reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ale sie rozpisałyscie na wieczór dobrze ze nie wchodziłam bo na bank by był marsz do lodówki☺.
Ja tez bede miala czesciej wizyty co dwa tygodnie a pod koniec to praktycznie co tydzien

reklama
Witam się z rana, dzień dobry :) wczoraj miło zaskoczyło mnie PZU, bo nie dość, że dostałam zwrot za pobyt w szpitalu, to jeszcze kartę do wykorzystania w aptece na kwotę 200zł. Na pewno się przyda, dobrze, że nie zrobiłam jeszcze zakupów :)

No to jak piszecie, że większość z Was będzie miała wizyty częściej (ale mówimy o wizytach prywatnych czy nfz?) To ja też muszę zagadnac moja lekarke o to. Najwyżej te "dodatkowe" wezmę prywatnie. :) już tak niewiele zostało...

Zobacz załącznik 823041
Jaki regal ? Czy chodzi ci moze o to ? Ja mam takie,bielizne tam trzymam,stoi koło łóżka,ale to jest takie małe raczej na drobiazgi właśnie.
A ja mam to samo z decydowaniem,nic nie mogę zdecydować ani na ten rożek,ani jakie pieluchy Uh
@Marti92 o to to, dokładnie o ten "regalik" mi chodziło, nie wiedziałam jak to nazwać :) tak, wiem, że jest to niewielkie, ale akurat na pierdoły przy łóżeczku wydaje mi się być w sam raz. Na ciuchy i większe rzeczy mam komodę i słupek Hemnes z Ikei w pokoju Lenki.

@M@gda ja ten harmonogram mam od połowy ciąży, ale myślę, że w niczym mi to nie ułatwia, bo lekarka i tak mówi za każdym razem kiedy wizyta :-)

Hej, hej... Ostatnio słabo u mnie z wchodzeniem tutaj bo tyle na głowie mam że ciężko się wyrobić ale dziś póki wcześnie, udało się wejść n moment więc piszę ;)

U mnie przeprowadzka już na wykończeniu, z małymi kłopotami było bo łóżko nowe zamówiliśmy i miało być na piątek, a było na poniedziałek, do tego brak kontaktu i czekałam jak głupia na kuriera w piątek, nie mówiąc o tym, że na szybko szukaliśmy dmuchanego materaca żeby mieć gdzie spać:p

Kupując drobiazgi do domu "przez przypadek" wzięliśmy też wanienkę i pojemną komodę dla małego ;) a wczoraj się dowiedziałam, że dziś ma przyjść łóżeczko (ale złożymy je pewnie dopiero w przyszłym tygodniu, no chyba że nie wytrzymamy). Jutro jeszcze pralka i kuchenka mikrofalowa ma przyjść i na chwilę obecną będzie wszystko z grubsza ogarnięte, potem zostaną już produkty dalszej potrzeby, a je będziemy sukcesywnie ogarniać później.

Ze ślubem też etap dopinania wszystkiego na ostatni guzik, w nocy z czwartku na piątek siostra (będąca świadkiem) jeszcze wpada pomóc.

Standardowo już (jak to w porannych wpisach), jeśli któraś ma dziś wizyty, to trzymam mocno kciuki za same jak najlepsze wieści, a wszystkim udanego dnia życzę. Mam nadzieję że powoli wrócę na forum bo już zaczęło mi Was brakować:)

Hej dziewczyny,ja spałam średnio,tak mnie kręgosłup boli ostatnio :( jakies sposoby na to ? Już nie wiem jak leżeć czy siedzieć,każda pozycja to 30 sekund i boli :oo2:ja już po małym śniadaniu,wskoczyłam z powrotem do łóżka,tak zimno dziś tu 2 stopnie rano.
Powodzenia na wizytach:happy2:my jutro jedziemy zobaczyć nasze maleństwa i już nie mogę się doczekać.
@maggie91 tak to jest fajne,ja moze tez zmienię coś i bieliznę gdzie indziej a w tych koszach coś upcham ;)jutro zachacze o Ikea,bo muszę coś kupić,ale nie mam miejsca niestety na ta duża komodę hemnes w sypialni a narazie chce maluchy z nami.

Karolcia z tego co wiem nie można kupić dzień wcześniej produktów z gazetki. chyba że Ci się kiedyś tak udało? Raz pytałam bo wiedziałam że w biedronce tak robili i wtedy powiedziała że towar wykładają po zamknięciu sklepu i że jakby coś to w tym dniu nie moga go sprzedać tylko od poniedziałku jak w gazetce.

Nie wytrzymałam i poszłam na szpital sprawdzić tą moją szyjkę bo ja tak jak @M@gda chodzę ciągle do dwóch lekarzy więc zadzwoniłam do drugiego kazał przyjechać. Oczywista sprawa że nie wspomniałam że tam ktoś mi coś powiedział o szyjce tylko że mi się brzuch napina i czuję ciągnięcie od dołu i boję się o szyjkę.. Wracając do tematu szyjka ma się dobrze ma 4,20mm a nie jak u tamtego 20mm. Zmierzył mi malutką już waży 1300g ,zrobili mi ktg na te moje skłamane napięcia brzucha i wynik czysty :p.

Co do materaca faken @Millo teraz mnie zmartwiłaś tymi robakami faktycznie czytałam kiedyś o tym że się tak lubia zakocić dziady. Ja mam materaz gryka kokos i byłam zadowolona ale chyba więcej niż rok temu rzuciłam go na strych i sama nie wiem co zniosę w jakim będzie stanie. Dziś chyba nie wytrzymam i go ściągnę.

Nie wiem co jest położyłam się do łóżka o 21 padałam jak mucha a o 24,30 już :confused: wyspana i tak o to dałam radę coś o sobie skrobnąć i Was doczytać.
@bea25ta super, ze szyjka dluga. U mnie jest trochę w drugą stronę, Jeden bada mnie organoleptycznie i on twierdzi, że jest długa, drugi bada mnie dopochwowym usg i dokładnie mierzy i tam wychodzi to nieszczęsne 2,7 - nie jest źle, ale mogłoby być znacznie lepiej. A dzidzia nisko leży - do tej pory tylko ze 3 razy nad pępkiem ją poczułam. Fajnie, że masz lekarza który cię nie zignorował i dokładnie zbadał. No i taka duża dzidzia :)

Jak śnieżynki z nieba, posypią nam się dzieci.
Czekamy na pierwszy śnieg, a z nim nasze maleństwa.
Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz Grudniowe mamy 2017

2017-09-20 chucherko wizyta kontrolna
2017-09-20 Karolicia1992 wizyta kontrolna

2017-09-21 Marti92 Wizyta,USG
2017-09-21 chucherko diabetolog
2017-09-22 Angella210 wizyta kontrolna
2017-09-22 Zinc USG III trymestr, 30tc
2017-09-25 Zinc wizyta kontrolna
2017-09-25 Gosik86 Wizyta kontrolna, usg
2017-09-26 basiulka9 wizyta kontrolna
2017-09-26 padiq wizyta kontrolna
2017-09-27 olioli wizyta kontrolna
2017-09-27 chucherko USG
2017-09-28 Marti92 Wizyta u położnej
2017-09-28 misianka wizyta kontrolna
2017-09-29 tusiaczzek1988 wizyta kontrolna +usg 28t4d
2017-09-29 Lake882 wizyta kontrolna
2017-10-02 Izabela90 wizyta kontrolna +usg
2017-10-04 chucherko wizyta kontrolna
2017-10-05 Maglik USG III trymestru
2017-10-05 maggie91 wizyta kontrolna
2017-10-09 daruuunia3 wizyta kontrolna
2017-10-12 allime wizyta kontrolna
2017-10-18 Mikado93 wizyta kontrolna
2017-11-17 Mikado93 wizyta kontrolna

Oczekujemy na:
2017-11-26 Małgoś86 chłopiec - Janek
2017-11-26 maggie91 dziewczynka: Lena
2017-11-27 Maja1987 dziewczynka - Hania
2017-11-29 Karolcia90 dziewczynka
2017-12-01 pieszczoszka1988
2017-12-01 Karolcia1992 chlopiec - Antoś
2017-12-08 Mikado93 chłopiec - Piotruś
2017-12-10 kosa1212 dziewczynka - Nela
2017-12-11 Izabela90 chlopiec: Fabian
2017-12-12 chucherko chłopiec: Krzyś
2017-12-12 tusiaczzek1988 dwóch chłopaków ? i ?
2017-12-13 M@gda dziewczynka: Żywia
2017-12-13 Marti92 dwie dziewczynki: Sara i Amina
2017-12-15 misianka dziewczynka
2017-12-18 evela.8585 dziewczynka: Amelia
2017-12-18 daruuunia3 dziewczynka
2017-12-21 basiulka9 chłopiec
2017-12-21 padiq dziewczynka - Wiktoria Lena
2017-12-24 allime chłopiec: Jaś
2017-12-26 Maglik chłopiec
2017-12-27 Lake882 dziewczynka- Nadia
2017-12-28 Martyska30 dziewczynka

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - gdzie go szukać i jak obsługiwać znjadziesz instrukcję :)

Mikado93!
Super że przeprowadzka już za wami. Teraz już tylko podopinać szczegóły i czekać na wielki dzień. Pochwal się swoją kreacją ślubną. Ja prawdopodobnie dzisiaj odbiorę swoją i martwię się czy będzie dobra.

Marti92!
A tą poduszkę ciążową masz? Ona pozwala odciążyć kręgosłup podczas snu. Jeśli nie to spróbuj dać dodatkową poduszkę między kolana na noc.

Wszystkim wizytującym życzę powodzenia.

Ja po wczorajszym zaopatrzeniu ubrankowym stwierdzam, że już chyba wszystko mam. W Lidlu to się tylko w czapeczki i skarpetusie zaopatrzę.
Z zakupów zostają środki higieniczne ( mam płyn do kąpieli brzdąca), pieluchy ( mam narazie paczkę 2), laktator elektryczny, niania elektroniczna, przewijak, dla mnie koszule do karmienia, ciepłe spodnie-getry. To wszystko już w październiku.

Dzisiaj pierwszy pomiar glukozy na czczo zakończony wynikiem 70.

Ostatnia edycja:
@M@gda ja ten harmonogram mam od połowy ciąży, ale myślę, że w niczym mi to nie ułatwia, bo lekarka i tak mówi za każdym razem kiedy wizyta :-)

Ten lekarz na pakiet to mnie równo co miesiąc zapisuje i nic mi nie wiadomo, żeby miał to robić częściej, ale ten drugi - prywatnie - to zawsze mówi, że tym razem za 2 tyg, albo za 3 tyg - w zależności co tam u mnie wypatrzy. Więc zakładam, że on będzie sobie to regulował sam.

reklama
Hej, hej... Ostatnio słabo u mnie z wchodzeniem tutaj bo tyle na głowie mam że ciężko się wyrobić ale dziś póki wcześnie, udało się wejść n moment więc piszę ;)

U mnie przeprowadzka już na wykończeniu, z małymi kłopotami było bo łóżko nowe zamówiliśmy i miało być na piątek, a było na poniedziałek, do tego brak kontaktu i czekałam jak głupia na kuriera w piątek, nie mówiąc o tym, że na szybko szukaliśmy dmuchanego materaca żeby mieć gdzie spać:p

Kupując drobiazgi do domu "przez przypadek" wzięliśmy też wanienkę i pojemną komodę dla małego ;) a wczoraj się dowiedziałam, że dziś ma przyjść łóżeczko (ale złożymy je pewnie dopiero w przyszłym tygodniu, no chyba że nie wytrzymamy). Jutro jeszcze pralka i kuchenka mikrofalowa ma przyjść i na chwilę obecną będzie wszystko z grubsza ogarnięte, potem zostaną już produkty dalszej potrzeby, a je będziemy sukcesywnie ogarniać później.

Ze ślubem też etap dopinania wszystkiego na ostatni guzik, w nocy z czwartku na piątek siostra (będąca świadkiem) jeszcze wpada pomóc.

Standardowo już (jak to w porannych wpisach), jeśli któraś ma dziś wizyty, to trzymam mocno kciuki za same jak najlepsze wieści, a wszystkim udanego dnia życzę. Mam nadzieję że powoli wrócę na forum bo już zaczęło mi Was brakować:)
Mikado, ależ ty masz urwanie głowy teraz :) podziwiam cie, ze tak to sobie sprawnie organizujesz :) Co prawda z perypetiami, ale za jakiś czas będziecie się z tego śmiać i dziwić, ze daliście radę :)

Do góry