reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Ja mam pełno cytrynowych :D z Polski,bo tu nigdzie nie mogę znaleźć,chcesz to ci odstąpię hehe. A możesz tez sama zrobić kisiel jak masz mąkę ziemniaczana, jakiś sok.
Brak maki na stanie hehehe i soku tez dzieciaki wypiły ale to nic idę zaraz z psami na dwór to do żabki skoczę może tam będzie i filpsów mi się zachciało

reklama
Mnie zawsze na wieczór na ta mannę kusi,na śniadanie nie bardzo chyba bym przełknęła.
Zrób sobie na śniadanko wtedy i smacznego :p ja już zjadłam wszystkie maliny wiec teraz przerwa będzie Haha

A wiesz ja uwielbiam takie wszystkie potrawy robione na mleku od dziecka więc czy rano czy wieczorem mogę jeść taka pyszna mannę hi hi :-D

A mi się wydaje że ja powinnam mieć częściej wizyty z powodu tej wady genetycznej pępowiny aby częściej kontrolować serduszko małej czy na pewno jest ok i dlatego tez zdecydowałam się te III badanie prenatalne bo nawet doktorku która robiła połówkowe mówiła aby sprawdzić nawet teraz też będzie wykonywała
Ja chodze do dwóch lekarzy na przemian ( na pakiet z pracy i prywatnie) i tylko dzieki temu wiem co sie u córci dzieje raz na 2 tyg. Zobaczymy, czy będą chcieli mnie widywać częściej niedługo :)

Przez te wasz kasze mannę zachciało mi się kisiel i nie mam teraz gdzie kupić bo do nocnego nie pójdę za dużo meneli o tej porze tam przesiaduje
Kisiel sie prościutko robi samemu.
Jak masz jakiś owoc to dodajesz troszkę cukru (nie dyzo i trochę wody) i gotujesz chwilę jak kompot (ale powinno być ciut gęściejsze). Mąkę ziemniaczaną rozrabiasz w chłodnej wodzie i dolewasz. Cały czas mieszasz i masz kisiel. Tylko nie pamiętam proporcji. Internety ci podpowiedzą.

Brak maki na stanie hehehe i soku tez dzieciaki wypiły ale to nic idę zaraz z psami na dwór to do żabki skoczę może tam będzie i filpsów mi się zachciało
Jak byłam w sklepie kupić produkty na ten sos z dynią to patrzyłam na te flipsy... ale byłam twarda... wzięłam mentosy :D:D

Jak byłam w sklepie kupić produkty na ten sos z dynią to patrzyłam na te flipsy... ale byłam twarda... wzięłam mentosy :D:D
Te zachcianki się robią coraz gorsze dla mnie aż widać jak wszystko idzie w pupe zamiast w brzuch hehehe przy chłopakach to mi w brzuch szło i było widać że w ciąży jestem nie to co teraz pupa większa boczki większe ale jak to mi moja mama mówiła taki urok jest jak się ma mieć dziewczynkę ale mi to na dobre pójdzie bo ja strasznie mało ważyłam i chuda byłam i nie którzy byli w szoku że ja już mam dwoje dzieci a teraz słyszę jaki ja mam malutki brzuszek jak na ten miesiąc ciąży a dziecko się prawidłowo rozwija :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Te zachcianki się robią coraz gorsze dla mnie aż widać jak wszystko idzie w pupe zamiast w brzuch hehehe przy chłopakach to mi w brzuch szło i było widać że w ciąży jestem nie to co teraz pupa większa boczki większe ale jak to mi moja mama mówiła taki urok jest jak się ma mieć dziewczynkę ale mi to na dobre pójdzie bo ja strasznie mało ważyłam i chuda byłam i nie którzy byli w szoku że ja już mam dwoje dzieci a teraz słyszę jaki ja mam malutki brzuszek jak na ten miesiąc ciąży a dziecko się prawidłowo rozwija :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Mnie głównie w brzuch idzie a córka ma być. Doopka tez trochę urosła, ale myślałam, że więcej utyję (tfu tfu tfu, nie ma co zapeszać) a póki co jest znośnie :) U mnie nikt już nie pomyli, że w nie ciąży jestem.

Ostatnia edycja:
reklama
@chucherko z lidlami bywa tak, że poprzedniego dnia przed samym zamknięciem rzeczy są już wyłożone ;). W moim lidlu tak jest, więc ja jak już to wybiorę się w niedzielę przed zamknięciem by coś upolować ;). Chociaż poprzednio byłam zaskoczona poranną kulturką przy koszach, bo panie sobie podawały wszystko i każdy kupił co chciał.
Super, że po wizycie wszystko ok ;).

@bea25ta dość dziwne, że nie zareagował na taką krótką szyjkę.. Mimo wszystko polecam Ci trochę poleżeć i poodpoczywać

Życzę wszystkim dużo zdrowia ;)!
Widzę, że pojawił się wątek czerwcowych mam 2018 ;) a dopiero co zaczynałyśmy robić testy :D
Karolcia z tego co wiem nie można kupić dzień wcześniej produktów z gazetki. chyba że Ci się kiedyś tak udało? Raz pytałam bo wiedziałam że w biedronce tak robili i wtedy powiedziała że towar wykładają po zamknięciu sklepu i że jakby coś to w tym dniu nie moga go sprzedać tylko od poniedziałku jak w gazetce.

Nie wytrzymałam i poszłam na szpital sprawdzić tą moją szyjkę bo ja tak jak @M@gda chodzę ciągle do dwóch lekarzy więc zadzwoniłam do drugiego kazał przyjechać. Oczywista sprawa że nie wspomniałam że tam ktoś mi coś powiedział o szyjce tylko że mi się brzuch napina i czuję ciągnięcie od dołu i boję się o szyjkę.. Wracając do tematu szyjka ma się dobrze ma 4,20mm a nie jak u tamtego 20mm. Zmierzył mi malutką już waży 1300g ,zrobili mi ktg na te moje skłamane napięcia brzucha i wynik czysty :p.

Co do materaca faken @Millo teraz mnie zmartwiłaś tymi robakami faktycznie czytałam kiedyś o tym że się tak lubia zakocić dziady. Ja mam materaz gryka kokos i byłam zadowolona ale chyba więcej niż rok temu rzuciłam go na strych i sama nie wiem co zniosę w jakim będzie stanie. Dziś chyba nie wytrzymam i go ściągnę.

Nie wiem co jest położyłam się do łóżka o 21 padałam jak mucha a o 24,30 już :confused: wyspana i tak o to dałam radę coś o sobie skrobnąć i Was doczytać.[/QUOTE]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry