokój córki. Muszę posegregować zabawki i zrobić małe przemeblowanie. Córka chce abyśmy do jej pokoju wstawili łóżeczko baby i chyba tak od razu zrobię. Niech ma pokoik z siostrą [emoji3]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry